Van bijzondere boerderijen tot een statige villa
Buitenleven Vakanties

Overnachten in de mooiste Nederlandse Natuur

Buitenleven Vakanties is een initiatief van dé drie natuurorganisaties van Nederland: De Provinciale landschappen, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Een belangrijke reden om vakantiewoningen aan te bieden is om mensen de natuur van dichtbij te laten ervaren, maar ook om op deze manier de, vaak bijzondere, gebouwen in stand te kunnen houden. Van bijzondere boerderijen tot een statige villa, er is voor iedereen een droomlocatie. Eén ding hebben ze allemaal gemeen, ze liggen op unieke plekken in de natuur. Overdag genieten van de natuur, al wandelend of fietsend, 's avonds met een glas wijn bij de houtkachel. Bij ons vindt u het aanbod van vakantiewoningen in de mooiste Nederlandse natuur.

 

Sinds begin 2016 is Buitenleven Vakanties ISO gecertificeerd.  

Landschappen NL

Het samenwerkingsverband De Provinciale Landschappen behartigt de belangen van de twaalf provinciale Landschappen op landelijk niveau. Samen hebben we meer invloed op het overheidsbeleid en kunnen we de belangen van natuur en landschap beter verdedigen. Daarom is in 1989 het samenwerkingsverband De Provinciale Landschappen opgericht. De afzonderlijke organisaties zijn wel autonoom en zelf verantwoordelijk voor het beheer van hun natuurgebieden. Ook provinciale belangenbehartiging en communicatie met de achterban zijn taken van de individuele Landschappen.

 

Meer weten over Landschappen NL? Bekijk de website: www.landschappen.nl.

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is dé beweging van mensen met hart voor de natuur. Zij willen mensen, van jong tot oud, in het hart raken en de fascinatie voor de natuur delen met en via onze achterban, activeren mensen om buiten in de natuur iets geweldigs te beleven.

 

Dat doet Natuurmonumenten omdat de natuur bron van inspiratie en verwondering is. Daar moeten we zuinig op zijn en goed voor zorgen. Want in een dichtbevolkt land is natuur extra kwetsbaar. Daarom beschermt Natuurmonumenten natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. Overal in Nederland. Voor iedereen. Die natuur stellen we veilig tot in de eeuwigheid door natuur aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken voor iedereen. Dat doen met steun van vrienden, vrijwilligers, leden en bedrijven.

 

Lees meer over Natuurmonumenten op de website: www.natuurmonumenten.nl

 

Staatsbosbeheer

Natuur waar je je mee verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. Het zit in onze natuur. Staatsbosbeheer maakt zich onder de noemer ‘beschermen, beleven en benutten’ klaar voor de toekomst waarin ze mensen wil betrekken bij de natuur die hen raakt. Een toekomst waarin de publieke financiering van beheer van natuur, landschap en recreatie niet langer vanzelfsprekend is en zal afnemen. Voortaan moet het werk van Staatsbosbeheer deels uit eigen activiteiten gefinancierd worden. Om groene ambities op het vlak van jeugd, recreatie, doelgroepen met speciale behoeften en toezicht te financieren, wordt Staatsbosbeheer een maatschappelijk ondernemer. Niet om de hoogst mogelijke omzet te halen, maar om met renderende zaken betekenisvolle activiteiten mogelijk te maken

 

Bekijk de website van Staatsbosbeheer voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl