We werden bij aankomst al opgewacht door de reeën!
Een bijzonder en afwisselend stukje Nederland

Vakantiewoningen op de Veluwe

De Veluwe is het grootste bosgebied van Nederland en, na het Waddengebied, het grootste natuurgebied van Nederland. Een verblijf in een vakantiewoning op de Veluwe is fascinerend en afwisselend. Vanuit uw vakantiewoning op de Veluwe kunt u prachtig fietsen of wandelen door de uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Hieronder vindt u alle vakantiewoningen in dit gebied. Geniet van uw tijdelijke eigen tuin die de Veluwe heet.

Wie weet staat u binnenkort oog in oog met een hert, ree of wild zwijn...

23 Gevonden accommodatietypes
Gelderland Stuifzand, bossen, heidevelden, schaapskuddes en zacht stromende beekjes

Villa Oud Groevenbeek Tuinsuite

Ermelo
2 pers.

Villa Oud Groevenbeek Laansuite

Ermelo
2 pers.

Villa Oud Groevenbeek Vijversuite

Ermelo
2 pers.

Villa Oud Groevenbeek Lindesuite

Ermelo
2 pers.

Waskolk

Ermelo
4 pers.

Fluitberg

Kootwijk
4 pers.

In 't Zand

Kootwijk
4 pers.

Villa Oud Groevenbeek Torensuite

Ermelo
4 pers.

Boslust

't Harde
4 pers.

Twee Lindes

Ugchelen
5 pers.

St. Hubertus

Vierhouten
5 pers.

Peppelboom

Putten
6 pers.

Vossenheem

Uddel
6 pers.

Nieuw Reemst

Ede
6 pers.

Harten

Renkum
6 pers.

Landhuis Leuvenhof

Elspeet
6 pers.

Boerderij van Dreesje

Ermelo
7 pers.

Klein Spriel

Putten
8 pers.

Deelerwoud

Deelen
8 pers.

Heidehof

Nunspeet
9 pers.

Rode Zanden

Uddel
9 pers.

Erff Hoog Burel

Radio Kootwijk
12 pers.

Villa Oud Groevenbeek

Ermelo
24 pers.

Vakantievieren op de Veluwe

De Veluwe herbergt vele bijzondere natuurgebieden, boswachterijen, landgoederen en vroegere jachtterreinen. De veluwe is niet alleen een geliefde plek voor mensen; vele dieren leven hier in het wild.

 

De streken van de Veluwe

Onze vakantiewoningen op de Veluwe staan tussen de eeuwenoude zandpaden in het Speulderbos en het Sprielderbos en de glooiende heidevelden van Planken-Wambuis. Daarnaast verkent u hier de gebieden van het Kootwijkerzand; een unieke samenzwering tussen zand en wind, tot de uitgestrekte bossen van het Deelerwoud. Van het naaldbos Steilhul tot de statige kasteeltuin rond Villa Oud Groevenbeek. Van het grootste landgoed van Nederland, Kroondomein het Loo tot de natuurlijke charmes van het Vierhouter Bos. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. De natuur en de vakantiehuizen op de Veluwe: wij raken er nooit op uitgekeken.

 

Dieren op de Veluwe

De welbekende ‘big 5’ is kenmerkend voor Afrika, maar wist u dat deze uitdrukking ook voor de Veluwe geldt?  Ook tussen onze vakantiewoningen op de Veluwe bestaat deze rangschikking, want in dit bos-, heide-, vennen- en stuifzandgebied leeft een enorme diversiteit aan dieren en planten. De ‘big 5’ van de grotere dieren van de Veluwe, te beginnen met het edelhert, is het grootste wilde landzoogdier dat in Nederland voorkomt. Gevolgd door het wilde zwijn, een echte wroeter, die hele stukken land met zijn snuit omwoelt op zoek naar voedsel. Dan de moeflon, stamvader van het tamme schaap. Op de Veluwe hoort ook het ree erbij, de solitair levende hertenvariant en tot slot de das, overdag verscholen in z’n burcht en ’s nachts op pad. En wat is er dan fijner om heerlijk bij de houtkachel of in uw houtgestookte hottub van uw eigen vakantiehuis nog even na te genieten van al dat moois. 

 

Activiteiten vanuit uw vakantiewoning op de Veluwe

U kunt uw verblijf in uw vakantiewoning op de Veluwe prima combineren met een excursie. Het ontdekken van de Veluwe kan op

tal van manieren. U kunt fietsen of wandelen over de kronkelpaadjes door het bos en over de heide, of u kunt de natuur te paard verkennen. En hoe fijn is dat om dat te doen vanuit een vakantiewoning op de Veluwe: u stapt uw woning uit en staat gelijk oog in oog met de prachtige natuur van de Veluwe. Nieuwsgierig geworden? Voor meer informatie kunt u terecht op de site van Staatsbosbeheer Staatsbosbeheer of Natuurmonumenten.

 

Vakantiewoning Veluwe online boeken

Gewoon een paar voorbeelden: Vakantiehuis de Peppelboom in Putten. Het huis ligt aan een eeuwenoud zandpad in het Speulder- en Sprielderbos. Of in het rustige Nunspeet, omringd door de bossen van de Noord Veluwe en een vijver ligt vakantiehuis Heidehof. En dan ons eigen Hans en Grietje huis, Harten… een naam vol romantiek op het idyllische landgoed De Keyenberg in het mooie Renkum. Dit is maar een greep uit de karakteristieke vakantiewoningen midden in natuurgebied de Veluwe.

Een overnachting midden in de bijzondere Nederlandse natuur boekt u gemakkelijk bij Buitenleven Vakanties. Toch nog niet gevonden van u zoekt? Ook in de rest van Nederland zijn er droomlocaties te vinden! Laat u inspireren door onze vakantie thema's. In Nederland is nog zoveel te zien en te ontdekken. Voor een vakantie midden in de Nederlandse natuur, bent u bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek het volledige aanbod en kies uw ideale vakantiehuis.

 

Bekijk ook andere vakantiewoningen op de Veluwe