Vakantiewoning in verbouw

Het aanbod van Buitenleven Vakanties is altijd in ontwikkeling. En die ontwikkelingen wisselen wel eens; het ene moment wordt er veel verbouwd en het andere moment is het op dat vlak wat rustiger. Gelukkig hebben we altijd wel iets te vertellen, dus houd deze pagina goed in de gaten. We kunnen al wel verklappen dat in 2020 er een aantal prachtige pareltjes op de planning staan...

Hieronder ziet u over welke woning in verbouw is en binnenkort aan het Buitenleven Vakanties assortiment wordt toegevoegd.

Oldengaerde

Het 15e eeuwse landgoed Oldengaerde, met alles wat er bij hoort, is eind 2013 aan Het Drentse Landschap geschonken. Dit gebied in het Drentse Dwingeloo, heeft een kleinschalige, historische structuur van agrarische erven, afgewisseld met voorname huizen, waarvan de havezate Oldengaerde letterlijk en figuurlijk het middelpunt is. De appartementen in de havezate worden gerenoveerd tot vakantiesuites.

Er wordt momenteel hard gewerkt. De renovatie zit er grotendeels op. Vooral de verduurzaming is een enorme klus geweest. Zo is er bijvoorbeeld verwarming in de muren geplaatst. Achter het behang zitten platen en achter die platen lopen leidingen waar warm water doorheen wordt gepompt. Wandverwarming wordt niet vaak toegepast, maar omdat hier niet overal vloerverwarming toegepast kan worden door de aanwezigheid van een monumentale vloer, is hier voor gekozen.

Je treft straks in de suites van Oldengaerde een historische sfeer, maar zeker niet oubollig. Dat betekent onder meer dat historisch en moderne meubels gecombineerd worden.

De planning is dat de suites in de winter van 2021 klaar zijn voor de verhuur.