'Verrassende plek, in een heel mooi stukje Nederland'
Een voormalige kaasboerderij

Helenahoeve

Foto's Indeling Ligging

Helenahoeve

8,7
Helenaveen, Noord-Brabant
Maximaal 4 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 21-12-2020
  28-12-2020
  Kerstarrangement Helenahoeve
  € 1.116,00
 • 2-4-2021
  6-4-2021
  Paasarrangement 2021
  € 783,00
 • 2-4-2021
  9-4-2021
  Paasarrangement 2021
  € 1.000,00
 • 6-4-2021
  9-4-2021
  Paasarrangement midweek Helenahoeve
  € 515,00
 • 10-5-2021
  14-5-2021
  Hemelvaart midweek Helenahoeve ma-vrij
  € 601,00
 • 21-5-2021
  25-5-2021
  Pinksteren weekend Helenahoeve vrij-di
  € 783,00
 • 21-5-2021
  28-5-2021
  Pinksteren week Helenahoeve vrij-vrij
  € 1.000,00
 • 25-5-2021
  28-5-2021
  Pinksteren midweek Helenahoeve di-vrij
  € 515,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

In de Deurnese Peel, een prachtig natuurgebied op de grens van Noord-Brabant en Limburg, staat de voormalige kaasboerderij Helenahoeve. Deze bijzondere woning is in 1910 gebouwd voor een veenbaas van verveningsmaatschappij Van der Griendt.

 

De Deurnese Peel is onderdeel van Nationaal Park De Groote Peelen. Dit schitterende gebied wordt gevormd door veenland waar vroeger turf werd gestoken. Op deze manier ontstonden aan het begin van de vorige eeuw meer prachtige natuurgebieden in Nederland.

 

Het bijzondere aan de Deurnese Peel zijn de smalle vaartjes die in de vorm van een drietand zijn aangelegd. Dit zijn de zogenaamde “wijken” die op het Kanaal van Deurne uitkomen. Ze waren bedoeld om het turf efficiënt af te kunnen voeren.

 

Nationaal Park De Groote Peelen is nu een prachtig natuurgebied dat bij uitstek geschikt is om wandelend of fietsend te beleven. De Deurense Peel is een vogelrijk gebied, met soorten als wulp, waterral, sprinkhaanrietzanger, tafeleend, slobeend en wintertaling. De Taigarietgans overwintert er en de Kraanvogel gebruikt het in de trektijd als tussenstop.

 

Vakantiehuis Helenahoeve is prachtig aan het water gelegen. De eetkamer/keuken (oven, magnetron en vaatwasser), de comfortabele woonkamer, de twee slaapkamers, de badkamer (met bad), de heerlijke tuin en het terras een fantastisch uitzicht op het achterliggende natuurgebied bezorgen u een ontspannen vakantiegevoel.

 

 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Maximum aantal personen 4
Aantal slaapkamers 2
Kinderbed aanwezig
Wifi aanwezig
Afwisselend gebied

De Deurnese Peel

Water, heide, zandruggen, berken en open vlaktes begroeid met pijpenstrootje
3  Beoordelingen, Helenahoeve
8,7
Algemene indruk
8,8
Comfort van de woning
8,6
Schoon, netjes en hygiënisch
7,9
Ligging en omgeving
9,3
W. F. M. Klaasen
verblijf in de Helenahoeve
27-6-2020 Erg leuk huisje, mooie omgeving! Hulde aan Buitenleven, nadat er een hor in de slaapkamer kapot was ( heel veel last van muggen) heft hun TD deze dezelfde dag nog gemaakt!!!!
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9
I Vet
Prachtige Plek
25-6-2020 De Helenahoeve staat op een prachtige locatie aan een vogel broedgebied van de Maria Peel en dat is goed te merken aan het orkest waarmee je ‘s ochtends gewekt wordt. Ook kwaken de kikkers er lustig op los en hadden we elke namiddag bezoek van een ree in de achtertuin die rustig stond te grazen tussen het hoge gras en riet. Helaas waren vlakbij de woning de wandel ingangen naar de Deurnese Peel afgezet voor wandelaars vanwege de grote brand die er heeft gewoed en was de vlakbij gelegen wandelingang naar de Maria Peel vanwege het broedseizoen ook gesloten tot half juli. Ondanks dat hebben we schitterend kunnen wandelen via de uitgestippelde routes 3,5 kilometer verderop. Na de wandel -en fietstochten als traktatie een heerlijk ijsje eten bij de vlakbij gelegen Willem Hoeve III was ook geen straf! De woning is van alle gemakken voorzien. Het enige waar wij wat op hadden aan te merken was de schoonmaak. De oven en de kasten waren ronduit vies. Natuurlijk horen de vorige gasten deze netjes achter te laten, maar een controle daarop zou wel wenselijk zijn. Zeker in deze tijden van Corona. We hebben een fantastische vakantie gehad en zijn zeker van plan nog eens terug te keren.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
6
Ligging en omgeving
10
reactie Buitenleven Vakanties NL 25-6-2020

Dank voor uw reactie. Het spijt ons dat de schoonmaak niet geheel in orde was, dit wordt opgepakt.

m. den Ouden
Helenaveen(brand)
22-6-2020 Het huis is sfeervol en praktisch, de ligging geweldig. Het bovenste raam aan de achterkant zou van een hor voorzien kunnen worden om de slaapkamers beter te kunnen koelen zonder muggen toe te laten. Vanwege de veenbrand die geregeld oplaaide moesten we de ramen aan de kanaalzijde veelal gesloten houden ivm rookoverlast. Twee of drie extra koffiefilters zou ook handig zijn - dat moet toch kunnen? (nu moeten gasten allemaal een nieuw pak gaan kopen en dat is niet duurzaam).
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9
Meer beoordelingen

Vakantie vieren in de natuur

Hier vindt u het aanbod aan vakanties in de natuur. Uw natuurvakantie kan een actief karakter hebben maar ook heel relaxed zijn door juist te doen wat de dag – en met name de natuur - u brengt. Gelukkig verblijft u er meerdere dagen en heeft u tijd genoeg om zelf te kunnen ontdekken wat u het liefste zou willen doen.

 

Natuurbeleving

In Nederland is nog zoveel te zien en te ontdekken. We leven in een land waar zoveel verschillende diersoorten en plantensoorten te vinden zijn. Zuinig zijn op natuur is belangrijk. Mocht u tijdens uw vakantie in de natuur op pad gaan met een boswachter, zult u merken dat u te maken heeft met gepassioneerde mensen die zich erg bewust zijn van de impact die ook toerisme op natuur heeft. Aan de andere kant is het van belang om natuur te bezoeken, te beleven en mee te maken, zodat u maar ook kinderen weten waar we zuinig op moeten zijn. Kortom, er valt altijd iets te leren. En hoe kan dit het beste? Juist ja, met een natuurvakantie.

 

Foto’s van de natuurvakantie

De natuur is altijd fotogeniek. U gaat merken dat u tijdens uw vakantie in de natuur volop de mogelijkheid heeft om foto’s te maken. Het is niet altijd eenvoudig om mooie foto's te maken, maar een natuurlijke omgeving is een goede eerste zet. Vervolgens komt er de toevalligheid van het weer. Voor het maken van de juiste foto maakt het gelukkig niet uit of de zon schijnt of dat er net een Hollands regenbuitje valt. Wie weet legt u een mooie regenboog vast!

Alle foto's die we op onze website laten zien zijn gemaakt door een professional en zonder gebruik van filters. Zo heeft u een echt realistisch beeld van onze vakantiewoningen en uw ideale natuurvakantie!

Duurzame natuurvakantie

Wist u dat u met uw natuurvakantie in een vakantiehuis van Buitenleven Vakanties meteen een steentje bijdraagt aan de natuur? Een deel van de verhuuropbrengst gaat rechtstreeks naar de instandhouding van de natuur en een ander deel wordt mede gebruikt voor de instandhouding van de vakantiewoning. Een win-win situatie voor alle partijen. Reden genoeg om uw natuurvakantie hier te boeken!

 

Natuurvakantie online boeken

Een natuurvakantie in Nederland boekt u gemakkelijk bij Buitenleven Vakanties. U kunt diverse filters gebruiken om zo tot uw ideale verblijf in de natuur te komen. Filter op provincie, aantal personen en datum van aankomst en vertrek en bekijk direct het resultaat. Heeft u specifieke ideeën wat betreft faciliteiten? Deze zijn aan de linker zijde te vinden. Wanneer u deze aan vinkt geeft de website vervolgens exact weer welke natuurvakantie volledig voldoet aan uw wensen.

Toch hier nog niet gevonden van u zoekt? In heel Nederland zijn er droomlocaties te vinden! Laat u inspireren op onze inspiratie-pagina. Alles is goed. Als u maar de perfecte natuurvakantie heeft die aansluit bij uw wensen. Voor een vakantie midden in de Nederlandse natuur, bent u bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek nu het volledige aanbod en kies uw ideale vakantiehuis.

 

Bekijk ook: