Overnachten in het groen

Overnachten in het groen

Huisjes in het bos zijn er in alle soorten en maten en voor ieder gezelschap. Onze vakantiehuizen staan allemaal in de natuur en de meesten in of vlakbij het bos. Een perfecte plek voor als je de rust op wilt zoeken, heerlijk wilt ontspannen, van de natuur wilt genieten of lekker actief bezig wilt zijn.
Bekijk woningen
Huisjes met luxe en comfortHet bos als speelparadijs voor jong en oudWakker worden door gefluit van vogels

Huisje in het bos

De seizoenen beleef je in het bos! In de herfst ruik je de geurige bladeren die zojuist van de bomen gevallen zijn. In de winter zijn de bomen kaal en zie je sporen van de dieren uit het bos heel goed op de grond. Hoog in de bomen zijn de restanten van vogelnesten goed zichtbaar. In de lente beleef je de natuur in al zijn pracht: alles komt in de bloei en de eerste jonge dieren worden er geboren. De zomer brengt je wederom goeds van het bos: je voelt hoe de schaduw je op de warmste dagen heerlijk koel houdt. Daarbij zijn de dieren zijn het actiefst in de zomer en tonen graag hun mooiste kant aan elkaar. Wie weet zie je het voor je eigen ogen gebeuren!

Huisje in het bos
Huisje in het bos

Onze woningen

Bekijk meer woningen
Wat een fijn huis dat uitkijkt op een waar vogelparadijs. Je ontbijt met uitzicht op de spechten, boomklevers, mezen en merels. Op het veld voor het huis kwamen 's avonds grote herten (neem een grote zaklamp mee!) En uit het bos sprokkelden onze kinderen hout voor een hut. Je loopt zo de natuur in, heerlijk!

Huisje met bos

Of je nu graag een romantisch weekendje weg met je geliefde boekt, of een langere vakantie met vrienden, je gezin of de hele familie, er is voor ieder wat wils. Deze vakantiehuisjes staan allemaal in de natuur en de meesten in of vlakbij het bos. Wakker worden in een huisje in het bos, met op de achtergrond het gefluit van vogeltjes. 's Avonds geniet je op het terras van een prachtige sterrenhemel. Ervaar het zelf beleven in een huisje in het bos.

Midden in het bos

Ook een huisje midden in het bos huren? Kies bijvoorbeeld voor een huisje in het bos op de Veluwe of ga voor een wat minder bekend gebied, zoals een bos in Drenthe. Onvoorstelbaar mooi en heel verrassend. De Hondsrug, nabij Assen, biedt alle ruimte om te voet, fietsend of zelfs per paard te verkennen. Kronkelige beekjes, een bos vol vennen; Drenthe biedt het allemaal. In deze provincie hebben wij meer dan 30 huisjes. Ga naar al onze boswachtershuisjes en selecteer hier de provincie Drenthe. Meer informatie over de natuur in Drenthe? Het Drentse Landschap of de boswachters van Staatsbosbeheer kunnen u er veel meer over vertellen. Zo is elk bos weer uniek en bijzonder. Liever op een andere plek in Nederland het bos ontdekken vanuit een vakantiehuisje? Selecteer dan een andere provincie.

De voordelen van een vakantiehuisje in het bos

In een vakantiehuis in het bos geniet je nog meer van de natuur. Waarom? Tijdens je verblijf beleef je de natuur van de vroege ochtend tot de late avond. Volop de gelegenheid dus om te genieten van de geur van dennennaalden en vogelconcerten die al in de vroege ochtend beginnen. Het kan maar zo dat je tijdens je ontbijt op het terras van je huisje in het bos een ree voorbij ziet lopen… Enkele van onze vakantiehuisjes in het bos beschikken over een hottub. En dan eindeloos turen naar boomtoppen vanaf uw houtgestookte warme bad. Liever wandelen of fietsen? De mooiste routes beginnen vanaf je eigen vakantiehuisje in het bos.

Huisje bij het Speulder Sprielderbos

Het bosgebied ligt in het noordwesten van de Veluwe. In Putten het Sprielderbos en in Ermelo het Speulderbos. Het maakt deel uit van het door Europese regelingen beschermde Natura2000-gebied de Veluwe. Fijne huisjes in het Speulderbos zijn de suites in Villa Oud Groevenbeek en het pittoreske huisje Waskolk. Vooral in de omgeving van het plaatsje Drie,

bestaat het bos uit bomen die door hun grillige vorm lijken te dansen. Het Speulderbos wordt in de volksmond dan ook het "bos van de dansende bomen" genoemd. Het Sprielderbos is een heerlijk wild stukje Nederland. In dit oerbos - een van de oudste bossen van Nederland - mag de natuur haar gang gaan. Vanaf onze vakantiehuisjes in het bos Klein Spriel, Peppelboom, Rode Zanden en Vossenheem, verblijf je middenin dit gebied en loop je zó vanuit je huisje dit prachtige bos in.

Huisje in het bos Deelerwoud

Nationaal Park Veluwezoom is onderdeel van de Veluwe en een groot, aaneengesloten natuurgebied. Hier vind je haast ongerepte natuur met bossen, heidevelden, zandverstuivingen en landgoederen. Kenmerkend voor Veluwezoom is het reliëf: nergens anders op de Veluwe vind je zoveel heuvels en zo’n mooi uitzicht. Onze vakantiehuisjes in dit bos zijn Deelerwoud en Nieuw Reemst. Vanaf je tijdelijke eigen huisje in het bos is het perfect wandelen, fietsen, mountainbiken of paardrijden. Houd je meer van rust? Dieper in het bosgebied kom je op plekken waar je bijna niemand tegenkomt.

Huisje in het bos online boeken

Voor iedereen en voor elk seizoen is er een ideaal huisje in het bos. Een huisje in het bos boek je gemakkelijk online bij Buitenleven Vakanties. Nog niet gevonden wat je zoekt? Alle vakantiewoningen, in het bos of op een andere plek in de natuur op onze website, hebben een uniek verhaal. Blader daarom gerust door onze verzameling woningen en laat je inspireren door onze vakantiethema's. In Nederland is nog zoveel te zien en te ontdekken. Voor een vakantie midden in de Nederlandse natuur, ben je bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek nu het volledige aanbod en kies je ideale vakantiehuis.

Bekijk ook: