'Slapen in de Nederlandse Wildernis'

Cabiner - Hart van Drenthe

Cabiner - Hart van Drenthe

8,6
Elp, Drenthe
Maximaal 4 personen
Comfortlevel: sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

De Cabiner is een zelfvoorzienende en verplaatsbaar huisje, waar je na een lange dag wandelen comfortabel kan overnachten. De Cabiner is ook alleen lopend te bereiken, vanaf het kantoor van de boswachter is de wandeling ca 7 km.

 

De Cabiner is volledig opgebouwd uit lokaal verkregen materialen en is 100% off-the-grid. Zonnepanelen zorgen voor de benodigde stroom voor de koelkast en de verlichting, septic tanks zorgen ervoor dat er geen riolering nodig is en grond- en regenwater voorzien de bezoeker van de benodigde watervoorziening.

 

Fundering is niet nodig, aangezien de gevels van de Cabiner zijn gemaakt van karton en daardoor zo licht zijn, dat houten boomstammen voldoende zijn als fundering.

 

In de Cabiner zijn spullen aanwezig voor:

 • Slapen (2 tweepersoonsbedden)
 • Eten (borden, bekers, bestek, solar koelkast)
 • Koken (pan, spatel)
 • Houtkachel (brandhout, lucifers, aanmaakblokjes)
 • Schoonmaak (afwasmiddel, afvalzakjes, veger & blik)
 • EHBO (essentiële set en tekentang)
 • Verzorging (Eco shampoo en toiletpapier geschikt voor septic tank)

 

Wat je zelf moet meenemen:

 • Slaapzak
 • Kussensloop, onderlaken.
 • Handdoeken
 • Eten

 

Het is tevens mogeljk om een maaltijdpakket bij te bestellen. Neem hiervoor direct na boeking contact met ons op via Messenger, zoek daarvoor naar Cabiner.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Wifi vrij
Maximum aantal personen 4
Huisdieren niet toegestaan
Bos en heidegebied
1  Beoordelingen, Cabiner - test
8,6
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
7
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
10
W. wilma Gosejacob
pilot cabiner
23-9-2017 Alleen de tent kan thuisblijven. Maar verder moet de rugzak volledig ingepakt met slaapzak, trui en eten. De cabiner staat verscholen in het Hart van Drente en is alleen te voet te bereiken, waardoor het iets heeft van een heuse rugzakvakantie.. In de directe omgeving niemand gezien, helaas ook geen wild. Hoorde niet het geluid van wegen, zoals vaak elders in ons land. Alleen tot een uur of acht landbouwmachines die druk waren met de oogst. Daarna volstrekte stilte. Nee toch niet, af en toe een licht gezoem. Voor de zelfvoorziening zijn er allerlei apparaten, die van zich laten horen. Als het donker wordt de gordijnen dicht, en dan is het tijd voor lezen en schrijven, zittend op de bank, die helaas beroerder is dan een picknickbank op de camping. Toch is het een heerlijke comfortabele variant van kamperen; met een goed bed, eigen douche en toilet, eigen veldje tussen de bomen en een fijn ronkend kacheltje om op te koken. 's Ochtends word ik wakker bij een mistige nevel die ik langzaam zie optrekken. Daarna is er weer de wandeltocht door het bos, waar ik langzaam de eenzaamheid van me af kan schudden voor ik me weer in het drukke verkeer van alle dag begeef. Het was een prachtige ervaring in een smaakvolle hut.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
7
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
10