'Lekker in de hottub onder de sterrenhemel. Bijzondere ervaring'
Gelegen nabij Apeldoorn op de Veluwe

Twee Lindes

Foto's Indeling Ligging

Twee Lindes

8,6
Ugchelen, Gelderland
Maximaal 5 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 2-4-2021
  6-4-2021
  Paasarrangement 2021
  € 998,00
 • 21-5-2021
  25-5-2021
  Pinksteren weekend Twee Lindes vrij-di
  € 998,00
 • 21-5-2021
  28-5-2021
  Pinksteren week Twee Lindes vrij-vrij
  € 1.277,00
 • 25-5-2021
  28-5-2021
  Pinksteren midweek Twee Lindes di-vrij
  € 629,00
 • 23-12-2021
  30-12-2021
  Kerstarrangement Twee Lindes
  € 1.570,00
 • 30-12-2021
  6-1-2022
  Oud en Nieuw arrangement Twee Lindes
  € 1.570,00
Omschrijving

De voormalige voermanswoning De Twee Lindes dankt zijn naam aan boswachter Herman Linde, die er ruim dertig jaar lang woonde. Samen met zijn vrouw kreeg hij een zoon en een dochter. En wat konden de medewerkers van de boswachterij beter doen dan de uitbreiding van het gezin Linde te verwelkomen met voor elk kind een linde naast het karakteristieke witte huis bij Ugchelen in boswachterij Kootwijk.

 

De boswachterij Ugchelen is voortgekomen uit de oude markenbossen van Ugchelen en Beekbergen en geniet bekendheid omdat het lange tijd dienst deed als het Staatswildreservaat. Vanuit dit gebied is na de Tweede Wereldoorlog de edelhertenstand op de Veluwe weer opgebouwd en nog steeds is het gebied rijk aan grofwild. Ook de vele raven die nu in Nederland broeden, werden vanuit hier geherintroduceerd.

 

De Twee Lindes is prachtig gelegen! U hoort het ruisen van de bomen en de talrijke zangvogels zijn in de vroege ochtend de grootste herrieschoppers. U kunt in de prachtige bossen met brede lanen van oude beuken reeën, wilde zwijnen en edelherten ontdekken vanuit de strategisch geplaatste wildobservatieposten in de nabijheid van De Twee Lindes.

Verder kunt u in de omgeving heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden door de prachtige bossen, heidevelden en weidse landbouwgebieden. Attracties als het Kröller-Müller-museum en dierenpark de Apenheul liggen op geringe afstand.

 

In vakantiewoning De Twee Lindes beschikt u over een comfortabele woonkamer, een open keuken (oven, magnetron en vaatwasser) met grote terrasdeuren, een badkamer met douche, bad en toilet, beneden één en boven twee slaapkamers.

Buiten staat een Dutch-tub voor u klaar: een origineel houtgestookt zitbad met in de wanden een natuurlijk warmte-circulatiesysteem. In ieder jaargetijde te gebruiken!

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Maximum aantal personen 5
Aantal slaapkamers 3
Kinderbed aanwezig
Wifi aanwezig
Hottub 1
Wasmachine aanwezig
Bos en heidegebied

Boswachterij Ugchelen

Natuur en houtoogst gaan hand in hand
3  Beoordelingen, Twee Lindes
8,6
Algemene indruk
8,6
Comfort van de woning
8,7
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9
R.P. Bosch
Subliem
10-5-2020 Te veel om op te noemen
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9
Alessandra en Jeroen
21-4-2020 Rustig gelegen, helemaal geen last van omgevingsgeluiden, genoten van alle privacy rond de woning. Reeën in de tuin en een enkele keer een wild zwijn. Genoten van de hot tub en de mooi ingerichte woning. Uitstekende wandel en fietsmogelijkheden in de omgeving. Kortom: een perfect onderkomen tijdens de coronacrisis.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
Letty Francissen
Heerlijk huis, prachtige plek
13-3-2020 Wij hebben enorm genoten van de Twee Lindes. Heerlijk huis, alles is aanwezig en het is ook gezellig ingericht. Prachtige tuin, mooie omgeving en de hottub is ook heerlijk!
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen

Vakantievieren op de Veluwe

De Veluwe herbergt vele bijzondere natuurgebieden, boswachterijen, landgoederen en vroegere jachtterreinen. De veluwe is niet alleen een geliefde plek voor mensen; vele dieren leven hier in het wild.

 

De streken van de Veluwe

Onze vakantiewoningen op de Veluwe staan tussen de eeuwenoude zandpaden in het Speulderbos en het Sprielderbos en de glooiende heidevelden van Planken-Wambuis. Daarnaast verkent u hier de gebieden van het Kootwijkerzand; een unieke samenzwering tussen zand en wind, tot de uitgestrekte bossen van het Deelerwoud. Van het naaldbos Steilhul tot de statige kasteeltuin rond Villa Oud Groevenbeek. Van het grootste landgoed van Nederland, Kroondomein het Loo tot de natuurlijke charmes van het Vierhouter Bos. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. De natuur en de vakantiehuizen op de Veluwe: wij raken er nooit op uitgekeken.

 

Dieren op de Veluwe

De welbekende ‘big 5’ is kenmerkend voor Afrika, maar wist u dat deze uitdrukking ook voor de Veluwe geldt?  Ook tussen onze vakantiewoningen op de Veluwe bestaat deze rangschikking, want in dit bos-, heide-, vennen- en stuifzandgebied leeft een enorme diversiteit aan dieren en planten. De ‘big 5’ van de grotere dieren van de Veluwe, te beginnen met het edelhert, is het grootste wilde landzoogdier dat in Nederland voorkomt. Gevolgd door het wilde zwijn, een echte wroeter, die hele stukken land met zijn snuit omwoelt op zoek naar voedsel. Dan de moeflon, stamvader van het tamme schaap. Op de Veluwe hoort ook het ree erbij, de solitair levende hertenvariant en tot slot de das, overdag verscholen in z’n burcht en ’s nachts op pad. En wat is er dan fijner om heerlijk bij de houtkachel of in uw houtgestookte hottub van uw eigen vakantiehuis nog even na te genieten van al dat moois. 

 

Activiteiten vanuit uw vakantiewoning op de Veluwe

U kunt uw verblijf in uw vakantiewoning op de Veluwe prima combineren met een excursie. Het ontdekken van de Veluwe kan op

tal van manieren. U kunt fietsen of wandelen over de kronkelpaadjes door het bos en over de heide, of u kunt de natuur te paard verkennen. En hoe fijn is dat om dat te doen vanuit een vakantiewoning op de Veluwe: u stapt uw woning uit en staat gelijk oog in oog met de prachtige natuur van de Veluwe. Nieuwsgierig geworden? Voor meer informatie kunt u terecht op de site van Staatsbosbeheer Staatsbosbeheer of Natuurmonumenten.

 

Vakantiewoning Veluwe online boeken

Gewoon een paar voorbeelden: Vakantiehuis de Peppelboom in Putten. Het huis ligt aan een eeuwenoud zandpad in het Speulder- en Sprielderbos. Of in het rustige Nunspeet, omringd door de bossen van de Noord Veluwe en een vijver ligt vakantiehuis Heidehof. En dan ons eigen Hans en Grietje huis, Harten… een naam vol romantiek op het idyllische landgoed De Keyenberg in het mooie Renkum. Dit is maar een greep uit de karakteristieke vakantiewoningen midden in natuurgebied de Veluwe.

Een overnachting midden in de bijzondere Nederlandse natuur boekt u gemakkelijk bij Buitenleven Vakanties. Toch nog niet gevonden van u zoekt? Ook in de rest van Nederland zijn er droomlocaties te vinden! Laat u inspireren door onze vakantie thema's. In Nederland is nog zoveel te zien en te ontdekken. Voor een vakantie midden in de Nederlandse natuur, bent u bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek het volledige aanbod en kies uw ideale vakantiehuis.

 

Bekijk ook andere vakantiewoningen op de Veluwe