We werden bij aankomst al opgewacht door de reeën
Een bijzonder en afwisselend stukje Nederland

Vakantiewoningen op de Veluwe

De Veluwe is het grootste bosgebied van Nederland en, na het Waddengebied, het grootste natuurgebied van Nederland. Een verblijf in een vakantiewoning op de Veluwe is fascinerend en afwisselend. Bijzondere momenten beleven zoals oog in oog met een hert, ree of wild zwijn. Vanuit uw vakantiewoning op de Veluwe kunt u prachtig fietsen of wandelen door de uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen. En wat is er dan fijner om heerlijk bij de houtkachel of in uw houtgestookte hot tub nog even na te genieten van al dat moois. 

20 Gevonden accommodatietypes
Gelderland Stuifzand, bossen, heidevelden, schaapskuddes en zacht stromende beekjes

Villa Oud Groevenbeek Tuinsuite

Ermelo
2 pers.

Villa Oud Groevenbeek Laansuite

Ermelo
2 pers.

Villa Oud Groevenbeek Vijversuite

Ermelo
2 pers.

Villa Oud Groevenbeek Lindesuite

Ermelo
2 pers.

Waskolk

Ermelo
4 pers.

Fluitberg

Kootwijk
4 pers.

In 't Zand

Kootwijk
4 pers.

Villa Oud Groevenbeek Torensuite

Ermelo
4 pers.

Boslust

't Harde
4 pers.

Twee Lindes

Ugchelen
5 pers.

St. Hubertus

Vierhouten
5 pers.

Peppelboom

Putten
6 pers.

Vossenheem

Uddel
6 pers.

Harten

Renkum
6 pers.

Landhuis Leuvenhof

Elspeet
6 pers.

Klein Spriel

Putten
8 pers.

Deelerwoud

Deelen
8 pers.

Heidehof

Nunspeet
9 pers.

Rode Zanden

Uddel
9 pers.

Villa Oud Groevenbeek

Ermelo
24 pers.

Vakantievieren op de Veluwe

De streken van de Veluwe

De Veluwe herbergt vele bijzondere natuurgebieden, boswachterijen, landgoederen en vroegere jachtterreinen. Onze vakantiewoningen op de Veluwe staan tussen de eeuwenoude zandpaden in het Speulder- en Sprielderbos en de glooiende heidevelden van Planken-Wambuis. Daarnaast verkent u hier de gebieden van het Kootwijkerzand; een unieke samenzwering tussen zand en wind, tot de uitgestrekte bossen van het Deelerwoud. Van het naaldbos Steilhul tot de statige kasteeltuin rond Villa Oud-Groevenbeek. Van het grootste landgoed van Nederland, Kroondomein het Loo tot de natuurlijke charmes van het Vierhouter bos. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. De natuur op de Veluwe: wij raken er nooit op uitgekeken.

 

De Big 5 van de Veluwe

Bij safari’s in Afrika heeft men het altijd over “the big 5”. Ook tussen onze vakantiewoningen op de Veluwe bestaat deze rangschikking want in dit bos-, heide-, vennen- en stuifzandgebied leeft een enorme diversiteit aan dieren en planten. “The big 5” van de grotere dieren van de Veluwe. Te beginnen met het edelhert, het grootste wilde landzoogdier dat in Nederland voorkomt.

Gevolgd door het wilde zwijn, een echte wroeter, die hele stukken land met zijn snuit omwoelt op zoek naar voedsel. Dan de moeflon, stamvader van het tamme schaap. Op de Veluwe hoort ook het ree erbij, de solitair levende hertenvariant en tot slot de das, overdag verscholen in z’n burcht en ’s nachts op pad. Nieuwsgierig geworden? U kunt uw verblijf in uw vakantiewoning op de Veluwe prima combineren met een excursie. Voor meer informatie kunt u terrecht op de site van Staatsbosbeheer of Natuurmonumenten?

 

Het ontdekken van de Veluwe kan op tal van manieren. U kunt fietsen of wandelen over de kronkelpaadjes door het bos en over de heide, of u kunt de natuur te paard verkennen. En hoe fijn is dat om dat te doen vanuit een vakantiewoning op de Veluwe: u stapt uw woning uit en staat gelijk oog in oog met de prachtige natuur van de Veluwe.

 

Een paar voorbeelden: Vakantiehuis de Peppelboom (populier boom) in Putten. Het huis ligt aan een eeuwenoud zandpad in het Speulder- en Sprielderbos. Of in het rustige Ede, omringd door imposante eeuwenoude eiken, vakantiehuis Boerderij Nieuw Reemst. Ons eigen Hans en Grietje huis, Harten… een naam vol romantiek op het idyllische landgoed De Keyenberg in het mooie Renkum. 

 

Onze karakteristieke vakantiewoningen midden in natuurgebied de Veluwe, de ideale mix.