'Stilte, dat is wat mij het meest is bijgebleven. Deze locatie is top!'
Gelegen in het Rijk van Nijmegen

Op de Duivelsberg

Foto's Indeling Ligging

Op de Duivelsberg

8,7
Berg en Dal, Gelderland
Maximaal 8 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 20-12-2021
  23-12-2021
  Verkorte midweek
  € 793,00
 • 19-4-2022
  22-4-2022
  Paasarrangement midweek Op de Duivelsberg
  € 713,00
 • 23-5-2022
  27-5-2022
  Hemelvaart midweek Op de Duivelsberg ma-vrij
  € 834,00
 • 3-6-2022
  7-6-2022
  Pinksteren weekend Op de Duivelsberg vrij-di
  € 1.136,00
 • 3-6-2022
  10-6-2022
  Pinksteren week Op de Duivelsberg vrij-vrij
  € 1.454,00
 • 7-6-2022
  10-6-2022
  Pinksteren midweek Op de Duivelsberg di-vrij
  € 713,00
 • 23-12-2022
  30-12-2022
  Kerstarrangement Op de Duivelsberg
  € 1.789,00
 • 30-12-2022
  6-1-2023
  Oud en Nieuw arrangement Op de Duivelsberg
  € 1.789,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Op de Duivelsberg? Een vreemde naam voor een vakantiehuis! De 75 meter hoge Duivelsheuvel is beeldbepalend voor dit gebied, zou dat iets met de naam te maken hebben?

 

De schitterende, witte, authentieke vakantiewoning Op de Duivelsberg ligt op de stuwwal van Nijmegen in natuurgebied Duivelsberg tussen de dorpen Berg en Dal en Beek-Ubbergen. Het is een afwisselend gebied van kleine akkers, bronnen, een bergbeek, weides en naald- en loofbos. Je zult hier bijvoorbeeld vooral veel tamme kastanjes zien.

 

Door de, voor Nederlandse begrippen, grote hoogteverschillen en de variatie in het gebied zijn er verschillende leefgebieden ontstaan voor bijzondere dieren. Denk hierbij aan verschillende spechtensoorten, bosuilen, boomklevers en vleermuizen. Planten en bloemen als orchideeën, riet- en grote keverorchis, rapunzel en ratelaar komen hier ook voor.

 

Natuurgebied de Duivelsberg ligt een stuk hoger dan zijn omgeving door de situering op de stuwwal, hierdoor ontstaat een fraai uitzicht over de verderop gelegen Ooijpolder. Dit is een uniek gebied waar reeën, hazen, konijnen, fazanten, een kudde Przewalski's paardjes en talloze zeldzame vogelsoorten hun thuis hebben gevonden.

 

Bij de Duivelsberg ligt het verdedigingswerk Mergelpe (gebouwd tussen 1000 en 1300). Mergelpe bestaat uit twee mottes (kasteelbergen). Deze mottes bestaan uit een grote heuvel met oorspronkelijk een verdedigende taak en een kleinere heuvel die als uitkijkpunt heeft gediend.

 

Het rustieke vakantiehuis Op de Duivelsberg ligt op een rustige plek in het bos. Je beschikt over een eetkamer/keuken (oven, magnetron en vaatwasser) die in verbinding staat met de comfortabele woonkamer en een speelkamer. Op de beganegrond is een douche en toilet en een twee-persoons slaapkamer. Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers en een de badkamer (met bad). De heerlijke tuin en het gerieflijke terrasmeubilair bezorgen je een compleet vakantiegevoel. 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Maximum aantal personen 8
Aantal slaapkamers 3
Kinderbed aanwezig
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Bos en heidegebied

Rijk van Nijmegen

Een verrassing tussen Nijmegen en de Duitse grens
3  Beoordelingen, Op de Duivelsberg
8,7
Algemene indruk
8,9
Comfort van de woning
8,5
Schoon, netjes en hygiënisch
7,8
Ligging en omgeving
9,5
M Vlcek
Natuurlijke rust
23-3-2021 Het huis op de Duivelsberg zorgt voor een oase van rust in de bossen en de heuvels van Beek. Hoewel het huis vlakbij allerlei prachtige wandelroutes ligt, zijn er praktisch geen passanten. Het gebrek aan ander verkeer zorgt voor de stilte en de ruimte voor de vogels om te kwetteren , het geritsel van de bladeren en het kraken van de bomen. De mogelijkheden om te wandelen zijn talloos. Vergeet ook niet om naar het Reichswald te gaan, de Duitse grens ligt op steenworp afstand... Het huis is zoals gewend van Buitenleven. Gezellig en ruim!
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
Anoniem
Mini-wintersportvakantie in de Nijmeegse heuvels
16-2-2021 Vanwege de vele sneeuw werd onze mid-week op de Duivelsberg heel bijzonder. We hebben genoten van het prachtige sneeuwlandschap om ons heen en vele lange wandelingen gemaakt alvorens lekker uit te rusten bij de houtkachel. Vanwege de sneeuw was het huis deze keer alleen lopend (700m glibberen door de sneeuw) te bereiken; we werden gelukkig op tijd gewaarschuwd en hadden onze bagage zoveel mogelijk in kleinere tassen verpakt. Al met al een pracht vakantie in een fijn en ruim huis.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
10
Henk van der Gugten
Duivelsgoed vakantieverblijf
31-1-2021 De gerenoveerde woning van boswachter Piet van Rossum ligt heerlijk vrij op een helling van een romantisch dal in de bossen op de oude stuwwallen. De bewoonde wereld lijkt ver weg na een kleine kilometer hobbelen over een pad vanaf de verharde weg. Toch is de bewoonde wereld niet ver weg. Lopend ben je in 1,5 uur heen en terug naar de supermarkt in Beek. Het huis biedt veel ruimte. De grote eetkeuken met lange tafel is goed uitgerust voor de bereiding van uitgebreide diners. Er is een grote oven, een reusachtige ijskast, een eindeloze reeks pannen, servies en bestek etc. En niet te vergeten een buitenkeuken met een vaste barbeque, maar die hebben we niet gebruikt in de kou van Januari. Direct vanaf de voordeur lopen wandelpaden in alle richtingen. Wandelen over de stuwwallen in de dichte beukenbossen is een aparte ervaring. Veel diepe holle paden, klimmen over een stuwwal naar het volgende dalletje, het landschap laat zich steeds weer anders zien. OP een half uur lopen ligt een restaurant midden in het bos bij de Duivelsberg.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen