''s Avonds lieten de zwijnen zich zien en genoten wij van hun gebrabbel'
Gelegen in het bos van de dansende bomen

Waskolk

Foto's Indeling Ligging

Waskolk

8,3
Ermelo, Gelderland
Maximaal 4 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 24-4-2020
  28-4-2020
  Koningsdag weekend Waskolk vrij-di
  € 831,00
 • 24-4-2020
  1-5-2020
  Koningsdag week Waskolk vrij-vrij
  € 1.319,00
 • 28-4-2020
  1-5-2020
  Koningsdag midweek Waskolk di-vrij
  € 594,00
 • 18-5-2020
  22-5-2020
  Hemelvaart midweek Waskolk ma-vrij
  € 656,00
 • 29-5-2020
  2-6-2020
  Pinksteren weekend Waskolk vrij-di
  € 830,00
 • 29-5-2020
  5-6-2020
  Pinksteren week Waskolk vrij-vrij
  € 1.127,00
 • 2-6-2020
  5-6-2020
  Pinksteren midweek Waskolk di-vrij
  € 562,00
 • 21-12-2020
  28-12-2020
  Kerstarrangement Waskolk
  € 1.319,00
 • 28-12-2020
  4-1-2021
  Oud en Nieuw arrangement Waskolk
  € 1.319,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Schaapherders leven van de wol van hun schapen maar deze wol moest schoon zijn. Daarom werden de schapen gewassen in een groot gat, de waskolk. De schaapherders en scheerders stonden daar tot hun middel in om de wol zo schoon mogelijk te maken en de schapen te verlossen van teken en andere insecten. Naast vakantiehuis De Waskolk nabij Ermelo is nog steeds een groot gat waar permanent water in staat, nu de schapen nog…

 

In de omgeving wisselen bos en heide elkaar af en zijn er prehistorische grafheuvels te zien. Het hoogste punt op de Ermelose Heide is de zogenaamde "Paalberg", een kleine, hoge stuwwal uit de ijstijd. Verder kunnen de tijdelijke bewoners van De Waskolk vanachter het wildscherm, vlakbij het huis, kijken naar het burlen van herten, of met een beetje geluk, een groepje everzwijnen mét jong spotten.

 

In het, in eigentijdse sfeer gemeubileerde, geheel gerenoveerde vakantiehuis De Waskolk grenst de keuken/eetkamer  (vaatwasser, oven, magnetron) aan de gezellige woonkamer. De badkamer heeft een ligbad, boven zijn twee slaapkamers, buiten een ruim terras en een schuur met carport.

 

Het gebied rond Ermelo laat zich prachtig verkennen per fiets. Via Van Nijhuis rijwielen kunt u fietsen huren die ze bij De Waskolk afleveren. Reserveren kan telefonisch via 06-29608132 of via de website: www.fietsverhuurermelo.nl

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Maximum aantal personen 4
Aantal slaapkamers 2
Kinderbed aanwezig
Wifi aanwezig
Afwisselend gebied

Boswachterij Ermelo

In het bos met de dansende bomen
3  Beoordelingen, Waskolk
8,3
Algemene indruk
8,5
Comfort van de woning
8,1
Schoon, netjes en hygiënisch
7,8
Ligging en omgeving
9,1
Bert Boelhouwer Coaching & advisering
Retraite
14-10-2019 Voor de 4e keer naar De Waskolk, dat zegt al genoeg! Meestal met vrouw en/of kinderen maar dit keer een week in mijn uppie omdat ik het belangrijk vind om me van tijd tot tijd te bezinnen en waar kan dat beter dan midden in de natuur. Dit huis is een fijn huis. Ruim maar niet te groot met een fijne en sfeervolle leefruimte. Genoten van bos en hei, wandel en fietspaden. Heerlijk eigen routes bedacht en gemaakt. Mijn hoofd is nu leeg en mijn ruimte voor creativiteit is weer toegenomen. Zo bleek De Waskolk OOK een goede plek voor wie een retraite zoekt.
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9
Elske Cazemier
heilzaam
20-7-2019 Rustig huis, van alle gemakken voorzien. Schitterend wandelgebied, waarin je niemand tegen komt. Heel fijn om tot rust te komen. Ik had de tip van een vriendin en heb er dankbaar gebruik van gemaakt.
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9
N. van der Veen
Mooi verblijf
2-7-2019 In een mooie omgeving hebben wij genoten van het huisje en het uitzicht. Vanuit het huisje konden wij zo een boswandeling of een fietstripje maken. De natuur lag letterlijk in de achtertuin waar bij zonsopgang de konijntjes zich lieten zien en met zonsondergang kwamen de everzwijntjes op bezoek. Met de warme dagen was het huisje heerlijk koel. En wat een luxe in het huisje. Het was jammer dat we maar een weekendje in Drie verbleven. De tijd vloog om.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
Meer beoordelingen

Vakantie vieren in de natuur

Hier vindt u het aanbod aan vakanties in de natuur. Uw natuurvakantie kan een actief karakter hebben maar ook heel relaxed zijn door juist te doen wat de dag – en met name de natuur - u brengt. Gelukkig verblijft u er meerdere dagen en heeft u tijd genoeg om zelf te kunnen ontdekken wat u het liefste zou willen doen.

 

Natuurbeleving

In Nederland is nog zoveel te zien en te ontdekken. We leven in een land waar zoveel verschillende diersoorten en plantensoorten te vinden zijn. Zuinig zijn op natuur is belangrijk. Mocht u tijdens uw vakantie in de natuur op pad gaan met een boswachter, zult u merken dat u te maken heeft met gepassioneerde mensen die zich erg bewust zijn van de impact die ook toerisme op natuur heeft. Aan de andere kant is het van belang om natuur te bezoeken, te beleven en mee te maken, zodat u maar ook kinderen weten waar we zuinig op moeten zijn. Kortom, er valt altijd iets te leren. En hoe kan dit het beste? Juist ja, met een natuurvakantie.

 

Foto’s van de natuurvakantie

De natuur is altijd fotogeniek. U gaat merken dat u tijdens uw vakantie in de natuur volop de mogelijkheid heeft om foto’s te maken. Het is niet altijd eenvoudig om mooie foto's te maken, maar een natuurlijke omgeving is een goede eerste zet. Vervolgens komt er de toevalligheid van het weer. Voor het maken van de juiste foto maakt het gelukkig niet uit of de zon schijnt of dat er net een Hollands regenbuitje valt. Wie weet legt u een mooie regenboog vast!

Alle foto's die we op onze website laten zien zijn gemaakt door een professional en zonder gebruik van filters. Zo heeft u een echt realistisch beeld van onze vakantiewoningen en uw ideale natuurvakantie!

Duurzame natuurvakantie

Wist u dat u met uw natuurvakantie in een vakantiehuis van Buitenleven Vakanties meteen een steentje bijdraagt aan de natuur? Een deel van de verhuuropbrengst gaat rechtstreeks naar de instandhouding van de natuur en een ander deel wordt mede gebruikt voor de instandhouding van de vakantiewoning. Een win-win situatie voor alle partijen. Reden genoeg om uw natuurvakantie hier te boeken!

 

Natuurvakantie online boeken

Een natuurvakantie in Nederland boekt u gemakkelijk bij Buitenleven Vakanties. U kunt diverse filters gebruiken om zo tot uw ideale verblijf in de natuur te komen. Filter op provincie, aantal personen en datum van aankomst en vertrek en bekijk direct het resultaat. Heeft u specifieke ideeën wat betreft faciliteiten? Deze zijn aan de linker zijde te vinden. Wanneer u deze aan vinkt geeft de website vervolgens exact weer welke natuurvakantie volledig voldoet aan uw wensen.

Toch hier nog niet gevonden van u zoekt? In heel Nederland zijn er droomlocaties te vinden! Laat u inspireren op onze inspiratie-pagina. Alles is goed. Als u maar de perfecte natuurvakantie heeft die aansluit bij uw wensen. Voor een vakantie midden in de Nederlandse natuur, bent u bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek nu het volledige aanbod en kies uw ideale vakantiehuis.

 

Bekijk ook: