'Vanaf ons zonnige terras keken we over het glooiende landschap. Fantastisch'
Gelegen in het Limburgse Schin op Geul

Pake Hiem

Foto's Indeling Ligging

Pake Hiem

8,8
Schin op Geul, Limburg
Maximaal 10 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 2-6-2020
  5-6-2020
  Pinksteren midweek Pake Hiem di-vrij
  € 790,00
 • 6-4-2021
  9-4-2021
  Paasarrangement midweek Pake Hiem
  € 835,00
 • 10-5-2021
  14-5-2021
  Hemelvaart midweek Pake Hiem ma-vrij
  € 977,00
 • 21-5-2021
  25-5-2021
  Pinksteren weekend Pake Hiem vrij-di
  € 1.548,00
 • 21-5-2021
  28-5-2021
  Pinksteren week Pake Hiem vrij-vrij
  € 1.706,00
 • 25-5-2021
  28-5-2021
  Pinksteren midweek Pake Hiem di-vrij
  € 835,00
 • 23-12-2021
  30-12-2021
  Kerstarrangement Pake Hiem
  € 2.101,00
 • 30-12-2021
  6-1-2022
  Oud en Nieuw arrangement Pake Hiem
  € 2.101,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Pake Hiem betekent “Opa’s huis” in het Fries. Op zich is daar niets vreemds aan. Wat echter wel verbazing wekt is dat het huis in het Limburgse Schin op Geul staat, waar de ‘g’ zachter klinkt als boter. Schin op Geul, waar Frater Venantius, een typetje van Wim Sonneveld, vandaan kwam en waarover hij schreef: ‘Ik ben Frater Venantius uit Schin op Geul, beter bekend als de Zingende Frater. Niet te verwarren met die andere artiest uit Ubach-over-Worms, da's de Pratende Pater.’

 

Tussen de zeldzame orchideeënsoorten staat Pake Hiem. Hoe deze prachtige vakantiewoning aan deze naam is gekomen vermeldt de historie niet. Een grootvader uit Sneek zal er wel vakantie hebben gevierd in vroeger tijden!

 

U wandelt of fietst hier door het Gerendal, een prachtig glooiend natuurgebied. Aan de oostzijde ligt een redelijk steile beboste kalkrijke helling, u bent per slot van rekening in het meest bergachtige stukje Nederland! Op deze hellingen grazen schapen. De bossen, waaronder het Oombos, worden doorklieft door beekjes met kristalhelder water. Op de kalkgraslanden groeien talrijke soorten orchideeën maar ook komen hier bijzondere vlindersoorten voor.

 

En: Duitsland en België liggen op een steenworp afstand van dit buitenlands aandoend stukje Nederland!

 

Vakantiewoning Pake Hiem is prachtig gelegen in dit bijzondere landschap. In het, eigentijdse gemeubileerde, smaakvol gerenoveerde huis is de open keuken (vaatwasser, oven, magnetron) van alle gemakken voorzien. Deze komt uit in de ruime gecombineerde eet- en woonkamer met een speelhoek voor de kinderen en een tweede zithoek. Verder zijn er twee badkamers (éen met ligbad), vier slaapkamers en een ruime slaapzolder. Buiten kunt u gebruik maken van de schuur en een prachtig gelegen terras.

 

 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Maximum aantal personen 10
Aantal slaapkamers 5
Kinderbed aanwezig
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Afwisselend gebied

Het Gerendal

Een prachtig glooiend natuurgebied
3  Beoordelingen, Pake Hiem
8,8
Algemene indruk
8,8
Comfort van de woning
8,9
Schoon, netjes en hygiënisch
8,2
Ligging en omgeving
9,5
M. Huys, NYTV
Top
4-1-2020
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
10
F. ten Barge
Een zomers familie-weekend
27-8-2019 We hebben heerlijk genoten van kinderen en kleinkinderen op de prachtige lokatie Pake Hiem
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
Annelies Hultermans
20-7-2019 Zijn al verschillende keren bij jullie geweest en vinden het reuze gezellig, en fijn dat de huisjes midden in de natuur liggen,komen zeker weer terug, we zouden graag een keer een huis huren aan het water/meer,hebben jullie nog een idee daarover voor ons?
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
7
Ligging en omgeving
8
Meer beoordelingen

Vakantiewoningen in Limburg

De natuur in Limburg is uniek binnen Nederland, en u kunt deze provincie beleven vanuit uw vakantiewoning in Limburg. Niet alleen ziet het landschap er heel anders uit, het voelt ook anders. De provincie beschikt over beboste hellingen, ouderwetse hoogstamboomgaarden en typerende vakwerkhuizen voorzien van zwarte balken. Het is een stukje buitenland in eigen land. Het Drielandenpunt bevindt zich dan ook in deze provincie, in Vaals. Bij dit hoogste punt van Nederland komen Nederland, België en Duitsland samen.

 

Zowel wandelend als op de fiets is Limburg op een leuke manier te ontdekken. Het kan uitdagend zijn, gezien het heuvelachtige landschap. Gelukkig zijn er verschillende fietstochten waarbij u zelf de lengte en de moeilijkheidsgraad kunt bepalen. Geniet vanuit bijvoorbeeld de Hoeve Gerendal van een tocht langs de mooiste uitzichten onderweg, zeldzame orchideeënsoorten en sprookjesachtige bossen waardoor beekjes met kristalhelder waterstromen en waar allerlei soorten dieren en vogels thuis zijn.

 

Natuur, rust en ruimte combineren met cultuur, historie en culinair genieten? Dat kan!

Vanuit uw vakantiewoning in Limburg bereikt u snel en eenvoudig een aantal geweldige steden als Maastricht, Roermond, en Valkenburg.

 

Maak in Maastricht, na afloop van een historische stadswandeling, een boottocht over de Maas, bezoek het Munsterplein in Roermond of beklim de Wilhelminatoren in Valkenburg en suis vervolgens naar beneden over de rodelbaan.

 

De provincie Limburg heeft oneindig veel te bieden. Keer na een dag vol natuur en belevingen terug naar uw vakantiehuis, waar u voor de open haard volledig bij kunt komen. Ontdek het vanuit een vakantiewoning van Buitenleven Vakanties!

 

Bekijk ook onze vakantiewoningen in..: