'Prachtig om eens in zo'n Middeleeuws steenhuis te verblijven'
Prachtig uitzicht over het natuurgebied De Onlanden

Huis ter Hansouwe

Foto's Indeling Ligging

Huis ter Hansouwe

8,6
Peize, Drenthe
Maximaal 6 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 10-4-2020
  14-4-2020
  Paasarrangement 2020
  € 889,00
 • 10-4-2020
  17-4-2020
  Paasarrangement 2020
  € 993,00
 • 14-4-2020
  17-4-2020
  Paasarrangement 2020
  € 499,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Vakantie houden in het enige Middeleeuwse steenhuis dat Drenthe nog rijk is? Dat kan. De vakantiewoning Huis ter Hansouwe ligt onder de rook van Groningen in het prachtige natuurgebied De Onlanden. De achtertuin van Groningen! Het is een moderne, ruime vakantiewoning voor 6 personen met veel privacy. Het voorhuis wordt particulier bewoond.

 

Huis ter Hansouwe op de Achterste Horst betekent ‘huis op een zandige hoogte in een nat gebied’. Kijken we naar het landschap rondom het huis, dan klopt deze beschrijving eigenlijk nog steeds heel goed. Oude dorpjes op hoge keileemruggen en daartussen het uitgestrekte beekdal van het Eelderdiep met authentieke boerderijtjes. Noord-Drenthe kenmerkt zich door uitgestrekte ruige graslanden, houtwallen, bosjes en lieflijke slootjes met waterviolier en dotterbloem. U kunt er heerlijk wandelen en fietsen. In het nabij gelegen Groningen of Assen kunt u musea bezoeken, winkelen en is er een ruim aanbod aan leuke restaurants.

 

In de middeleeuwen was Huis ter Hansouwe een zogeheten steenhuis, waar een aantal beroemde Groninger en Drentse riddergeslachten hebben gewoond. De eerste melding van het huis stamt uit 1418. In de loop van de eeuwen veranderde Huis ter Hansouwe van karakter. Van een adellijke woonstee is het nu een ‘gewone’ boerderij. Sinds 2010 is Stichting Het Drentse Landschap eigenaar en beheerder van dit unieke Rijksmonument.

 

De vakantiewoning, onder architectuur gebouwd, heeft drie ruime slaapkamers, voorzien van ambachtelijk gemaakte eikenhouten bedden, en een woon/zitkamer met open keuken. Eén zijde van de vakantiewoning is geheel van glas en biedt zicht op de enorme Friese schuur met een prachtige gebintenconstructie. Vanaf het terras heeft u een geweldig uitzicht over het beekdal. De woning is voorzien van twee luxe badkamers, waarvan één met bad. Alle ruimten bevinden zich op de begane grond.

 

 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 6
Aantal slaapkamers 3
Kinderbed aanwezig
Huisdieren niet toegestaan
Wifi aanwezig
Afwisselend gebied
3  Beoordelingen, Huis ter Hansouwe
8,6
Algemene indruk
8,5
Comfort van de woning
8,6
Schoon, netjes en hygiënisch
8,6
Ligging en omgeving
8,8
D Grevink
29-12-2018
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9
B.R. Manneken
Voelt als thuiskomen in dit buitenleven huis.
16-9-2018 Leuke speelse indeling van deze woning met een wand van glas.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
Laura
Prachtig huis, mag tikje praktischer
24-8-2018 De vakantiewoning is op een heel mooie manier gecreëerd in een middeleeuws steenhuis. Alles is nieuw en mooi, en ruim opgezet, met drie ruime slaapkamers en twee slaapkamers. Het uitzicht is mooi en het zicht op de schuur maakt het huis heel bijzonder. Wel zou er her en der wat esthetiek opgeofferd mogen worden ten gunste van praktisch comfort: in meerdere opzichten schoot de ruimte voor spullen voor een woning van zes personen wat tekort. Ook wat meer spullen (bijvoorbeeld buitenspeelgoed, trampoline, ligstoelen) om beter van de mooie tuin te kunnen genieten zouden welkom zijn geweest.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
7
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
8
Meer beoordelingen