Oranjerie Den Alerdinck - Mimosa

Foto's Indeling Ligging

Oranjerie Den Alerdinck - Mimosa

8,7
Laag-Zuthem, Overijssel
Maximaal 4 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 21-12-2018
  28-12-2018
  Kerstarrangement Oranjerie Mimosa
  € 1.004,00
 • 28-12-2018
  4-1-2019
  Oud en Nieuw arrangement Oranjerie Mimosa
  € 1.004,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Gelegen op slechts 10 km van Zwolle heten wij u welkom op Landgoed Den Alerdinck te Laag Zuthem. Een prachtige historische buitenplaats; een van de slechts 50 bewaard gebleven havenzaten van Overijssel (begin 19de eeuw waren dit er 137).

 

Al in 1427 wordt valt onder ander de naam Egbert to Alerding; mogelijk bewoner van een groter boerderij met spieker (voorraadschuur), die later is uitgegroeid tot havenzate. In 1648 verkrijgt Den Alerdinck officieel het predikaat ‘ havenzate’ . Door de jaren heeft het landgoed veel moeten doorstaan. Tot 1988, toen de huidige eigenaar Wouter Koning startte met de renovatie van het landgoed. Een project dat ca 2 jaar in beslag moest nemen, maar uitliep tot een periode van 12 jaar.

 

Vandaag de dag kunt u genieten van alles wat Den Alerdinck te bieden heeft.

De buitenplaats beslaat ca 35 hectare en is deels opengesteld natuurterrein, met een verbinding naar het naastgelegen landgoed Colckhof van Natuurmonumenten. U vindt er een kasteel, koetshuis, oranjerie, privé-woonhuis en tuinen, hierdoor kan het er soms erg levendig zijn.

Het kasteel wordt omringd door een 3 km lange slotgracht, waar onder ander zwanen, eenden en meerkoeten zich meer dan thuis voelen.

 

Oranjerie - Mimosa

In vroegere tijden werden hier de kwetsbare platen beschermd tegen winters weer. Tegenwoordig is dit bijgebouw verbouwd tot twee volwaardige woningen. Eén daarvan wordt verhuurd als 4 persoons vakantiewoning: Mimosa. Vernoemd naar het kruidige ‘kruidje-roer-mij-niet-plantje’.

Na binnenkomst in de hal loopt u door naar de comfortabele en knusse woonkamer. Gevolgd door keuken, badkamer en twee persoons slaapkamer. Op de verdieping is een ruime overloop en nog een twee persoons slaapkamer. Hier is tevens een kinderbedje aanwezig.

Het terras (met barbecue) is te bereiken via de openslaande deuren in de woonkamer.

 

Vakantiewoning Mimosa kan alleen gehuurd worden, maar kan ook in combinatie met de andere locaties op het landgoed gereserveerd worden: Acacia (ook gesitueerd in de Oranjerie) of de suites in het Landhuis: Koningssuite, Prinsessensuite en/of Jachtsuite

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 4
Aantal slaapkamers 2
Huisdieren niet toegestaan
Wifi aanwezig
Bos en heidegebied
3  Beoordelingen, Oranjerie Den Alerdinck - Mimosa
8,7
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8,8
Schoon, netjes en hygiënisch
8,8
Ligging en omgeving
9,8
A.M.E. van Denzen
Rust en luxe
26-3-2018 Mijn moeder, 86, en ikzelf hebben heerlijk genoten van de rust, de vriendelijkheid en de luxe van Mimosa. We voelden ons prinsessen op een koninklijk landgoed.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
C. Bekker
Geweldige plek om tot rust te komen
20-1-2018 Wij hebben een heerlijk lang weekend gehad in Mimosa. We hebben voor deze ruimte gekozen omdat hier een eigen keuken aanwezig is en het ons wat knusser leek dan de suites. Het uitzicht is geweldig (o.a. op het kasteel) en de ruimte voelde erg privé. We hebben ons vermaakt met boeken lezen bij de houtkachel, lekker eten en mooie wandelingen op het bosrijke landgoed. Ik vond het wat verwarrend dat de websitefoto's van Mimosa en de Oranjerie precies dezelfde zijn, maar de foto's van Mimosa kloppen in ieder geval.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
E. Vogel
weekend in prachtige herfstsfeer
21-11-2017 Wat een mooie locatie, en schattig huisje. Heerlijke bedden en van alle gemak voorzien
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen