Landhuis Den Alerdinck

Foto's Indeling Ligging

Landhuis Den Alerdinck

9,7
Laag-Zuthem, Overijssel
Maximaal 10 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Gelegen op slechts 10 km van Zwolle heten wij u welkom op Landgoed Den Alerdinck te Laag Zuthem. Een prachtige historische buitenplaats; een van de slechts 50 bewaard gebleven havenzaten van Overijssel (begin 19de eeuw waren dit er 137).

Al in 1427 wordt valt onder ander de naam Egbert to Alerding; mogelijk bewoner van een groter boerderij met spieker (voorraadschuur), die later is uitgegroeid tot havenzate. In 1648 verkrijgt Den Alerdinck officieel het predicaat ‘ havenzate’ . Door de jaren heeft het landgoed veel moeten doorstaan. Tot 1988, toen de huidige eigenaar Wouter Koning startte met de renovatie van het landgoed. Een project dat ca 2 jaar in beslag moest nemen, maar uitliep tot een periode van 12 jaar.

 

Vandaag de dag kunt u genieten van alles wat Den Alerdinck te bieden heeft.

De buitenplaats beslaat ca 35 hectare en is deels opengesteld natuurterrein, met een verbinding naar het naastgelegen landgoed Colckhof van Natuurmonumenten. U vindt er een kasteel, koetshuis, oranjerie, privé-woonhuis en tuinen.

Het kasteel wordt omringd door een 3 km lange slotgracht, waar onder ander zwanen, eenden en meerkoeten zich meer dan thuis voelen.

 

Het kasteel Begane grond: u komt binnen in de hal met bordestrap met een sierlijke omgekeerde y-vorm. Links de gemeenschappelijke ruimtes: twee ruime aaneengesloten zitkamers en de prachtige ‘rode kamer’; een vorstelijke eetzaal. Rechts van de entree vindt u de eerste suite: de jachtsuite. Via de comfortabele ruime keuken met uitzicht op de slotgragt komt u in de twee persoons suite bestaat uit een slaapkamer, kleine badkamer.

Op de eerste verdieping bevinden zich de andere twee suites:

Koningssuite:een riante 4 persoons suite met bij binnenkomt een ruime woonkamer met 2 persoons bed. Gevolgd door nog een twee persoons slaapkamer, inloopkast en ruime badkamer in Engelse stijl.

Prinsessensuite: deze suite is iets compacter maar nog steeds comfortabel. U komt binnen in de slaapkamer/woonkamer. In het halletje bevindt zich de badkamer gevolgd door de meest romantische kamer van het huis: een twee persoons slaapkamer met prinsessenbed (afmetingen).

De gehele buitenplaats biedt slaapplekken voor 10 personen. Door de kwetsbare inrichting is deze woning niet geschikt voor de allerkleinsten.

De zolderverdieping, alsmede het twee kamerappartement in het souterain worden niet verhuurd voor vakantieverblijf. Aan de achterzijde van de woning is het gezamenlijke terras gesitueerd. Tevens zijn er terrassen per suite gemaakt in oa de boomgaard.

 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 10
Aantal slaapkamers 5
Huisdieren niet toegestaan
Wifi aanwezig
Bos en heidegebied
3  Beoordelingen, Buitenplaats Den Alerdinck
9,7
Algemene indruk
9,8
Comfort van de woning
9,7
Schoon, netjes en hygiënisch
9,6
Ligging en omgeving
10
M.O.M. Nuhn
Een bijzondere ervaring
9-3-2019 Het is niet iedereen gegeven om in zo'n mooi pand te wonen. Wij hadden het geluk om dit één keer te ervaren. Wij hebben onze ogen uitgekeken naar al het moois dat er in het huis te zien was. En ondanks de grote kamers was het heel warm en gezellig in iedere kamer aangekleed. Het uitzicht over de tuin en het water en de lange oprijlaan, maakte het geheel tot een sprookje. We zullen mooie herinneringen overhouden aan dit verblijf.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
A.W. Brouns
Adelijks.
6-10-2018 We waren er met z’n 10 en . Toen we een rondleiding kregen waren we sprakeloos van de schoonheid wat we zagen . We hebben in het souterrain met z’n allen heerlijk in de keuken met de openhaard vertoefd . Lekker culinair gekookt en ernaast uitgebreid getafeld .
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
Anoniem
23-1-2018
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen