'Een bezoek naar Tiengemeten is altijd fantastisch, maar om er dan ook nog te mogen logeren...'
Gelegen op natuureiland Tiengemeten in de Haringvliet

Sluiswachterswoning

Foto's Indeling Ligging

Sluiswachterswoning

8,6
Tiengemeten, Zuid-Holland
Maximaal 5 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 2-4-2021
  6-4-2021
  Paasarrangement 2021
  € 807,00
 • 21-5-2021
  25-5-2021
  Pinksteren weekend Sluiswachterswoning vrij-di
  € 807,00
 • 23-12-2021
  30-12-2021
  Kerstarrangement Sluiswachterswoning
  € 1.137,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

In de haven van Tiengemeten (Goudswaard) staat deze voormalige sluiswachterswoning. Tiengemeten is ontstaan als zandplaat in het Haringvliet, een voormalige zeearm van de Noordzee (vóór de voltooiing van de Deltawerken) en is in de loop van de eeuwen uitgegroeid tot een eiland.

 

De veerdienst vaart het gehele jaar over een deel van het Haringvliet met de illustere naam het Vuile Gat tussen Tiengemeten en Nieuwendijk. Wie de reis naar het natuureiland Tiengemeten maakt, raakt zeker onder de indruk van de rust, de ruimte en de weidsheid. Hier krijgt je het eilandgevoel!

 

Op dit unieke eiland wandel je langs en door de slikken, pioniervegetaties, riet- en biezenvelden, moerasvegetaties, vloedbossen, graslanden, rietvegetaties en ruigtes. In de voormalige Margueritahoeve vestigde Natuurmonumenten een informatiecentrum, in de schuur van de Helenahoeve is een landbouwmuseum gevestigd en verder vind je een museum dat gewijd is aan het werk van de illustrator/schrijver Rien Poortvliet. Speciaal voor kinderen is er op Tiengemeten Speelnatuur: meer dan 4,5 hectare bomen, beekjes, bloemen, blubber en beesten.

 

De Sluiswachterswoning ligt relatief hoog waardoor je een prachtig, weids uitzicht over het eiland en het Haringvliet wordt geboden. Het huis heeft een intieme sfeer en een eigentijdse, bij de stijl van het huis passende, inrichting. Op de begane grond zijn de eetkamer/keuken (oven, magnetron en vaatwasser) en de comfortabele woonkamer (met houtkachel) gesitueerd. Op de eerste verdieping zijn er 2 tweepersoons- en 1 eenpersoonsslaapkamer en een badkamer met ligbad. Buiten relax je op het comfortabele terras met aangrenzende tuin. Verder beschik je over een schuur.

 

Tiengemeten is een autoluw eiland. Voor jou als gast van Buitenleven Vakanties betekent dit wanneer je eenmaal aangekomen bent op Tiengemeten, alleen met de auto van de pont naar de woning (vv) kunt rijden. De overtocht op de dag van aankomst is tot 19:00 uur en voor maximaal 2 auto's. Deze overtocht bij de prijs inbegrepen. Wil je vaker tijdens je verblijf met de pont? Dan zijn deze kosten voor eigen rekening. Meer informatie kun je hier vinden. Weten wat er allemaal te doen en tie zien is? Hier is alle informatie te vinden over het eiland. Huisdieren zijn welkom, echter met uitzondering van katten i.v.m bescherming van flora en fauna van het eiland. 

 

Meer zien van de Sluiswchterswoning? Bekijk de video:

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Geen wifi aanwezig
Maximum aantal personen 5
Aantal slaapkamers 3
Kinderbed aanwezig
Waterrijk gebied

Tiengemeten

Een autoluw eiland
3  Beoordelingen, Sluiswachterswoning
8,6
Algemene indruk
8,8
Comfort van de woning
8,5
Schoon, netjes en hygiënisch
8,2
Ligging en omgeving
9,7
Marianne Florschütz
Een schitterende plek in de natuur
6-9-2020 Het sluiswachtershuis staat op een prachtige locatie met achter een weids uitzicht op het eiland.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
F.D. Fiévez
Gedompeld in de natuur
22-8-2020 Complete reset
Algemene indruk
7
Comfort van de woning
7
Schoon, netjes en hygiënisch
6
Ligging en omgeving
9
Suzanne Wouda
Heerlijke plek, geweldig uitzicht
16-8-2020 Tiengemeten is een prachtig eiland en vanuit de sluiswachterswoning kun je over dit landschap uitkijken. Een uitzicht dat nooit gaat vervelen. We hebben een heerlijke vakantie gehad in een fijn huis.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen