Sparen voor insectenhotel

"Wat gebeurt er met de verhuuropbrengsten van Buitenleven Vakanties?" Die vraag wordt ons - terecht - met enige regelmaat gesteld. Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor beheer, restauratie, onderhoud, inrichting en schoonmaak van onze vakantiewoningen. Het resterende deel vloeit terug naar de eigenaren van de woningen: de natuurorganisaties Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en LandschappenNL. Zij gebruiken de huuropbrengsten voor activiteiten op het gebied van natuurbehoud en educatie. En ze realiseren er mooie projecten mee zoals een rolstoelpad of een kabouterbos.

We krijgen ook vaak de vraag of het mogelijk is om via ons iets extra's te doen voor de natuur. Tot op heden konden wij daar niet bij helpen en verwezen gasten naar de natuurorganisaties. Echter voor 2019 hebben we iets bedacht: Samen met onze gasten sparen voor een insectenhotel.

Insecten - bijen, lieveheersbeestjes, vlinders, wespen enz. - zijn enorm belangrijk voor de natuur. Ze helpen bij de bestuiving van planten, ruimen ongedierte op en dienen zelf als voedsel voor onder andere vogels. Een insectenhotel biedt hen een goede en veilige schuilplaats, iets waar ze door de toenemende verstedelijking veel behoefte aan hebben. Met ingang van 1 januari is het mogelijk om tijdens het boekingsproces een eenmalige 'donatie aan de natuur' te doen. Wij verzamelen de donaties en als het gespaarde bedrag hoog genoeg is zoeken we een mooi plekje uit om het insectenhotel te plaatsen. Uiteraard laten we tegen die tijd weten waar het hotel gevestigd is zodat alle donateurs zelf een kijkje kunnen nemen.

 

Tweede insectenhotel

Inmiddels is het eerste insectenhotel geplaatst. Een mooi resultaat! Is het dan einde donaties? Nee. We willen verder sparen voor een tweede insectenhotel. Donaties zijn nog steeds welkom.

 

Heeft u ideeën over een geschikte locatie voor een insectenhotel? Mail dit plekje naar contact@buitenlevenvakanties.nl en vermeld in het bericht ook even waarom deze plek geschikt is.

v
6-12-2018 Tekst: Els Dubbink
Buitenleven magazine 2019 met nieuws en interessante interviews
Bestel gratis
Over ons

Buitenleven Vakanties is een initiatief van Natuurmonumenten, LandschappenNL en Staatsbosbeheer. Op zoek naar rust, ruimte en natuur? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bekijk het aanbod en ervaar hoe is het om een geluksvogel te zijn.