Den Alerdinck - Prinsessensuite

Foto's Indeling Ligging

Den Alerdinck - Prinsessensuite

Laag-Zuthem, Overijssel
Maximaal 4 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 23-4-2019
  26-4-2019
  Paasarrangement 2019
  € 512,00
 • 27-5-2019
  31-5-2019
  Hemelvaart midweek Havenzate Prinsessensuite ma-vrij
  € 602,00
 • 11-6-2019
  14-6-2019
  Pinksteren midweek Havenzate Prinsessensuite di-vrij
  € 512,00
 • 20-12-2019
  27-12-2019
  Kerstarrangement Havenzate Prinsessensuite
  € 1.173,00
 • 27-12-2019
  3-1-2020
  Oud en Nieuw arrangement Havenzate Prinsessensuite
  € 1.164,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Gelegen op slechts 10 km van Zwolle heten wij u welkom op Landgoed Den Alerdinck te Laag Zuthem. Een prachtige historische buitenplaats; een van de slechts 50 bewaard gebleven havenzaten van Overijssel (begin 19de eeuw waren dit er 137).

 

Al in 1427 wordt valt onder ander de naam Egbert to Alerding; mogelijk bewoner van een groter boerderij met spieker (voorraadschuur), die later is uitgegroeid tot havenzate. In 1648 verkrijgt Den Alerdinck officieel het predicaat ‘ havenzate’ . Door de jaren heeft het landgoed veel moeten doorstaan. Tot 1988, toen de huidige eigenaar Wouter Koning startte met de renovatie van het landgoed. Een project dat ca 2 jaar in beslag moest nemen, maar uitliep tot een periode van 12 jaar.

 

Vandaag de dag kunt u genieten van alles wat Den Alerdinck te bieden heeft.

De buitenplaats beslaat ca 35 hectare en is deels opengesteld natuurterrein, met een verbinding naar het naastgelegen landgoed Colckhof van Natuurmonumenten. U vindt er een kasteel, koetshuis, oranjerie, privé-woonhuis en tuinen.

Het kasteel wordt omringd door een 3 km lange slotgracht, waar onder ander zwanen, eenden en meerkoeten zich meer dan thuis voelen.

 

In het kasteel bevinden zich 3 suites en een aantal gemeenschappelijke ruimtes. U komt binnen in de hal met bordestrap met een sierlijke omgekeerde y-vorm. Links de gemeenschappelijke ruimtes: twee ruime aaneengesloten zitkamers en de prachtige ‘rode kamer’; een vorstelijke eetzaal.

De prinsessensuite bevindt zich op de eerste verdieping. Deze suite is iets compacter maar nog steeds comfortabel. U komt binnen in de slaapkamer/woonkamer. In het halletje bevindt zich de badkamer gevolgd door de meest romantische kamer van het huis: een twee persoons slaapkamer met prinsessenbed (afmetingen).

In het souterrain bevindt zich de riante kasteelkeuken, welke gedeeld gebruikte wordt door de bewoners van de suite op de eerste verdieping. De keuken is van alle comfort en gemak voorzien.

De zolderverdieping, alsmede het twee kamerappartement in het souterain worden niet verhuurd voor vakantieverblijf.

Aan de achterzijde van de woning is het gezamenlijke terras gesitueerd. Tevens zijn er terrassen per suite gemaakt in o.a. de boomgaard.

 

De Prinsessensuite kan alleen gehuurd worden, maar kan ook in combinatie met de suites in het landhuis: Koningssuite en/of Jachtsuite. Daarnaast zijn er ook nog twee woningen in de nabijgelegen oranjerie gesitueerd: Acacia en Mimosa. 

Door de kwetsbare inrichting van de suite is deze niet geschikt voor de allerkleinsten. Komt u met kleine kinderen dan zijn de woningen in de oranjerie wellicht beter geschikt.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 4
Aantal slaapkamers 2
Huisdieren niet toegestaan
Wifi aanwezig
Bos en heidegebied