'Wat een bijzondere plek! Prachtig huis, geweldige omgeving. Fantastisch!'
Vorstelijk overnachten op Landgoed Den Alerdinck

Den Alerdinck- Jachtsuite

Foto's Indeling Ligging

Den Alerdinck- Jachtsuite

8,9
Laag-Zuthem, Overijssel
Maximaal 2 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 23-4-2019
  26-4-2019
  Paasarrangement 2019
  € 454,00
 • 27-5-2019
  31-5-2019
  Hemelvaart midweek Havenzate Jachtsuite ma-vrij
  € 534,00
 • 11-6-2019
  14-6-2019
  Pinksteren midweek Havenzate Jachtsuite di-vrij
  € 477,00
 • 20-12-2019
  27-12-2019
  Kerstarrangement Havenzate Jachtsuite
  € 1.037,00
 • 27-12-2019
  3-1-2020
  Oud en Nieuw arrangement Havenzate Jachtsuite
  € 1.029,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Gelegen op slechts 10 km van Zwolle heten wij u welkom op Landgoed Den Alerdinck te Laag Zuthem. Een prachtige historische buitenplaats; een van de slechts 50 bewaard gebleven havenzaten van Overijssel (begin 19de eeuw waren dit er 137).

 

Al in 1427 wordt valt onder ander de naam Egbert to Alerding; mogelijk bewoner van een groter boerderij met spieker (voorraadschuur), die later is uitgegroeid tot havenzate. In 1648 verkrijgt Den Alerdinck officieel het predicaat ‘ havenzate’ . Door de jaren heeft het landgoed veel moeten doorstaan. Tot 1988, toen de huidige eigenaar Wouter Koning startte met de renovatie van het landgoed. Een project dat ca. 2 jaar in beslag moest nemen, maar uitliep tot een periode van 12 jaar.

 

Vandaag de dag kunt u genieten van alles wat Den Alerdinck te bieden heeft.

De buitenplaats beslaat ca 35 hectare en is deels opengesteld natuurterrein, met een verbinding naar het naastgelegen landgoed Colckhof van Natuurmonumenten. U vindt er een kasteel, koetshuis, oranjerie, privé-woonhuis en tuinen.

Het kasteel wordt omringd door een 3 km lange slotgracht, waar onder ander zwanen, eenden en meerkoeten zich meer dan thuis voelen.


In het kasteel zijn een drietal suites en een aantal gemeenschappelijke ruimtes.

U komt binnen in de hal met bordestrap met een sierlijke omgekeerde y-vorm. Links de gemeenschappelijke ruimtes: twee ruime aaneengesloten zitkamers en de prachtige ‘rode kamer’; een vorstelijke eetzaal. Rechts van de entree vindt u de eerste suite: de jachtsuite. Deze twee persoons suite bestaat uit een slaapkamer, kleine badkamer en comfortabele ruime keuken met uitzicht op de slotgracht.

 

Aan de achterzijde van de woning is het gezamenlijke terras gesitueerd. Tevens zijn er terrassen per suite gemaakt in o.a. de boomgaard.

 

De Jachtsuite kan alleen gehuurd worden, maar kan ook in combinatie met de suites in het landhuis: Prinsessensuite en/of Koningssuite. Daarnaast zijn er ook nog twee woningen in de nabijgelegen oranjerie gesitueerd: Acacia en Mimosa. 

Door de kwetsbare inrichting van de suite is deze niet geschikt voor de allerkleinsten. Komt u met kleine kinderen dan zijn de woningen in de oranjerie wellicht beter geschikt.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 2
Aantal slaapkamers 1
Huisdieren niet toegestaan
Wifi aanwezig
Bos en heidegebied
2  Beoordelingen, Den Alerdinck- Jachtsuite
8,9
Algemene indruk
8,5
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9,5
T Nawijn
Paradise in het Bos
15-1-2018 Unexpected location with stunningly restored landhuis. Fireplaces throughout. Great location. Away from the Madding Crowd. We stayed longer than planned. So relaxing. Escapism. Wouter was really accommodating. Set up is suited to a Winter escape where you can be anonymous. Summer must be even more gorgeous. We will return without a doubt.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
10
J Bade
Buitengewoon buitenleven
17-4-2017 Ons weekend was een groot feest. Het was fantastisch weer. Den Alerdinck was heerlijk rustig. We waanden ons een eeuw terug in de tijd. We hebben op zaterdag kasteel het Nijenhuis van museum de Fundatie bezocht en lekker gegeten in de Witte gans in Dalfsen. Verder veel gewandeld en op zondag gebarbecued op het terras met uitzicht op broedende zwanen. Buitengewoon.
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9
Meer beoordelingen