Landhuis Den Alerdinck

Foto's Indeling Ligging

Landhuis Den Alerdinck

9,6
Laag-Zuthem, Overijssel
Maximaal 10 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 23-4-2019
  26-4-2019
  Paasarrangement 2019
  € 928,00
 • 27-5-2019
  31-5-2019
  Hemelvaart midweek Landhuis Den Alerdinck ma-vrij
  € 1.065,00
 • 11-6-2019
  14-6-2019
  Pinksteren midweek Landhuis Den Alerdink di-vrij
  € 928,00
 • 20-12-2019
  27-12-2019
  Kerstarrangement Landhuis Den Alerdinck
  € 2.527,00
 • 27-12-2019
  3-1-2020
  Oud en Nieuw arrangement Landhuis Den Alerdinck
  € 2.527,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Gelegen op slechts 10 km van Zwolle heten wij u welkom op Landgoed Den Alerdinck te Laag Zuthem. Een prachtige historische buitenplaats; een van de slechts 50 bewaard gebleven havenzaten van Overijssel (begin 19de eeuw waren dit er 137).

Al in 1427 wordt valt onder ander de naam Egbert to Alerding; mogelijk bewoner van een groter boerderij met spieker (voorraadschuur), die later is uitgegroeid tot havenzate. In 1648 verkrijgt Den Alerdinck officieel het predicaat ‘ havenzate’ . Door de jaren heeft het landgoed veel moeten doorstaan. Tot 1988, toen de huidige eigenaar Wouter Koning startte met de renovatie van het landgoed. Een project dat ca 2 jaar in beslag moest nemen, maar uitliep tot een periode van 12 jaar.

 

Vandaag de dag kunt u genieten van alles wat Den Alerdinck te bieden heeft.

De buitenplaats beslaat ca 35 hectare en is deels opengesteld natuurterrein, met een verbinding naar het naastgelegen landgoed Colckhof van Natuurmonumenten. U vindt er een kasteel, koetshuis, oranjerie, privé-woonhuis en tuinen.

Het kasteel wordt omringd door een 3 km lange slotgracht, waar onder ander zwanen, eenden en meerkoeten zich meer dan thuis voelen.

 

Het kasteel Begane grond: u komt binnen in de hal met bordestrap met een sierlijke omgekeerde y-vorm. Links de gemeenschappelijke ruimtes: twee ruime aaneengesloten zitkamers en de prachtige ‘rode kamer’; een vorstelijke eetzaal. Rechts van de entree vindt u de eerste suite: de jachtsuite. Deze twee persoons suite bestaat uit een slaapkamer, kleine badkamer en comfortabele ruime keuken met uitzicht op de slotgracht.

Op de eerste verdieping bevinden zich de andere twee suites:

Koningssuite:een riante 4 persoons suite met bij binnenkomt een ruime woonkamer met 2 persoons bed. Gevolgd door nog een twee persoons slaapkamer, inloopkast en ruime badkamer in Engelse stijl.

Prinsessensuite: deze suite is iets compacter maar nog steeds comfortabel. U komt binnen in de slaapkamer/woonkamer. In het halletje bevindt zich de badkamer gevolgd door de meest romantische kamer van het huis: een twee persoons slaapkamer met prinsessenbed (afmetingen).

In het souterrain bevindt zich de riante kasteelkeuken, welke gedeeld gebruikte wordt door de bewoners van de suite op de eerste verdieping. De keuken is van alle comfort en gemak voorzien. De gehele buitenplaats biedt slaapplekken voor 10 personen. Door de kwetsbare inrichting is deze woning niet geschikt voor de allerkleinsten.

De zolderverdieping, alsmede het twee kamerappartement in het souterain worden niet verhuurd voor vakantieverblijf. Aan de achterzijde van de woning is het gezamenlijke terras gesitueerd. Tevens zijn er terrassen per suite gemaakt in oa de boomgaard.

 

De buitenplaats kan in zijn geheel gehuurd worden, eventueel in combinatie met de woningen in de oranjerie (Acacia en Mimosa). Tevens is het mogelijk om elke suite apart te reserveren. 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 10
Aantal slaapkamers 5
Huisdieren niet toegestaan
Wifi aanwezig
Bos en heidegebied
3  Beoordelingen, Buitenplaats Den Alerdinck
9,6
Algemene indruk
9,7
Comfort van de woning
9,6
Schoon, netjes en hygiënisch
9,4
Ligging en omgeving
10
H.J. Maas
23-1-2018
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
Mies Karsenbarg
Slapen op stand
5-12-2017 Wat een fantastische locatie, super kamers/interieur, comfort en klasse. Heerlijke omgeving en fijn dat er bij elke haard een houtvoorrraadje was🍁🍄🔥 We komen zeker terug, misschien in een ander seizoen of juist weer genieten vd herfst.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
Driebeek van der Ven
Aanrader!
24-11-2017 Wat een aanrader! Wat een genot! En wat een gastvrije sfeer! Wij hebben met de (schoon)broers en zusjes 5 heerlijke dagen genoten van het prachtige huis, de gezellige keuken en de schitterende omgeving en hadden helemaal het gevoel alsof het huis even van ons was. Hoe fijn is het om elke dag wakker te worden in een kamer alsof je een rol speelt in Downton Abbey, naar het souterrain te sloffen waar de koffie al geurend klaar staat, 's-middags te wandelen door bos en weiland of tussen de zwanen te dobberen in de vijver en 's-avonds de haard aan te doen en met een muziekje aan scrabble te spelen of gewoon lekker een boekje te lezen. Alles is prachtig ingericht, voelt persoonlijk (en niet als een formule), uitgebreid geoutilleerd (een overvloed aan servies, glaswerk en ander keukenspul) en het is ook weer niet te perfect. Her en der zijn dingen wat sleets en ingewoond en dat maakt nu juist dat het als je eigen huis voelt; dit is geen hotel, hier mag je echt wonen; zelfs even voor een weekje. Let wel op! De trap is behoorlijk stijl en wij raden iedereen aan om altijd de leuning vast te houden. Bij ons is iemand even lelijk gevallen. (niets blijvends maar het was wel even behoorlijk schrikken en dat wil je niet). Wij raden iedereen dit heerlijke huis aan; gewoon doen en volop genieten! Fam. Driebeek van der Ven
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen