'Tussen de heckrunderen op Texel'
Verscholen in het bos

Zeemanshuus

Foto's Indeling Ligging

Zeemanshuus

8,9
Den Burg, Noord-Holland
Maximaal 4 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 21-12-2020
  28-12-2020
  Kerstarrangement Zeemanshuus
  € 1.443,00
 • 2-4-2021
  6-4-2021
  Paasarrangement 2021
  € 1.038,00
 • 2-4-2021
  9-4-2021
  Paasarrangement 2021
  € 1.329,00
 • 6-4-2021
  9-4-2021
  Paasarrangement midweek Zeemanshuus
  € 679,00
 • 21-5-2021
  25-5-2021
  Pinksteren weekend Zeemanshuus vrij-di
  € 1.038,00
 • 21-5-2021
  28-5-2021
  Pinksteren week Blauwe Zeemanshuus vrij-vrij
  € 1.329,00
 • 25-5-2021
  28-5-2021
  Pinksteren midweek Zeemanshuus di-vrij
  € 679,00
 • 23-12-2021
  30-12-2021
  Kerstarrangement Zeemanshuus
  € 1.634,00
 • 30-12-2021
  6-1-2022
  Oud en Nieuw arrangement Zeemanshuus
  € 1.634,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Verscholen in het bos de Dennen ligt “Het Zeemanshuus”, de voormalige vakantiewoning van de familie Zeeman. Zij waren grote natuurliefhebbers en kochten het in 1947. Oudste dochter Lijane, of tante Li, heeft jarenlang in het nabije Zeemansduin een vakantieoord voor kinderen gerund. De karakteristieke woning gaat in al zijn puurheid en eenvoud op in de natuur.

 

Overal op Texel maar zeker in het gebied rondom de woning zijn wilde orchideeën in alle kleurschakeringen te vinden. U kunt eindeloos genieten van wandelingen door Vogelweid de Bol en onderweg even pauzeren op Tante Li’s bankje. Door de overgang van nat naar droog is in dit gebied een enorme bloemenweide ontstaan die een breed scala aan insecten aantrekt en daarmee ook vele vogelsoorten. In het verlengde van dit gebied ligt de waddenzee, hét wegrestaurant voor vogels van de wereld. Om de rust te waarborgen, kunt u hier alleen onder begeleiding van de boswachter rondwaden. Een van de vele mogelijkheden is de Schorren excursie. De Schorren is het buitenbeentje van de vogelboulevard. Een groot kweldergebied dat zich tot ver in de Waddenzee uitstrekt. Er huist een kolonie lepelaars en is een vaste stek voor trekvogels.

 

Zeemanshuus is een gelijkvloerse woning, waarbij de woonkamer in verbinding staat met de open keuken die van alle gemakken is voorzien, zoals een magnetron, oven en een vaatwasser. Dit unieke vakantiehuis heeft een badkamer met inloopdouche, ligbad en een apart toilet. Er zijn twee slaapkamers: 1 kamer met een tweepersoonsbed en 1 kamer met enkele bedden. Er is een ruime berging aanwezig. Vanuit de woonkamer nodigen de tuindeuren u uit om naar buiten te gaan naar een heerlijk terras met een enorme tuin die uitmondt in de natuur. 

 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 4
Aantal slaapkamers 2
Kinderbed aanwezig
Geen huisdieren toegestaan
Wifi aanwezig
Duin en stuifzand gebied

Texel

Een eiland vol eilandgevoel
3  Beoordelingen, Zeemanshuus
8,9
Algemene indruk
8,9
Comfort van de woning
8,5
Schoon, netjes en hygiënisch
9,2
Ligging en omgeving
9,5
Fam. Lula
Lang weekend Zeemanshuus
23-6-2020 Zeemanshuus is compleet ingericht. De douche is een topper en de veranda ook. Prima huisje voor een gezin met jonge kinderen. We hadden geluk met het prachtige weer. Zonnig, en warm genoeg om vooral buiten te zijn. Elke ochtend en avond het gezellige geluid van vogels. We hebben een enorm genoten.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
J Verberne
Van hartje Amsterdam terug naar de natuur.
23-5-2020 We hebben de dagen doorgebracht in een prachtig gedeelte van Texel, een gevarieerd landschap, bos, duin, strand en eilanden. Vooral veel gewandeld. En de kleindochter die op bezoek kwam heeft een onvergetelijke groepsrit te paard gemaakt.
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
8
J Bolland
Buiten is binnen, binnen is buiten
9-5-2020 Super plek, heerlijke natuur beleving!
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
7
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen

Vakantie vieren in de natuur

Hier vindt u het aanbod aan vakanties in de natuur. Uw natuurvakantie kan een actief karakter hebben maar ook heel relaxed zijn door juist te doen wat de dag – en met name de natuur - u brengt. Gelukkig verblijft u er meerdere dagen en heeft u tijd genoeg om zelf te kunnen ontdekken wat u het liefste zou willen doen.

 

Natuurbeleving

In Nederland is nog zoveel te zien en te ontdekken. We leven in een land waar zoveel verschillende diersoorten en plantensoorten te vinden zijn. Zuinig zijn op natuur is belangrijk. Mocht u tijdens uw vakantie in de natuur op pad gaan met een boswachter, zult u merken dat u te maken heeft met gepassioneerde mensen die zich erg bewust zijn van de impact die ook toerisme op natuur heeft. Aan de andere kant is het van belang om natuur te bezoeken, te beleven en mee te maken, zodat u maar ook kinderen weten waar we zuinig op moeten zijn. Kortom, er valt altijd iets te leren. En hoe kan dit het beste? Juist ja, met een natuurvakantie.

 

Foto’s van de natuurvakantie

De natuur is altijd fotogeniek. U gaat merken dat u tijdens uw vakantie in de natuur volop de mogelijkheid heeft om foto’s te maken. Het is niet altijd eenvoudig om mooie foto's te maken, maar een natuurlijke omgeving is een goede eerste zet. Vervolgens komt er de toevalligheid van het weer. Voor het maken van de juiste foto maakt het gelukkig niet uit of de zon schijnt of dat er net een Hollands regenbuitje valt. Wie weet legt u een mooie regenboog vast!

Alle foto's die we op onze website laten zien zijn gemaakt door een professional en zonder gebruik van filters. Zo heeft u een echt realistisch beeld van onze vakantiewoningen en uw ideale natuurvakantie!

Duurzame natuurvakantie

Wist u dat u met uw natuurvakantie in een vakantiehuis van Buitenleven Vakanties meteen een steentje bijdraagt aan de natuur? Een deel van de verhuuropbrengst gaat rechtstreeks naar de instandhouding van de natuur en een ander deel wordt mede gebruikt voor de instandhouding van de vakantiewoning. Een win-win situatie voor alle partijen. Reden genoeg om uw natuurvakantie hier te boeken!

 

Natuurvakantie online boeken

Een natuurvakantie in Nederland boekt u gemakkelijk bij Buitenleven Vakanties. U kunt diverse filters gebruiken om zo tot uw ideale verblijf in de natuur te komen. Filter op provincie, aantal personen en datum van aankomst en vertrek en bekijk direct het resultaat. Heeft u specifieke ideeën wat betreft faciliteiten? Deze zijn aan de linker zijde te vinden. Wanneer u deze aan vinkt geeft de website vervolgens exact weer welke natuurvakantie volledig voldoet aan uw wensen.

Toch hier nog niet gevonden van u zoekt? In heel Nederland zijn er droomlocaties te vinden! Laat u inspireren op onze inspiratie-pagina. Alles is goed. Als u maar de perfecte natuurvakantie heeft die aansluit bij uw wensen. Voor een vakantie midden in de Nederlandse natuur, bent u bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek nu het volledige aanbod en kies uw ideale vakantiehuis.

 

Bekijk ook: