Wat een pareltje!

Oldengaerde

Het 15e eeuwse landgoed Oldengaerde, met alles wat er bij hoort, is eind 2013 aan Het Drentse Landschap geschonken. Dit gebied in het Drentse Dwingeloo, heeft een kleinschalige, historische structuur van agrarische erven, afgewisseld met voorname huizen, waarvan de havezate Oldengaerde letterlijk en figuurlijk het middelpunt is. De appartementen in de havezate worden gerenoveerd tot vakantiesuites. 

 

Er wordt momenteel hard gewerkt. De renovatie zit er grotendeels op. Vooral de verduurzaming is een enorme klus geweest. Zo is er bijvoorbeeld verwarming in de muren geplaatst. Achter het behang zitten platen en achter die platen lopen leidingen waar warm water doorheen wordt gepompt. Wandverwarming wordt niet vaak toegepast, maar omdat hier niet overal vloerverwarming toegepast kan worden door de aanwezigheid van een monumentale vloer, is hier voor gekozen.

 

Je treft straks in de suites van Oldengaerde een historische sfeer, maar zeker niet oubollig. Dat betekent onder meer dat historisch en moderne meubels gecombineerd worden.

 

De planning is dat de suites in de winter van 2021 klaar zijn voor de verhuur.

Straks in verhuur, nu alvast een preview

Nieuwe woningen verwacht

Wanneer een woning in de natuur vrij komt wordt er gekeken of het geschikt is voor Buitenleven Vakanties. Als dat zo is worden plannen gemaakt. De plannen kunnen zijn dat een boswachterswoning omgetoverd wordt tot vakantiewoning. Of dat bij een ambachtswoning een kleine renovatie nodig is om tot een comfortabel vakantiehuis anno nu te komen. De ene woning behoeft meer verbouw dan de ander. Soms zijn er pronkstukken, monumenten. Deze worden met respect voor de geschiedenis  - indien nodig - gerestaureerd. Altijd wordt rekening gehouden met de hoeveelheid natuurbeleving die mogelijk is vanuit de vakantiewoning. En, ook heel belangrijk, dat authentieke details bewaard en zichtbaar blijven. 

 

In 2020 en 2021 staan er weer prachtige plekjes op het programma. Ook op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief