Landhuis Den Alerdinck

Foto's Indeling Ligging

Landhuis Den Alerdinck

9,4
Laag-Zuthem, Overijssel
Maximaal 10 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 22-5-2018
  25-5-2018
  Pinksteren midweek Landhuis Den Alerdink di-vrij
  € 910,00
 • 21-12-2018
  28-12-2018
  Kerstarrangement Landhuis Den Alerdinck
  € 2.478,00
 • 28-12-2018
  4-1-2019
  Oud en Nieuw arrangement Landhuis Den Alerdinck
  € 2.478,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Gelegen op slechts 10 km van Zwolle heten wij u welkom op Landgoed Den Alerdinck te Laag Zuthem. Een prachtige historische buitenplaats; een van de slechts 50 bewaard gebleven havenzaten van Overijssel (begin 19de eeuw waren dit er 137).

Al in 1427 wordt valt onder ander de naam Egbert to Alerding; mogelijk bewoner van een groter boerderij met spieker (voorraadschuur), die later is uitgegroeid tot havenzate. In 1648 verkrijgt Den Alerdinck officieel het predicaat ‘ havenzate’ . Door de jaren heeft het landgoed veel moeten doorstaan. Tot 1988, toen de huidige eigenaar Wouter Koning startte met de renovatie van het landgoed. Een project dat ca 2 jaar in beslag moest nemen, maar uitliep tot een periode van 12 jaar.

 

Vandaag de dag kunt u genieten van alles wat Den Alerdinck te bieden heeft.

De buitenplaats beslaat ca 35 hectare en is deels opengesteld natuurterrein, met een verbinding naar het naastgelegen landgoed Colckhof van Natuurmonumenten. U vindt er een kasteel, koetshuis, oranjerie, privé-woonhuis en tuinen.

Het kasteel wordt omringd door een 3 km lange slotgracht, waar onder ander zwanen, eenden en meerkoeten zich meer dan thuis voelen.

 

Het kasteel Begane grond: u komt binnen in de hal met bordestrap met een sierlijke omgekeerde y-vorm. Links de gemeenschappelijke ruimtes: twee ruime aaneengesloten zitkamers en de prachtige ‘rode kamer’; een vorstelijke eetzaal. Rechts van de entree vindt u de eerste suite: de jachtsuite. Deze twee persoons suite bestaat uit een slaapkamer, kleine badkamer en comfortabele ruime keuken met uitzicht op de slotgracht.

Op de eerste verdieping bevinden zich de andere twee suites:

Koningssuite:een riante 4 persoons suite met bij binnenkomt een ruime woonkamer met 2 persoons bed. Gevolgd door nog een twee persoons slaapkamer, inloopkast en ruime badkamer in Engelse stijl.

Prinsessensuite: deze suite is iets compacter maar nog steeds comfortabel. U komt binnen in de slaapkamer/woonkamer. In het halletje bevindt zich de badkamer gevolgd door de meest romantische kamer van het huis: een twee persoons slaapkamer met prinsessenbed (afmetingen).

In het souterrain bevindt zich de riante kasteelkeuken, welke gedeeld gebruikte wordt door de bewoners van de suite op de eerste verdieping. De keuken is van alle comfort en gemak voorzien. De gehele buitenplaats biedt slaapplekken voor 10 personen. Door de kwetsbare inrichting is deze woning niet geschikt voor de allerkleinsten.

De zolderverdieping, alsmede het twee kamerappartement in het souterain worden niet verhuurd voor vakantieverblijf. Aan de achterzijde van de woning is het gezamenlijke terras gesitueerd. Tevens zijn er terrassen per suite gemaakt in oa de boomgaard.

 

De buitenplaats kan in zijn geheel gehuurd worden, eventueel in combinatie met de woningen in de oranjerie (Acacia en Mimosa). Tevens is het mogelijk om elke suite apart te reserveren. 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 10
Aantal slaapkamers 5
Huisdieren niet toegestaan
Wifi aanwezig
Bos en heidegebied
2  Beoordelingen, Buitenplaats Den Alerdinck
9,4
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
8,5
Ligging en omgeving
10
D. Manneken
Landgoed Den Alerdinck
28-3-2017 Het was van begin tot het eind in één woord: GEWELDIG. Ik zou wel een boek kunnen schrijven, maar laat de mensen het maar zelf ervaren.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
10
Bettie van der Niet
Waanzinnig mooi
21-3-2017 5 sterren en een dikke 10 voor zoveel gastvrijheid, vertrouwen in de gasten en de schitterende ingerichte ruime kamers en vertrekken waar we gebruik van mochten maken.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen