Sparen voor insectenhotel update

Met afzenders als Natuurmonumenten, LandschappenNL en Staatsbosbeheer kunnen we bij Buitenleven Vakanties niet anders dan duurzaam denken en doen.

 

13 maart 2019 nieuws update

 

Het onderstaande blog is enige tijd geleden op de site geplaatst. Graag willen we u laten weten hoe ver we inmiddels zijn met dit mooie project. Er zijn veel positieve reacties binnengekomen en op dit moment is totaal € 365,00 ingezameld. Hiermee is meer dan de helft van het totaal benodigde bedrag bijeen en de donaties komen nog steeds binnen. Reden te meer om alvast te kijken naar een mogelijke locatie voor het hotel.

Aan Drs. Sonja van der Meer, directeur van Stichting het Drentse Landschap, de eer om die uit te kiezen. Het allereerste hotel zal hoogstwaarschijnlijk geplaatst worden in CBS de Akker in Pesse.

Daar wordt nu een seizoenenpad, in een natuurterrein van het Drentse Landschap dat grenst aan de school, aangelegd in samenwerking met Landschapsbeheer. Een ideale plek voor schoolkinderen maar ook voor u als donateur en natuurliefhebber om het hotel te bezoeken. Nog even verder sparen dus, uw donaties zijn nog steeds van harte welkom. We houden u op de hoogte.

 

 

Sparen voor een insectenhotel

 

Wat gebeurt er met de verhuuropbrengsten van Buitenleven Vakanties? Die vraag wordt ons - terecht - met enige regelmaat gesteld. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor beheer, restauratie, onderhoud, inrichting en schoonmaak van onze vakantiewoningen. Het resterende deel vloeit terug naar de eigenaren van de woningen: de natuurorganisaties Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en LandschappenNL. Zij gebruiken de huuropbrengsten voor activiteiten op het gebied van natuurbehoud en educatie. En ze realiseren er mooie projecten mee als een rolstoelpad of een kabouterbos.

 

Buitenleven Vakanties krijgt ook vaak de vraag of het mogelijk is om via ons iets extra's te doen voor de natuur. Tot op heden konden wij daar niet bij helpen, we verwezen mensen naar de natuurorganisaties. Echter voor 2019 hebben we iets bedacht:

Samen met onze gasten sparen voor een insectenhotel.

Insecten - bijen, lieveheersbeestjes, vlinders, wespen enz. - zijn enorm belangrijk voor de natuur. Ze helpen bij de bestuiving van planten, ruimen ongedierte op en dienen zelf als voedsel voor onder andere vogels. Een insectenhotel biedt hen een goede en veilige schuilplaats, iets waar ze door de toenemende verstedelijking veel behoefte aan hebben. Met ingang van 1 januari is het mogelijk om tijdens het boekingsproces een eenmalige "donatie aan de natuur" te doen. Wij verzamelen de donaties en als het gespaarde bedrag hoog genoeg is zoeken we een mooi plekje uit om het insectenhotel te plaatsen. Uiteraard zullen wij u tegen die tijd laten weten waar het hotel gevestigd is zodat u zelf een kijkje kunt nemen.

v
6-12-2018 Tekst: Els Dubbink
Buitenleven magazine 2019 met nieuws en interessante interviews
Bestel gratis
Over ons

Buitenleven Vakanties is een initiatief van Natuurmonumenten, LandschappenNL en Staatsbosbeheer. Op zoek naar rust, ruimte en natuur? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bekijk het aanbod en ervaar hoe is het om een geluksvogel te zijn.