'Alleen vogels doorbreken de stilte.'
Bijzondere woning op bijzondere plek

Atelier Roland Holst

Foto's Indeling Ligging

Atelier Roland Holst

8,8
Zundert, Noord-Brabant
Maximaal 4 personen
Comfortlevel: 3 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 20-12-2021
  23-12-2021
  Verkorte midweek
  € 643,00
 • 23-12-2021
  30-12-2021
  Kerstarrangement Atelier Roland Holst
  € 1.388,00
 • 23-12-2021
  7-1-2022
  Oud en Nieuw arrangement Atelier Roland Holst
  € 1.388,00
 • 15-4-2022
  19-4-2022
  Paasarrangement 2022
  € 883,00
 • 15-4-2022
  22-4-2022
  Paasarrangement 2022
  € 1.129,00
 • 19-4-2022
  22-4-2022
  Paasarrangement midweek Atelier Roland Holst
  € 580,00
 • 3-6-2022
  7-6-2022
  Pinksteren weekend Atelier Roland Holst vrij-di
  € 883,00
 • 3-6-2022
  10-6-2022
  Pinksteren week Atelier Roland Holst vrij-vrij
  € 1.129,00
 • 7-6-2022
  10-6-2022
  Pinksteren midweek Atelier Roland Holst di-vrij
  € 580,00
 • 23-12-2022
  30-12-2022
  Kerstarrangement Atelier Roland Holst
  € 1.388,00
 • 23-12-2022
  6-1-2023
  Oud en Nieuw arrangement Atelier Roland Holst
  € 1.388,00
Omschrijving

Beleef je vakantie in het Atelier van het echtpaar Roland Holst op de Oude Buisse Heide. De Oude Buisse Heide vormt samen met Wallsteijn en De Moeren een prachtig wandelgebied bij Zundert.

 

Er zijn tal van mooie gemarkeerde wandelroutes langs theekoepels, landhuizen, tuinen en vijvers.Er is zelfs een gemarkeerde Gedichtenroute in de voetsporen van Henriette Roland Holst.

Breda ligt op 30 minuten rijden, Antwerpen op drie kwartier en Vlissingen op 1 uur. De natuur combineren met een dagje strand of stad is vanuit de Oude Buisse Heide is daarom heel goed te doen. Op 20 minuten rijden vindt u Laarse Heide. Hier kunt u bij warm weer terecht voor een heerlijk verkoelende duik. 

 

De woning

In 1918 ontwerpt Margaret Staal-Kropholler, Nederlands eerste vrouwelijke architect, een atelier voor de beeldende kunstenaar en kunstcriticus Richard Roland Holst. Het atelier heeft een expressionistische, organische uitstraling in de stijl van de Amsterdamse School. De plattegrond lijkt op een vlieger met in het zuiden een smalle staart en opent zich naar het noorden.

 

In de Noordkamer geniet  je van het prachtige uitzicht vanuit het grote Noordraam. In deze leefkamer staat een mooie grote eettafel en een indrukwekkende schouw met gaskachel. De keuken is klein, modern en van alle gemakken voorzien met een combimagnetron en een vaatwasser.

Het atelier beschikt over 2 slaapkamers met elk 1 tweepersoonsbed. Er is een badkamer met douche en een separaat toilet. Buiten is er een ruime zitgelegenheid aanwezig.

 

Bent u met een groter gezelschap? Het is mogelijk om Angora Hoeve (vakantiewoning geschikt voor 6 personen) erbij te huren. Deze woning bevindt zich op hetzelfde landgoed.

 

 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 4
Aantal slaapkamers 1
Geen huisdieren toegestaan
Wifi aanwezig

Oude Buisse Heide

Cultuur en natuur zijn hier onlosmakelijk met elkaar verbonden
3  Beoordelingen, Atelier Roland Holst
8,8
Algemene indruk
8,8
Comfort van de woning
8,1
Schoon, netjes en hygiënisch
8,7
Ligging en omgeving
9,5
Anoniem
Genoten in het Atelier
11-5-2021 Heel fijne dagen in en om het Atelier gehad. Genoten van de mooie natuur, het prachtige huisje en de stilte. Huisje is uitstekend uitgerust.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
H.J. Berghuijs-Simons
Atelier Roland Holst een pareltje!
1-5-2021 Wat een prachtig plekje! Cultuur, natuur, rust, ruimte en verhalen komen er samen. Kortom genieten.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
E Van Bokhorst
Natuur en cultuur op een unieke plek
20-4-2021 Prachtige locatie met een geschiedenis. In dit atelier komt het verleden tot leven. Compliment voor de passende inrichting van het huis. Naast cultureel was het ook visueel genieten van de rondom aanwezige natuur met volop vogelleven in dit voorjaarsweekend.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen

Buitengewoon bijzondere woningen

Wat is een buitenbeentje?

