Beleef de Veluwe van dichtbij

Beleef de Veluwe van dichtbij

Waan je in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland, de Veluwe. Buitenleven maakt het mogelijk om maximaal te genieten van deze prachtige natuur. Bekijk snel ons aanbod op de Veluwe.
Bekijk woningen
Beleef de Veluwe van dichtbijVerblijf midden in een natuurgebiedGenieten van de rust, ruimte en privacy

Vakantiewoningen op de Veluwe

De Veluwe is het grootste bosgebied van Nederland en, na het Waddengebied, het grootste natuurgebied van Nederland. Een verblijf in een vakantiewoning op de Veluwe is fascinerend en afwisselend. Op de Veluwe kun je prachtig fietsen of wandelen door de uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Hieronder vind je alle vakantiewoningen in dit gebied. Hier is het volop genieten van je tijdelijke eigen tuin die de Veluwe heet. En wie weet sta je binnenkort oog in oog met een hert, ree of wild zwijn...

Vakantiewoningen op de Veluwe
Vakantiewoningen op de Veluwe

Onze woningen

bekijk meer woningen
Heerlijke week gehad op de Veluwe! Gezellige woning, mooie wandelroutes in de directe omgeving en genoeg verwarmde terrasjes om te genieten van de herfstzon!

Vakantievieren op de Veluwe

De Veluwe herbergt vele bijzondere natuurgebieden, boswachterijen, landgoederen en vroegere jachtterreinen. De Veluwe is niet alleen een geliefde plek voor mensen; vele dieren leven hier in het wild.

De streken van de Veluwe

Onze vakantiewoningen op de Veluwe staan tussen de eeuwenoude zandpaden in het Speulderbos en het Sprielderbos en de glooiende heidevelden van Planken-Wambuis. Daarnaast verken je hier de gebieden van het Kootwijkerzand; een unieke samenzwering tussen zand en wind, tot de uitgestrekte bossen van het Deelerwoud. Van het naaldbos Steilhul tot de statige kasteeltuin rond Villa Oud Groevenbeek. Van het grootste landgoed van Nederland, Kroondomein het Loo tot de natuurlijke charmes van het Vierhouter Bos. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. De natuur en de vakantiehuizen op de Veluwe: wij raken er nooit op uitgekeken.

Dieren op de Veluwe

De welbekende ‘big 5’ is kenmerkend voor Afrika, maar wist je dat deze uitdrukking ook voor de Veluwe geldt? Ook tussen onze vakantiewoningen op de Veluwe bestaat deze rangschikking, want in dit bos-, heide-, vennen- en stuifzandgebied leeft een enorme diversiteit aan dieren en planten. De ‘big 5’ van de grotere dieren van de Veluwe, te beginnen met het edelhert, is het grootste wilde landzoogdier dat in Nederland voorkomt. Gevolgd door het wilde zwijn, een echte wroeter, die hele stukken land met zijn snuit omwoelt op zoek naar voedsel. Dan de moeflon, stamvader van het tamme schaap. Op de Veluwe hoort ook het ree erbij, de solitair levende hertenvariant en tot slot de das, overdag verscholen in z’n burcht en ’s nachts op pad. En wat is er dan fijner om heerlijk bij de houtkachel of in je houtgestookte hottub van je eigen vakantiehuis nog even na te genieten van al dat moois.

Activiteiten vanuit uw vakantiewoning op de Veluwe

Je kunt het verblijf in de vakantiewoning op de Veluwe prima combineren met een excursie. Het ontdekken van de Veluwe kan op tal van manieren.

Fietsen of wandelen over de kronkelpaadjes door het bos en over de heide, of je kunt de natuur te paard verkennen. En hoe fijn is het om dat te doen vanuit een vakantiewoning op de Veluwe: je stapt je woning uit en staat gelijk oog in oog met de prachtige natuur van de Veluwe. Nieuwsgierig geworden? Voor meer informatie kun je terecht op de site van Staatsbosbeheer of Natuurmonumenten.

Vakantiewoning Veluwe online boeken

Gewoon een paar voorbeelden: Vakantiehuis de Peppelboom in Putten. Het huis ligt aan een eeuwenoud zandpad in het Speulder- en Sprielderbos. Of in het rustige Nunspeet, omringd door de bossen van de Noord Veluwe en een vijver ligt vakantiehuis Heidehof. En dan ons eigen Hans en Grietje huis, Harten… een naam vol romantiek op het idyllische landgoed De Keyenberg in het mooie Renkum. Dit is maar een greep uit de karakteristieke vakantiewoningen midden in natuurgebied de Veluwe. Een overnachting midden in de bijzondere Nederlandse natuur boek je gemakkelijk bij Buitenleven Vakanties. Toch nog niet gevonden wat je zoekt? Ook in de rest van Nederland zijn er droomlocaties te vinden. Laat je inspireren door onze vakantie thema's. In Nederland is nog zoveel te zien en te ontdekken. Voor een vakantie midden in de Nederlandse natuur, ben je bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek het volledige aanbod en kies het ideale vakantiehuis.

Onze vakantiewoningen op de Veluwe: