We werden bij aankomst al opgewacht door de reeën
Een bijzonder en afwisselend stukje Nederland

Vakantiewoningen op de Veluwe

De Veluwe is het grootste bosgebied van Nederland en, na het Waddengebied, het grootste natuurgebied van Nederland. Een verblijf in een vakantiewoning op de Veluwe is fascinerend en afwisselend. Voor je het weet sta je oog in oog met een hert, ree of wild zwijn. Vanuit uw vakantiewoning op de Veluwe kunt u prachtig fietsen of wandelen door de uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen. En wat is er dan fijner om heerlijk bij de houtkachel nog even na te genieten van al dat moois. 

19 Gevonden accommodatietypes
Gelderland Stuifzand, bossen, heidevelden, schaapskuddes en zacht stromende beekjes

Villa Oud Groevenbeek Tuinsuite

Ermelo
2 pers.

Villa Oud Groevenbeek Laansuite

Ermelo
2 pers.

Villa Oud Groevenbeek Vijversuite

Ermelo
2 pers.

Villa Oud Groevenbeek Lindesuite

Ermelo
2 pers.

Waskolk

Ermelo
4 pers.

Fluitberg

Kootwijk
4 pers.

In 't Zand

Kootwijk
4 pers.

Villa Oud Groevenbeek Torensuite

Ermelo
4 pers.

Boslust

't Harde
4 pers.

Twee Lindes

Ugchelen
5 pers.

St. Hubertus

Vierhouten
5 pers.

Peppelboom

Putten
6 pers.

Vossenheem

Uddel
6 pers.

Harten

Renkum
6 pers.

Klein Spriel

Putten
8 pers.

Deelerwoud

Deelen
8 pers.

Heidehof

Nunspeet
9 pers.

Rode Zanden

Uddel
9 pers.

Villa Oud Groevenbeek

Ermelo
20 pers.

Vakantievieren op de Veluwe

De streken van de Veluwe

De Veluwe herbergt vele bijzondere natuurgebieden, boswachterijen, landgoederen en vroegere jachtterreinen. Van de eeuwenoude zandpaden in het  Speulder- en Sprielderbos tot de glooiende heidevelden van Planken-Wambuis. Van het Kootwijkerzand; een unieke samenzwering tussen zand en wind, tot de uitgestrekte bossen van het Deelerwoud. Van het naaldbos Steilhul tot de statige kasteeltuin rond villa Oud-Groevenbeek. Van het grootste landgoed van Nederland, Kroondomein het Loo tot de natuurlijke charmes van het Vierhouter bos. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. In een vakantiewoning op de Veluwe raakt u nooit uitgekeken.

 

De Big 5 van de Veluwe

Bij safari’s in Afrika heeft men het altijd over “the big 5”. Ook op de Veluwe bestaat deze rangschikking want in dit bos-, heide-, vennen- en stuifzandgebied leeft een enorme diversiteit aan dieren en planten.  “The big 5” van de grotere dieren van de Veluwe. Te beginnen met het edelhert, het grootste wilde landzoogdier dat in Nederland voorkomt.

Gevolgd door het wilde zwijn, een echte wroeter, die hele stukken land met zijn snuit omwoelt op zoek naar voedsel. Dan de moeflon, stamvader van het tamme schaap. Op de Veluwe hoort ook het ree erbij, de solitair levende hertenvariant en tot slot de das, overdag verscholen in z’n burcht en ’s nachts op pad.

 

Ontdek de Veluwe op verschillende manieren: fietsend, wandelend, of zelfs te paard. En hoe fijn is dat om dat te doen vanuit een vakantiewoning op de veluwe. 

Een paar voorbeelden: Vakantiehuis de Peppelboom (populier boom) in Putten. Het huis ligt aan een eeuwenoud zandpad in het Speulder- en Sprielderbos. Of in het rustige Ede, omringd door imposante eeuwenoude eiken, vakantiehuis Boerderij Nieuw Reemst. De Veluwe: veelzijdig natuurgebied in het hart van Nederland.