Iets dat afwijkt van zijn omgeving. Een beetje een aparte. Iets dat zich van de rest onderscheidt. Daar houden wij wel van bij Buitenleven Vakanties. Zowel StaatsbosbeheerNatuurmonumenten en 

LandschappenNL hebben meerdere Buitenbeentjes in bezit. En wij mogen ze verhuren.

 

Waarom een buitenbeentje?

U bent op zoek naar een geschikte vakantiewoning die aan zowel uw wensen als die van uw gezelschap voldoet. U wilt iets bijzonders, buiten gewoon. Een ander soort vakantiehuis. Eentje in de volle natuur en waar genieten van rust en vrijheid op nummer een staat. Omdat een buitenbeentje anders is dan anders is de kans groot dan een vakantiewoning uit deze categorie helemaal voldoet aan alle wensen.

 

De Buitenbeentjes uitgelicht

Op zoek naar een bijzonder vakantiehuis dat nèt even anders is dan een standaard vakantiehuis? U zou kunnen kiezen voor een vakantiewoning op een vakantiepark, maar vakantie vieren in een voormalige woning van een veensteker, sluiswachter of molenaarsknecht spreekt toch meer tot de verbeelding. Het verleden is al voelbaar bij het betreden van de woning. Bij thuiskomst kunnen de kinderen stoere verhalen vertellen over de avonturen die beleeft zijn in de natuur. Bijvoorbeeld de diersoorten die zijn gespot, de excursie met een echte plaatselijke boswachter, het ontdekken van riviertjes. Origineel overnachten zoals dat kan in een Buitenbeentje is verrassend, uniek en levert onvergetelijke herinneringen op. Zo bent u in de Ooievaar in een lief klein vakantiehuis. De naam is te danken aan haar buurtbewoners: er zijn vele ooievaars met nesten in de bomen van het bos. Uniek aan deze woning is ook dat deze volledig nieuw is gebouwd en dat er gebruik is gemaakt van lokaal Geldersch hout.

Bijzonder om zijn architectuur - ontworpen door de eerste Nederlandse vrouwelijke architect - is Atelier Roland Holst. Met de Oude Buisse Heide als directe omgeving is er voldoende gelegenheid om te wandelen in de natuur. Weer een heel ander Buitenbeentje is vakantiewoning Meerman. Deze duurzame vakantieplek is te vinden in de duinen en vlakbij het Quackjeswater gelegen. Vanaf de Meerman bent u slechts 400 meter verwijderd van het strand. U waant zich terug in de tijd in woning Harssensbosch. Met bedsteden (hoe leuk ook voor de kinderen!) en omgeven door het oudste cultuurlandschap van Europa. Het Reitdiepgebied is zeer divers en zowel flora als fauna is hier sterk vertegenwoordigd. Er zijn diverse fietsroutes uitgestippeld die u leiden langs de mooiste bezienswaardigheden. Bij dit Buitenbeentje staan zelfs 2 fietsen die u tijdens het verblijf kunt gebruiken.

 

Een buitenbeentje als vakantiehuis

Een fijne plek voor de vakantie vinden kan een hele zoektocht zijn. Want waar zijn nou eigenlijk de mooiste vakantiewoningen? Er zijn zoveel aanbieders dat het kan zijn dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Bovendien is de beste vakantiewoning voor de een, niet vanzelfsprekend voor de ander. Daarom vindt u bij Buitenleven Vakanties een veelzijdig aanbod aan vakantiewoningen. Zo vindt u makkelijk de beste vakantiewoning. Heeft u altijd al een speciale vakantie willen hebben, in een wel heel bijzonder vakantiehuis?

 

In Nederland is nog zoveel te zien en te ontdekken. Bij Buitenleven Vakanties hebben we een uitgebreid aanbod in unieke vakantiewoningen op bijzondere locaties in de natuur!

 

Meer inspiratie: