Mag ik mijn hond meenemen?

Van Jack Russell tot Labradoodle, 's mens trouwste vriend is nog altijd de hond. Niets is fijner dan die vaste uitlaatmomenten op een dag waarop je van de buitenlucht kunt genieten. En deze momenten wilt u tijdens uw vakantie uiteraard niet missen. Hiermee rijst de vraag: Mag ik mijn hond meenemen naar een Buitenleven woning? Gelukkig is dit in veel gevallen mogelijk. Hier vindt u de selectie van vakantiewoningen met hond.

 

Mag ik mijn hond meenemen?

Dit is een veelvoorkomende vraag. Gelukkig is het in veel gevallen mogelijk uw trouwe viervoeter mee te nemen. Onze woningen staan op bijzondere plekken in de Nederlandse natuur. Een aantal van de gebieden in de nabije omgeving kunnen een beschermde status hebben of er zijn storingsvrije zones. 

 

Waar moet ik op letten?

In vrijwel alle Nederlandse natuur- en recreatiegebieden waarin de geselecteerde Buitenleven vakantiewoningen liggen geldt dat uw hond welkom is mits aangelijnd. Maar voor uw hond is niets fijner dan vrij te kunnen rennen. Alle remmen los, op zoek naar avontuur. Speciaal hiervoor zijn de hondenlosloopgebieden. Daar kan uw hond op een veilige manier naar hartelust zijn of haar energie kwijt. Hier vindt u meer informatie over deze gebieden.

 

Mogen andere huisdieren ook mee?

Ook andere kleine huisdieren zoals katten en konijnen zijn welkom. We raden aan deze, mocht u ze naar buiten laten, ook aan te lijnen. Er is één uitzondering op de bovenstaande regel en dat zijn de woningen op Tiengemeten. Hier mag u wel uw hond meenemen (mits aangelijnd bij een wandeling) andere huisdieren niet. De natuurgebieden Weelde en Wildernis bestaan uit ruig grasland en open watermoeras. Hier broeden vele vogelsoorten. De kans dat een ontsnapt huisdier verwildert is groot en dit kan schade aanbrengen in de natuurlijke balans in het gebied. 

Voor katten of konijnen geldt dezelfde schoonmaaktoeslag als bij de hond.

  

Wat te doen bij een tekenbeet.

Tijdens een uitgebreide wandeling door prachtige natuur is het mogelijk dat uw hond 1 of meer lifters meeneemt; teken. Juist in het voorjaar en de zomermaanden moet u hier allert op zijn. Meer informatie over het verwijderen van een teek vindt u hier

 

 

v
6-3-2018 Tekst: Mariëtte Lenselink
In een overzicht alle woningen waar honden welkom zijn?
Klik hier