Jonkheer of jonkvrouw voor even

Kasteel Hackfort

Kasteel Hackfort in Voren is een van de 500+ monumentale gebouwen die in het bezit of beheer van Natuurmonumenten zijn.

Een bijzonder object dat de laatste 150 jaar summier is onderhouden. Daarom staat het kasteel nu in de steigers!

 

 

Hackfort

Het kasteel, gelegen op landgoed Hackfort, is hard aan renovatie en verbouwing toe. Sanitair en keukens dateren uit de jaren 80 van de vorige eeuw en enkele plafons beginnen te lekken. Reden te meer om het gebouw eens goed onder handen te nemen.

 

De renovatie van zo'n gebouw is natuurlijk een enorm project. Maar het leert ons ook veel over de historie van het pand. De afgelopen 150 jaar is het gebouw ingetogen onderhouden. Echter onderzoek naar onder andere kleurstellingen op het hout en schilderwerk tonen aan dat Hakfort ook andere tijden heeft gekend.

Herstel van glorieuze tijden en de bijbehorende karakteristieke kenmerken zijn dan ook een belangrijk onderdeel van de verbouw.

 

Vanaf medio 2019 opent het kasteel haar deuren voor bezoekers. Zo zullen er regelmatig klassieke concerten en ander culturele activiteiten georganiseerd worden in de grote 'Van Westerholtzaal'.

Ook een overnachting in het kasteel behoort straks tot de mogelijkheden. Er worden 5 appartementen gerealiseerd, met uiteraard de luxe en het comfort van de 21ste eeuw. De appartementen kunnen afzonderlijk of (deels) als geheel gereserveerd worden. Een unieke locactie om bijvoorbeeld uw jubileum of huwelijk te vieren.

Naar verwachting zullen de suites medio 2019 gereed zijn. Een en ander is afhankelijk van het renovatieproces en bijzondere vondsten die gedaan worden. 

Voor het laatste nieuws meldt u zich onderaan de pagina aan voor de nieuwsbrief.