Met de natuur van de Oostvaardersplassen om de hoek

Vakantiewoningen in Flevoland

Ben je op zoek naar een vakantiewoning in of om Flevoland? Ons aanbod aan vakantiehuizen in de omliggende provincies is ruim. Flevoland is  heel goed te bereiken vanuit  Overijssel, Friesland of Gelderland. Zo kun je eenvoudig genieten van de jongste provincie van Nederland en zijn prachtige ligging naast het IJsselmeer. Breng een bezoek aan bijvoorbeeld het welbekende vissersdorp Urk, of het drooggevallen veeneiland genaamd Schokland. Genoeg mogelijkheden voor vakantie-uitstapjes naar Flevoland. 

Hieronder vind je de mooiste vakantiewoningen romdom de provincie Flevoland.

18 Gevonden accommodatietypes
Gelderland Stuifzand, bossen, heidevelden, schaapskuddes en zacht stromende beekjes

Villa Oud Groevenbeek Tuinsuite

Ermelo
2 pers.

Villa Oud Groevenbeek Laansuite

Ermelo
2 pers.

Villa Oud Groevenbeek Vijversuite

Ermelo
2 pers.

Villa Oud Groevenbeek Lindesuite

Ermelo
2 pers.

Waskolk

Ermelo
4 pers.

Villa Oud Groevenbeek Torensuite

Ermelo
4 pers.

Boslust

't Harde
4 pers.

Twee Lindes

Ugchelen
5 pers.

St. Hubertus

Vierhouten
5 pers.

Landhuis Leuvenhof

Elspeet
6 pers.

Kijk uit

Nunspeet
6 pers.

Boerderij van Dreesje

Ermelo
7 pers.

Deelerwoud

Deelen
8 pers.

Heidehof

Nunspeet
9 pers.

Villa Oud Groevenbeek

Ermelo
24 pers.
Noord-Holland West-friesland, de kust, Amsterdam; diversiteit te over

Petite Grangette

's-Graveland
2 pers.
Overijssel Bos, rivieren, het glooiende springendal; dat is Overijssel

Tjasker

Kalenberg
2 pers.
Utrecht het hart van Nederland...

Tien

Tienhoven
2 pers.

Logeren in Flevoland

Wie op vakantie gaat in Flevoland, weet een ding zeker: de weidse polder - in de jongste provincie van Nederland - geeft jou als vakantiegast een vrij gevoel. Vanuit de diverse omliggende gebieden trek je op je fiets of al wandelend de natuur in.

 

De provincie Flevoland

Ooit lag dit grote gebied in de Zuiderzee. De gehele provincie Flevoland ligt dan ook gemiddeld 5 meter onder zeeniveau. Leuk om te weten: Flevoland omvat de Noordoostpolder en de Flevopolder die samen het grootste kunstmatige eiland ter wereld vormen. Ga je naar Flevoland? Dan kun je maximaal genieten van deze spetterende watergeschiedenis.

 

Bezienswaardigheden in de Flevoland

Ook liefhebbers van een beetje actie kunnen hun hart ophalen vanuit hun vakantiewoning rondom Flevoland. Adrenaline-junkies zijn dol op het attractiepark Walibi Holland, geschikt voor jongere kinderen als de ietwat oudere jeugd. Houd je meer van actie in de zin van beweging? Flevoland kent zijn bijzondere Blote Voeten Zeebodem pad voor wandelliefhebbers. Deze wandeltocht van 2,5 km brengt je over 15 verschillende ondergronden. En terwijl je voeten door de bodem worden gemasseerd, leer je via de vele informatieborden de geschiedenis van het gebied bij Kraggenburg kennen. Flevoland kent voor natuurliefhebbers nog veel andere bezienswaardigheden. Voorbeelden hiervan zijn het drooggevallen veeneiland ‘Schokland’. Dit natuurgebied is in 1942 toegevoegd aan het vaste land, en in 1995 opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Bezoekers kunnen het hele gebied te voet verkennen, maar het is ook mogelijk de ruïnes van de kerk van Ens of de Gesteentetuin te bezoeken. Een prachtig natuurgebied is De Oostvaardersplassen. In dit vogelrijke moerasgebied werken mens en natuur op een bijzondere manier samen. Onderweg kom je heckrunderen, konikpaarden en edelherten tegen. Ontdek dit vogelrijke moerasgebied en ervaar hoe ieder seizoen weer zijn eigen dynamiek en verassende ontwikkelingen kent

vanuit je vakantiewoning blakbij Felvoland. Heerlijk om al deze bezienswaardigheden te kunnen bezoeken in een dagje (of meerdere vakantiedagen) inFlevoland.

 

Vakantie in Flevoland

Naast dat Bataviastad geschikt is om te shoppend, kun je in Lelystad ook uitermate goed terecht voor het opfrissen van de Nederlandse geschiedenis. Op de naastgelegen Bataviawerf zijn namelijk twee replica’s gebouwd van oude Nederlandse schepen, het VOC-schip ‘de Batavia’ en Michiel de Ruyter’s schip de 7 Provinciën. Je kunt ook volop cultuur snuiven vanuit een vakantiewoning rondom Flevoland, in één van de naastgelegen provincies! Of bijvoorbeeld vakantiewoningen op de Veluwe. Als je vakantiewoning beetje westelijk gelegen is, dan ben je al mooi dichtbij Flevoland. Kortom, van welke provincie je ook houdt, Overijssel, Friesland of Gelderland, vanuit je vakantiewoning rondom Flevoland zijn ze allemaal te bereiken!

 

Vakantiewoning in Flevoland online boeken

Een vakantiewoning in Flevoland boek je gemakkelijk bij Buitenleven Vakanties. Toch hier nog niet gevonden wat je zoekt? In heel Nederland zijn er droomlocaties te vinden! Bekijk voor meer inspiratie onze vakantiethema's. In Nederland is nog zoveel te zien en te ontdekken. Bekijk gerust ons aanbod van vakantiewoningen in Nederland en waan je in de rol van boswachter, kasteelheer of barones. Voor de pure natuurbeleving boek je een accommodatie midden in de natuur.  En voor de vakantie midden in de Nederlandse natuur, ben je bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek het volledige aanbod en kies je ideale vakantiehuis.

 

Bekijk ook onze vakantiewoningen in:

Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.