Een huis met een verhaal
Een plek met een verhaal

Buitenbeentjes


In deze woningen werden echte ambachten bedreven. Bijzonder dat u hier kunt overnachten, terwijl andere mensen alleen de buitenkant kunnen bewonderen.

Allemaal op bijzondere plekjes met de natuur altijd om de hoek.

 

 

Omschrijving

Nabij het dorpje Gorssel, ten zuiden van Hanzestad Deventer, zijn twee woningen gesitueerd; De Ooievaar en Nieuw Senneke. Een bijzondere woning; volledig nieuw gebouwd, met het ‘tiny-houses’ concept in het achterhoofd. De moderne uitstraling aan de buitenzijde en het gebruik van lokaal Geldersch hout geven een mooi contrast. Aan de binnenkant is de woning slim ingedeeld, en zorgt het gebruik van verschillende materialen voor een warme en plezierige uitstraling.

De woningen liggen op steenworp afstand (ca 200 meter), maar door de ligging tussen de bomen is er ruim voldoende privacy.

 

De woning ligt in een klein, maar aantrekkelijk bossgebied, genaamd ’t Zand. Het is een kleinschalig landschap met fraaie boerderijen met boomgaard, meidoornhagen en een bos met kloken. Helemaal bijzonder is het voormalig ooievaarsstation. Vanuit hier kunnen de ooievaars zich over de omgeving verspreiden. Nabij de woning zijn dan ook een aantal ooievaarsnesten te vinden. Bijzonder om deze imposante vogels van dichtbij te zien. Vanzelfsprekend dankt de woning haar naam aan de deze buurtbewoners.

De nabijgelegen Hallenhuis boerderij ’t Senneke wordt kort na het midden van de 19de eeuw gebouws als daglonerswoning. Achter de boerderij ligt nog een oude hoogstamboomgaard met oude rassen zoals suikerpeer, claps, cox, elstar, rode boskoop, triomf de menne en kruidenierspeer.

 

De vakantiewoning is geschikt voor vier personen en van alle luxe voorzien. De woonkamer heeft door de grote glazen wand een schitterend uitzicht, compleet met houtkachel. De compleet uitgeruste keuken met apparatuur en de badkamer bevinden zich beneden. Boven zijn twee slaapkamers.

De woning beschikt niet over een kinderbedje en kinderstoel.

Beoordeling
8,3
Bekijk alle

Nieuw Senneke

Gorssel | Gelderland
Maximaal 4 personen Alle beschikbaarheid
Aankomst
Suggesties
Kenmerken
Algemeen
Maximum aantal personen 4
Aantal slaapkamers 2
Huisdieren niet toegestaan
Wifi aanwezig
Ligging
Afwisselend gebied
Conceptcategorie
Buitenbeentje
I.v.m. de privacy van onze gasten vermelden we het adres van de woning niet op onze website. De locatie van de woning staat hieronder bij benadering weergegeven.
Aankomstdatum
Vertrekdatum
periode wissen
3  Beoordelingen, Nieuw Senneke
8,3
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8,3
Schoon, netjes en hygiënisch
8,3
Ligging en omgeving
8
M.H.M. Godijn
Bijzondere woning!
3-12-2016 Mooie complete vakantiewoning in een prachtig gebied! Kortom genoten!
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
7
Ligging en omgeving
7
W Raaijmakers
Perfect huisje
12-11-2016 Erg genoten in "uilenkast" nieuw Senneke. Het huisje ligt op een prachtige locatie en doordat de voor en achterzijde helemaal van glas is komt het bos met al zijn mooie herfstkleuren als het ware de kamer binnen. Veel gewandeld in de bossen, prachtig museum(modern realisme) in Gorssel, leuk uitstapje naar mooi Zutphen. Perfecte najaars vakantie in een perfect huisje.
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
G. Laureijssen
Heerlijke herfst midweek
29-10-2016 Leuke compacte vakantiewoning die van alle gemakken is voorzien. Mooie plek in het bos en lekker rustig gelegen. Overdag lekker met de kinderen naar buiten en 's avonds met zijn tweetjes bij de kachel. Weer een super vakantie.
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
8
terug
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.