'Geweldige locatie voor groot gezelschap: grote gezamenlijke ruimte, maar ook privacy'
Een plek met een historie in het prachtige Leudal

Kloosterhof

Foto's Indeling Ligging

Kloosterhof

8,8
Haelen, Limburg
Maximaal 12 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 2-4-2021
  6-4-2021
  Paasarrangement 2021
  € 1.692,00
 • 2-4-2021
  9-4-2021
  Paasarrangement 2021
  € 1.864,00
 • 6-4-2021
  9-4-2021
  Paasarrangement midweek Kloosterhof
  € 910,00
 • 10-5-2021
  14-5-2021
  Hemelvaart midweek Kloosterhof ma-vrij
  € 1.066,00
 • 21-5-2021
  25-5-2021
  Pinksteren weekend Kloosterhof vrij-di
  € 1.692,00
 • 21-5-2021
  28-5-2021
  Pinksteren week Kloosterhof vrij-vrij
  € 1.864,00
 • 25-5-2021
  28-5-2021
  Pinksteren midweek Kloosterhof di-vrij
  € 910,00
 • 23-12-2021
  30-12-2021
  Kerstarrangement Kloosterhof
  € 2.296,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Naast een eeuwenoud klooster (overlast zult u er niet van hebben want het is nu in gebruik als rusthuis voor nonnen) staat in het rustige Limburgse plaatsje Haelen de carréhoeve Kloosterhof. De stalvleugel wordt vanuit het woondeel bereikt door de binnenplaats over te steken. Dit type vierkante boerderijen komen in België veel voor en we zien ze in ons land vooral in Brabant en Limburg. De Kloosterhof staat in het prachtige Leudal. De historie van dit gebied is grillig en toont de sporen van de elkaar opvolgende culturen die over het dal heersten. Dit is te zien aan de oude grafheuvels, aan eeuwenoude patronen in het landschap, in houtwallen, voormalige schapendriften, kastelen en boerderijen, wind- en watermolens, kloosters, kerken en kapellen.

 

Qua natuur is het Leudal is een zeer waardevol beekdallandschap. Het kenmerkt zich door een grote variatie; hoogteverschillen, meanderende beken, stukjes heide en afwisselend droge en natte gedeelten. Mensen die houden van rust en natuur kunnen hun hart ophalen met de vele wandel- en fietsroutes die zijn uitgestippeld. Dit kan dwars door natuurgebied Het Leudal of via de aantrekkelijke fiets- en wandelknooppuntenroutes die u laten genieten van de mooiste plekjes in de omgeving. Verder is er in de omgeving van de woning  een rolstoelpad van ongeveer 2,5 kilometer richting de Kloostertuin aangelegd.  

 

Carréhoeve Kloosterhof bestaat uit twee woningen. Het oorspronkelijke woonhuis als de stalvleugel hebben samen een capaciteit van 12 personen. In beide gedeeltes zijn de keukens, woon- , slaap- en badkamers kamers volledig en luxueus ingericht. Terrassen alsmede een kapschuur waaronder u auto’s kunt stallen ontbreken evenmin. De woning beschikt over rijplaten en is daardoor geschikt voor minder validen.

 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Maximum aantal personen 12
Aantal slaapkamers 6
Kinderbed aanwezig
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Afwisselend gebied

Leudal

De natuur in Midden-Limburg is nergens hetzelfde
3  Beoordelingen, Kloosterhof
8,8
Algemene indruk
8,8
Comfort van de woning
8,6
Schoon, netjes en hygiënisch
8,3
Ligging en omgeving
9,3
Hugo Klaverstijn
Fijn Huis
23-2-2020 Ons 50jarig huwelijk gevierd met kinderen en kleinkinderen in deze ruime vakantieboerderij.
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
8
Marion
Het was weer heerlijk.
21-1-2020 Alweer een heerlijk culinair weekend gehad in een buitenleven huis. Fijn dat de keuken ruim is uitgerust.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
P. Moonen
Heerlijk ontspannen!
14-1-2020 We hebben met ons gezin gelogeerd in de Kloosterhof in Haelen. Met familie en vrienden ons 35 jarig huwelijksfeesten gevierd. Gezellig, heerlijk ontspannen!
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9
Meer beoordelingen

Vakantiewoningen in Limburg

De natuur in Limburg is uniek binnen Nederland, en u kunt deze provincie beleven vanuit uw vakantiewoning in Limburg. Niet alleen ziet het landschap er heel anders uit, het voelt ook anders. De provincie beschikt over beboste hellingen, ouderwetse hoogstamboomgaarden en typerende vakwerkhuizen voorzien van zwarte balken. Het is een stukje buitenland in eigen land. Het Drielandenpunt bevindt zich dan ook in deze provincie, in Vaals. Bij dit hoogste punt van Nederland komen Nederland, België en Duitsland samen.

 

Zowel wandelend als op de fiets is Limburg op een leuke manier te ontdekken. Het kan uitdagend zijn, gezien het heuvelachtige landschap. Gelukkig zijn er verschillende fietstochten waarbij u zelf de lengte en de moeilijkheidsgraad kunt bepalen. Geniet vanuit bijvoorbeeld de Hoeve Gerendal van een tocht langs de mooiste uitzichten onderweg, zeldzame orchideeënsoorten en sprookjesachtige bossen waardoor beekjes met kristalhelder waterstromen en waar allerlei soorten dieren en vogels thuis zijn.

 

Natuur, rust en ruimte combineren met cultuur, historie en culinair genieten? Dat kan!

Vanuit uw vakantiewoning in Limburg bereikt u snel en eenvoudig een aantal geweldige steden als Maastricht, Roermond, en Valkenburg.

 

Maak in Maastricht, na afloop van een historische stadswandeling, een boottocht over de Maas, bezoek het Munsterplein in Roermond of beklim de Wilhelminatoren in Valkenburg en suis vervolgens naar beneden over de rodelbaan.

 

De provincie Limburg heeft oneindig veel te bieden. Keer na een dag vol natuur en belevingen terug naar uw vakantiehuis, waar u voor de open haard volledig bij kunt komen. Ontdek het vanuit een vakantiewoning van Buitenleven Vakanties!

 

Bekijk ook onze vakantiewoningen in..: