'De uitzichten rondom op de Maas, het dorp en de ruïne zijn weergaloos'
Uitkijkend op kasteelruïne van Batenburg

Sluishoofd

Foto's Indeling Ligging

Sluishoofd

8,5
Batenburg, Gelderland
Maximaal 4 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 10-4-2020
  14-4-2020
  Paasarrangement 2020
  € 717,00
 • 10-4-2020
  17-4-2020
  Paasarrangement 2020
  € 927,00
 • 14-4-2020
  17-4-2020
  Paasarrangement 2020
  € 489,00
 • 24-4-2020
  28-4-2020
  Koningsdag weekend Sluishoofd vrij-di
  € 719,00
 • 24-4-2020
  1-5-2020
  Koningsdag week Sluishoofd vrij-vrij
  € 1.074,00
 • 28-4-2020
  1-5-2020
  Koningsdag midweek Sluishoofd di-vrij
  € 516,00
 • 18-5-2020
  22-5-2020
  Hemelvaart midweek Sluishoofd ma-vrij
  € 570,00
 • 29-5-2020
  2-6-2020
  Pinksteren weekend Sluishoofd vrij-di
  € 717,00
 • 29-5-2020
  5-6-2020
  Pinksteren week Sluishoofd vrij-vrij
  € 927,00
 • 2-6-2020
  5-6-2020
  Pinksteren midweek Sluishoofd di-vrij
  € 489,00
 • 21-12-2020
  28-12-2020
  Kerstarrangement Sluishoofd
  € 1.074,00
 • 28-12-2020
  4-1-2021
  Oud en Nieuw arrangement Sluishoofd
  € 1.074,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Deze bijzondere vakantiewoning is gelegen op Kasteelruïne Batenburg. Het kleine wit gepleisterde huisje biedt een schilderachtig uitzicht op de kasteelruïne.

Volgens het bordje dat naast de voordeur is geschroefd betreft het een midden negentiende eeuws huisje dat op een sluishoofd is gebouwd. Dat betekent dat er op deze plek sluisdeuren waren die het waterniveau tussen de Maas en de slotgracht regelden. Van de sluis is niets meer terug te vinden en hoe het water tussen Maas en slotgracht precies stroomde, is ook niet bekend.

Maar er is weinig fantasie nodig om te bedenken hoe prachtig het huisje er de afgelopen 150 jaar heeft bijgestaan. De omgeving is in die anderhalve eeuw immers nauwelijks veranderd. De tuin grenst aan de slotgracht met daarachter de overblijfselen van het ooit indrukwekkende kasteel Batenburg. Iets meer naar rechts is het tol- en toegangshuis zichtbaar.

Aan de voorzijde geeft het sluishoofdhuisje uitzicht over de uitgestrekte uiterwaarden van de Maas. Als je naar links kijkt zie je de eerder genoemde korenmolen. Aan de andere kant ligt Batenburg zelf, het idyllisch stadje met een middeleeuws stadsplan.

 

Deze zorgvuldig gerestaureerde vakantiewoning beschikt op de begane grond over een woonkamer met een knusse houtkachel, een ruime eetkeuken en een glazen erker met adembenemend uitzicht over de kasteelruïne. Vanuit de hal op de begane grond heb je toegang tot een 2 persoonsslaapkamer en een aparte douche met toilet.

Op de 1e verdieping verschaft  de ruime overloop toegang tot de master bedroom met toilet en wastafel.

Vanaf het terras aan de achterkant van de woning kun je je gedachten laten afdwalen naar de gevechten en taferelen die zich in het verleden "in je achtertuin" hebben afgespeeld.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 4
Aantal slaapkamers 2
Kinderbed aanwezig
Huisdieren niet toegestaan
Wifi aanwezig
Afwisselend gebied
3  Beoordelingen, Sluishoofd
8,5
Algemene indruk
8,6
Comfort van de woning
8,3
Schoon, netjes en hygiënisch
7,8
Ligging en omgeving
9
R.E.R.M. Meijer
Heel erg prettig
27-11-2019 We hebben een heerlijk weekend gehad in een fantastisch huisje. Het huisje heeft een heel mooi uitzicht, het was echt genieten! Een aanrader!
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9
J van der Zwaag- Kluin
29-10-2019 Het is waar wat al onze voorgangers al beschreven....een leuk huis op een bijzondere plek! En ja, die serre...we waren het vaakst daar, wat mooi bedacht! Wel jammer dat de ramen en de gele stoelen vies waren. Een goede schoonmaakbeurt zou het huis goed doen, net als aanmaakblokjes bij de houtkachel. Maar het Land van Maas& Waal maakt veel goed, we hebben genoten van dit prachtige gebied!
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
10
W.F. Simonis
Droomhuisje
26-10-2019 Heerlijk huisje met 3 verschillende woonplekken: serre, grote keuken en woonkamer met kachel. Het is een plek waar je niet de deur uit hoeft, al is het zonde dat niet te doen. De omgeving is oer-Hollands en heeft prachtige vergezichten over rivieren door oneindig laagland .....
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
7
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen

Vakantie vieren in de natuur

Hier vindt u het aanbod aan vakanties in de natuur. Uw natuurvakantie kan een actief karakter hebben maar ook heel relaxed zijn door juist te doen wat de dag – en met name de natuur - u brengt. Gelukkig verblijft u er meerdere dagen en heeft u tijd genoeg om zelf te kunnen ontdekken wat u het liefste zou willen doen.

 

Natuurbeleving

In Nederland is nog zoveel te zien en te ontdekken. We leven in een land waar zoveel verschillende diersoorten en plantensoorten te vinden zijn. Zuinig zijn op natuur is belangrijk. Mocht u tijdens uw vakantie in de natuur op pad gaan met een boswachter, zult u merken dat u te maken heeft met gepassioneerde mensen die zich erg bewust zijn van de impact die ook toerisme op natuur heeft. Aan de andere kant is het van belang om natuur te bezoeken, te beleven en mee te maken, zodat u maar ook kinderen weten waar we zuinig op moeten zijn. Kortom, er valt altijd iets te leren. En hoe kan dit het beste? Juist ja, met een natuurvakantie.

 

Foto’s van de natuurvakantie

De natuur is altijd fotogeniek. U gaat merken dat u tijdens uw vakantie in de natuur volop de mogelijkheid heeft om foto’s te maken. Het is niet altijd eenvoudig om mooie foto's te maken, maar een natuurlijke omgeving is een goede eerste zet. Vervolgens komt er de toevalligheid van het weer. Voor het maken van de juiste foto maakt het gelukkig niet uit of de zon schijnt of dat er net een Hollands regenbuitje valt. Wie weet legt u een mooie regenboog vast!

Alle foto's die we op onze website laten zien zijn gemaakt door een professional en zonder gebruik van filters. Zo heeft u een echt realistisch beeld van onze vakantiewoningen en uw ideale natuurvakantie!

Duurzame natuurvakantie

Wist u dat u met uw natuurvakantie in een vakantiehuis van Buitenleven Vakanties meteen een steentje bijdraagt aan de natuur? Een deel van de verhuuropbrengst gaat rechtstreeks naar de instandhouding van de natuur en een ander deel wordt mede gebruikt voor de instandhouding van de vakantiewoning. Een win-win situatie voor alle partijen. Reden genoeg om uw natuurvakantie hier te boeken!

 

Natuurvakantie online boeken

Een natuurvakantie in Nederland boekt u gemakkelijk bij Buitenleven Vakanties. U kunt diverse filters gebruiken om zo tot uw ideale verblijf in de natuur te komen. Filter op provincie, aantal personen en datum van aankomst en vertrek en bekijk direct het resultaat. Heeft u specifieke ideeën wat betreft faciliteiten? Deze zijn aan de linker zijde te vinden. Wanneer u deze aan vinkt geeft de website vervolgens exact weer welke natuurvakantie volledig voldoet aan uw wensen.

Toch hier nog niet gevonden van u zoekt? In heel Nederland zijn er droomlocaties te vinden! Laat u inspireren op onze inspiratie-pagina. Alles is goed. Als u maar de perfecte natuurvakantie heeft die aansluit bij uw wensen. Voor een vakantie midden in de Nederlandse natuur, bent u bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek nu het volledige aanbod en kies uw ideale vakantiehuis.

 

Bekijk ook: