'Mooi hoe dit oude huisje zo bewaard is gebleven en toch ook stijlvol en comfortabel is ingericht'
Verstop in de bossen van Landgoed Schuilenburg bij Hellendoorn

Oud Vels

Foto's Indeling Ligging

Oud Vels

8,5
Hellendoorn, Overijssel
Maximaal 4 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 6-4-2021
  9-4-2021
  Paasarrangement midweek Oud Vels
  € 553,00
 • 10-5-2021
  14-5-2021
  Hemelvaart midweek Oud Vels ma-vrij
  € 645,00
 • 21-5-2021
  25-5-2021
  Pinksteren weekend Oud Vels vrij-di
  € 842,00
 • 21-5-2021
  28-5-2021
  Pinksteren week Oud Vels vrij-vrij
  € 1.076,00
 • 25-5-2021
  28-5-2021
  Pinksteren midweek Oud Vels di-vrij
  € 553,00
 • 23-12-2021
  30-12-2021
  Kerstarrangement Oud Vels
  € 1.322,00
 • 30-12-2021
  6-1-2022
  Oud en Nieuw arrangement Oud Vels
  € 1.322,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Oud Vels is één van de meest authentieke huizen uit ons aanbod. U moet er echter wel even naar zoeken! Het ligt namelijk, als een goed bewaard geheim, verstopt in de prachtige bossen van Landgoed Schuilenburg bij Hellendoorn.

 

Oud Vels en Landgoed Schuilenburg liggen in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Dit is een prachtig gebied met oorspronkelijke naaldboom-productiebossen (grove den, douglasspar en lariks) maar ook loofbos met berken-, eiken- en beukenbomen, rivierduinen (ontstaan door de stuwing van water, wind en ijs) en prachtige heidevelden. De Sallandse heuvelrug is een markant en verrassend onderdeel van het Overijsselse landschap. Toe aan wat meer actie? Avonturenpark Hellendoorn ligt op zo'n 15 autominuten.

 

In Oud Vels bleven alle oude, sfeervolle elementen intact, zoals de originele keienvloer in de voorkamer, de authentieke schouwen met tegeltjes en de toegangen naar de bedsteden. De lage achtergevel van deze rietgedekte boerderij is bijzonder vanwege de fraaie ‘onderschoer’. Hier reed de boer vroeger zijn wagen met hooi naar binnen. De gevel is traditioneel gebouwd met eiken vakwerk, daartussen gevlochten stro, afgedekt met leem.

 

De indeling van Oud Vels is even uniek als authentiek. De prachtige eetkamer met originele schouw. De keuken (oven, magnetron en vaatwasser) met doorloop naar de woonkamer met een prachtig uitzicht op het terras door de glazen tuindeuren. Een badkamer (bad en douche) en drie slaapkamers (1x2persoons / 2x1persoons). In deze woning is geen kinderbed aanwezig. De tuin en het ruime terras complementeren het vakantiegevoel.

 

 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Maximum aantal personen 4
Aantal slaapkamers 3
Wifi aanwezig
Afwisselend gebied

De Sallandse heuvelrug

Een markant en verrassend onderdeel van het Overijsselse landschap
3  Beoordelingen, Oud Vels
8,5
Algemene indruk
8,7
Comfort van de woning
8,1
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9,1
A.J.A. Lodewijks-van Gils
Vogelrijke tuin
7-7-2020 Een heerlijke grote tuin rondom het huis en vanuit de woonkeuken en woonkamer kun je prima vogels observeren. Het is een fijne plek om zorgeloos te genieten. Door de op-en afstapjes in het huis en de nostalgische elementen heeft Oud Vels een heel eigen en gezellige sfeer. Wel iets minder comfortabel voor mensen die moeilijk ter been zijn. Het was een bijzondere ervaring.
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
7
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
K. Tutein Nolthenius
Terug naar een plek met een magische naam
7-6-2020 Oud Vels heeft in mijn geheugen een magische naam. Werkende bij SBB huurde mijn vader in de jaren ‘60 en ‘70 regelmatig een huisje voor de paasdagen van zijn werkgever. In Oud Vels zijn wij meerdere malen geweest. Uiteraard is het huisje vele malen luxer nu dat in 1970, maar de rust, de ruimte, de privacy en de stilte zijn er nog immer. Kortom een heerlijke week alleen weg met schitterend weer.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
K van Assendelft
sprookje
25-4-2020 Oud Vels is een sprookje. Er woonden 3 broers in behoorlijke armoe, nu is het een mooi ingericht huis aan het bos. Je loopt meteen achter het huis het bos in en ziet alle soorten vogels en sporen van dieren. 's Nachts een enorme sterrenhemel. Je kunt rondom het huis zitten. Dan hoor je wel de weg (voor wie daar gevoelig voor is). In het huis is een mooie badkamer, bijzondere maar koude voorkamer op de oorspronkelijke vloer (neem sloffen mee), warme zitkamer en sfeervolle slaapkamers. De wc grenst aan de woonkamer en heeft een kier onder de deur, dus voor de privacy zou het slim zijn daar een tochtstrook te maken.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
7
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9
Meer beoordelingen

Vakantie vieren in de natuur

Hier vindt u het aanbod aan vakanties in de natuur. Uw natuurvakantie kan een actief karakter hebben maar ook heel relaxed zijn door juist te doen wat de dag – en met name de natuur - u brengt. Gelukkig verblijft u er meerdere dagen en heeft u tijd genoeg om zelf te kunnen ontdekken wat u het liefste zou willen doen.

 

Natuurbeleving

In Nederland is nog zoveel te zien en te ontdekken. We leven in een land waar zoveel verschillende diersoorten en plantensoorten te vinden zijn. Zuinig zijn op natuur is belangrijk. Mocht u tijdens uw vakantie in de natuur op pad gaan met een boswachter, zult u merken dat u te maken heeft met gepassioneerde mensen die zich erg bewust zijn van de impact die ook toerisme op natuur heeft. Aan de andere kant is het van belang om natuur te bezoeken, te beleven en mee te maken, zodat u maar ook kinderen weten waar we zuinig op moeten zijn. Kortom, er valt altijd iets te leren. En hoe kan dit het beste? Juist ja, met een natuurvakantie.

 

Foto’s van de natuurvakantie

De natuur is altijd fotogeniek. U gaat merken dat u tijdens uw vakantie in de natuur volop de mogelijkheid heeft om foto’s te maken. Het is niet altijd eenvoudig om mooie foto's te maken, maar een natuurlijke omgeving is een goede eerste zet. Vervolgens komt er de toevalligheid van het weer. Voor het maken van de juiste foto maakt het gelukkig niet uit of de zon schijnt of dat er net een Hollands regenbuitje valt. Wie weet legt u een mooie regenboog vast!

Alle foto's die we op onze website laten zien zijn gemaakt door een professional en zonder gebruik van filters. Zo heeft u een echt realistisch beeld van onze vakantiewoningen en uw ideale natuurvakantie!

Duurzame natuurvakantie

Wist u dat u met uw natuurvakantie in een vakantiehuis van Buitenleven Vakanties meteen een steentje bijdraagt aan de natuur? Een deel van de verhuuropbrengst gaat rechtstreeks naar de instandhouding van de natuur en een ander deel wordt mede gebruikt voor de instandhouding van de vakantiewoning. Een win-win situatie voor alle partijen. Reden genoeg om uw natuurvakantie hier te boeken!

 

Natuurvakantie online boeken

Een natuurvakantie in Nederland boekt u gemakkelijk bij Buitenleven Vakanties. U kunt diverse filters gebruiken om zo tot uw ideale verblijf in de natuur te komen. Filter op provincie, aantal personen en datum van aankomst en vertrek en bekijk direct het resultaat. Heeft u specifieke ideeën wat betreft faciliteiten? Deze zijn aan de linker zijde te vinden. Wanneer u deze aan vinkt geeft de website vervolgens exact weer welke natuurvakantie volledig voldoet aan uw wensen.

Toch hier nog niet gevonden van u zoekt? In heel Nederland zijn er droomlocaties te vinden! Laat u inspireren op onze inspiratie-pagina. Alles is goed. Als u maar de perfecte natuurvakantie heeft die aansluit bij uw wensen. Voor een vakantie midden in de Nederlandse natuur, bent u bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek nu het volledige aanbod en kies uw ideale vakantiehuis.

 

Bekijk ook: