Diep in het bos zijn, gaf een enorm gevoel van vrijheid en rust.
Het bos in geuren en kleuren

Huisje in het bos

De seizoenen beleeft u in het bos! In de herfst ruikt u de geurige bladeren die zojuist van de bomen gevallen zijn. In de winter zijn de bomen kaal en ziet u sporen van de dieren uit het bos heel goed op de grond. Hoog in de bomen zijn de restanten van vogelnesten goed zichtbaar. In de lente beleeft u de natuur in al zijn pracht: alles komt in de bloei en de eerste jonge dieren worden er geboren. De zomer brengt u wederom goeds van het bos: u voelt hoe de schaduw u op de warmste dagen heerlijk koel houdt. Daarbij zijn de dieren zijn het actiefst in de zomer en tonen graag hun mooiste kant aan elkaar. Wie weet ziet u het voor uw ogen gebeuren!

33 Gevonden accommodatietypes
Drenthe Drenthe doet wat met je

Specht

Sleen
4 pers.

Huis Landweer

Roderesch
5 pers.

Lunsberger

Borger
6 pers.
Friesland Van de friese meren tot het lauwersmeer

Kale Duinen

Appelscha
4 pers.

Boomvalk

Oudemirdum
4 pers.
Gelderland Stuifzand, bossen, heidevelden, schaapskuddes en zacht stromende beekjes

Fluitberg

Kootwijk
4 pers.

In 't Zand

Kootwijk
4 pers.

Boslust

't Harde
4 pers.

Twee Lindes

Ugchelen
5 pers.

St. Hubertus

Vierhouten
5 pers.

Peppelboom

Putten
6 pers.

Vossenheem

Uddel
6 pers.

Nieuw Reemst

Ede
6 pers.

Harten

Renkum
6 pers.

Landhuis Leuvenhof

Elspeet
6 pers.

Op de Duivelsberg

Berg en Dal
8 pers.

Klein Spriel

Putten
8 pers.

Deelerwoud

Deelen
8 pers.

Heidehof

Nunspeet
9 pers.

Rode Zanden

Uddel
9 pers.

Erff Hoog Burel

Radio Kootwijk
12 pers.
Noord-Brabant Dan denk je aan Brabant

Vetersberg

Leende
4 pers.

Wulp

Strijbeek
6 pers.
Noord-Holland West-friesland, de kust, Amsterdam; diversiteit te over

Petite Grangette

's-Graveland
2 pers.

Sylvestris

Schoorl
4 pers.

Blauwe Reiger

Schoorl
4 pers.
Overijssel Bos, rivieren, het glooiende springendal; dat is Overijssel

Eerderveld

Ommen
4 pers.

Twilhaar

Haarle
4 pers.

Wildspieker

Hezingen
4 pers.

't Schot

Staphorst
5 pers.

Meerbekke

Hezingen
7 pers.

Borkeld

Markelo
11 pers.
Utrecht het hart van Nederland...

't Veld

Leersum
8 pers.

Vakantiehuis met bos

Waarom een huisje in het bos?

Huisjes in het bos zijn er in alle soorten en maten en voor ieder gezelschap. Of u nu graag een romantisch weekendje weg met uw geliefde boekt, of een langere vakantie met vrienden, uw gezin of de hele familie, er is voor ieder wat wils. Er is een ruim aanbod van landhuizen en suites in kastelen, boswachterswoningen en buitenbeentjes. Deze vakantiehuisjes zijn allen in de natuur en de meesten in of vlakbij een bosgebied. Een perfecte plek voor als u de rust op wilt zoeken, lekker wilt ontspannen, van de natuur wilt genieten of lekker actief bezig wilt zijn.

 

De voordelen van een vakantiehuisje in het bos

In een vakantiehuis in het bos geniet u nog meer van de natuur. Waarom? Tijdens uw verblijf beleeft u de natuur van de vroege ochtend tot de late avond. Volop de gelegenheid dus om te genieten van de geur van dennennaalden en vogelconcerten die al in de vroege ochtend beginnen. Het kan maar zo dat u tijdens uw ontbijt op het terras van uw huisje in het bos een ree voorbij ziet lopen… Enkele van onze huisjes in het bos beschikken over een hottub. En dan eindeloos turen naar boomtoppen vanaf uw houtgestookte warme bad. Liever wandelen of fietsen? De mooiste routes beginnen in het bos vanaf uw eigen vakantiehuisje.

 

Huisje bij het Speulder Sprielderbos

Het bosgebied ligt in het noordwesten van de Veluwe. In Putten het Sprielderbos en in Ermelo het Speulderbos. Het maakt deel uit van het door Europese regelingen beschermde Natura2000-gebied de Veluwe. Fijne huisjes in het Speulderbos zijn de suites in Villa Oud Groevenbeek  en het pittoreske huisje Waskolk. Vooral in de omgeving van het plaatsje Drie, bestaat het bos uit bomen die door hun grillige vorm lijken te dansen. Het Speulderbos wordt in de volksmond dan ook het "bos van de dansende bomen" genoemd. Het Sprielderbos is een heerlijk wild stukje Nederland.

In dit oerbos - een van de oudste bossen van Nederland - mag de natuur haar gang gaan. Vanaf Klein SprielPeppelboomRode Zanden en Vossenheem, verblijft u middenin dit gebied en loopt u zó vanuit uw huisje dit prachtige bos in.

 

Huisje bij het Nationaal Park Veluwezoom

Nationaal Park Veluwezoom is onderdeel van de Veluwe en een groot, aaneengesloten natuurgebied. Hier vindt u haast ongerepte natuur met bossen, heidevelden, zandverstuivingen en landgoederen. Kenmerkend voor Veluwezoom is het reliëf: nergens anders op de Veluwe vindt u zoveel heuvels en zo’n mooi uitzicht. Onze vakantiehuisjes in dit bos zijn Deelerwoud en Nieuw Reemst. Vanaf uw tijdelijke eigen huisje in het bos is het perfect wandelen, fietsen, mountainbiken of paardrijden. Houdt u meer van rust? Dieper in het bosgebied komt u op plekken waar u bijna geen mens tegenkomt.

 

Huisje in het bos online boeken

Voor iedereen en voor elk seizoen is er een ideaal vakantiehuis in het bos. Alle vakantiewoningen, in het bos of op een andere plek in de natuur op onze website, hebben een uniek verhaal. Ze zijn stuk voor stuk bijzonder. Blader daarom gerust door onze verzameling woningen en laat u inspireren. In Nederland is nog zoveel te zien en te ontdekken. Voor een vakantie midden in de Nederlandse natuur, bent u bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek nu het volledige aanbod en kies uw ideale vakantiehuis.

 

Bekijk ook: