'Met het Lauwersmeer om de hoek, prachtige plek'
Een huis met een verhaal in het Groningse Zoutkamp

Enkhuizen

Foto's Indeling Ligging

Enkhuizen

8,4
Zoutkamp, Groningen
Maximaal 4 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

  • 22-5-2018
    25-5-2018
    Pinksteren midweek Enkhuizen di-vrij
    € 346,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Een huis met een verhaal, dat is deze woning bij uitstek. Het dorp Zoutkamp was in de 19de eeuw bekend van de schelpenvisserij ten behoeve van de kalkbranderij.  De woning wordt in de jaren 60 afgebroken, om te worden herbouwd in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Vandaar ook de naam van de woning. Echter, van herbouw kwam er nooit. Op initiatief van vrijwilligers van het Stichting Historisch Visserijmuseum zijn uiteindelijk alle onderdelen teruggekomen naar Zoutkamp, om vervolgens hier de woning opnieuw op te bouwen.  

 

Zoutkamp is een echte vissersplaats. Gelegen op een steenworp afstand van Nationaal Park Lauwersmeer is het spotten bij bijzondere vogels hier niet moeilijk. Bijvoorbeeld de zeearend, die in dit gebied broedt.

 

Vakantiewoning Enkhuizen biedt ruimte aan 4 personen. Er is een ruime, sfeervolle eetkamer en aparte woonkamer. Op de eerste verdieping zijn twee tweepersoons slaapkamers te vinden (Let op! foto's van de slaapkamer zijn nog van de oude situatie, de plattegrond laat de nieuwe situatie zien).

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Maximum aantal personen 4
Aantal slaapkamers 2
Wifi aanwezig
Afwisselend gebied
3  Beoordelingen, Enkhuizen
8,4
Algemene indruk
8,2
Comfort van de woning
8,2
Schoon, netjes en hygiënisch
8,7
Ligging en omgeving
7,4
M.J.W. Beverwijk-Majoor
Fantastisch mooi huis in gezellige buurt en mooie omgeving
8-5-2018 Met prachtig zonnig en warm weer heerlijk gefietst in rustig natuurgebied en op geasfalteerde dijk vlak langs de Waddenzee
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
P. Vlemmix
Huisje Enkhuizen in Zoutdorp
6-5-2018 Eerste ervaring met Buitenleven is ons goed bevallen. Het visserhuisje Enkhuizen in Zoutkamp staat op loopafstand van het centrum. Tegenover het huisje is restaurant de Oude Sluis waar heerlijk gegeten kan worden by Sytse en Famke. Heerlijke garnalen en paling jij de vishandel aan de kade of eten bij Zk86 in de haven. Allemaal aan te bevelen. Het huisje zelf is charmant en goed ingericht voor 4 personen. Geen vaatwasser en voor minder mobiele personen lastig door de trap naar de slaapkamers. Badkamer is beneden. Voor kinderen prima geschikt.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
Stefan Melskens
Geweldig huis maar wel veel zwaar verkeer.
3-3-2018 We zaten in een geweldig huis. Alleen het zware vrachtverkeer dat soms al om 6:00 u met veel lawaai langskwam is echt een nadeel.
Algemene indruk
7
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
7
Meer beoordelingen