Onze vakantiewoningen

Onze vakantiewoningen

Welkom in ongerepte Nederlandse natuur van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en LandschappenNL. Onze vakantiewoningen zijn allemaal uniek, in zowel de binnen- als buitenkant. Omgeven door mooie natuur is wat ze overeenkomen. Toch is er bij ons keuze uit drie verschillende categorieën. Zo is er altijd een vakantiewoning die past bij je wensen.
Woningen van de 3 grootste natuurorganisatiesRust, ruimte en privacyOpbrengst vloeit direct terug naar de natuur

Bijzondere locaties in de natuur

Altijd al eens wakker willen worden in het bos? Onze voormalige boswachterswoningen staan midden in het bos, waar rust en privacy de boventoon voeren. De natuur begint al vanuit het slaapkamerraam. Een vakantie met een flinke dosis allure is bij ons ook mogelijk. Onze statige landhuizen en kastelen staan op bijzondere plekjes. Voel hier hoe het is om kasteelheer of prinses te zijn. Liever er op uit in de natuur in combinatie met cultuur? Kies dan voor een Buitenbeentje. De Buitenbeentjes zijn vakantiewoningen waar een bijzonder verhaal schuil gaat. Een Buitenbeentje ligt op een locatie die van cultuurhistorische waarde is.

Een korte of lange vakantie, een paar dagen ertussenuit is vaak al genoeg om weer op te laden. Daarom is er bij ons ook de mogelijkheid om een vakantiewoning of suite voor twee nachten te huren. Laat de voorpret maar beginnen!

Bijzondere locaties in de natuur
Bijzondere locaties in de natuur

Onze type vakantiewoningen

Boswachterswoningen

Boswachterswoningen

Een vakantiewoning in alle rust met ruimte en privacy? Kom logeren in het voormalige huis van de boswachter midden in het bos.

Bekijk boswachterswoningen
Buitenbeentjes

Buitenbeentjes

Een vakantie waar de geschiedenis tot de verbeelding spreekt? Slaap in een Buitenbeetje en kruip in de huid van een molenaarsknecht, veensteker of sluiswachter.

Bekijk buitenbeentjes
Kastelen en landhuizen

Kastelen en landhuizen

Ga terug in de tijd van jonkvrouwen en kasteelheren en ervaar de allure van weleer in een echt kasteel.

Bekijk kastelen en landhuizen
Een verblijf in de vakantiewoningen van Buitenleven Vakanties is een hele mooie manier om Nederland te leren kennen.

Vakantiewoningen in Nederland op de mooiste locaties

Een vakantiewoning in de natuur is de plek waar met familie en vrienden het leven te gevierd wordt en waar de (klein)kinderen kennis maken met al het moois dat de natuur te bieden heeft. Het is het ideale vertrekpunt voor een ontdekkingstocht door de duinen, uitgestrekte weilanden en akkers. En er is van alles te beleven: op pad gaan met een boswachter, vissen of gewoon heerlijk tot rust komen met een boek op een regenachtige dag.

Unieke vakantiewoningen

Met een vakantie in een boswachterswoning, bent u op een unieke locatie midden in het bos. In deze woningen begint natuur bij de voordeur en heerst er rust, ruimte en vrijheid. Buitenleven Vakanties biedt in tien van de twaalf Nederlandse provincies boswachterswoningen aan, welke stuk voor stuk uniek zijn. Uniek is niet alleen de woning zelf, ontdek ook de diversiteit aan landschappen die Nederland rijk is. Zo is de vakantie in de natuur een hele belevenis.

Vakantie met cultuurhistorie

In meerdere provincies staan een aantal prachtige kastelen en landhuizen.

Stuk voor stuk zijn het vakantiewoningen in de natuur met een verhaal enbijzondere, sfeervolle allure. Allemaal zijn ze ingericht om u een comfortabele vakantie te bezorgen. Tegelijkertijd is eer gedaan door de historie in stand te houden. Van statige villa tot historisch kasteel, hier ervaart u de grandeur pal in de natuur. Onze buitenbeentjes woningen in de natuur beschikken misschien niet over zoveel grootsheid en aanzien als de kastelen en landhuizen, ze zijn minstens zo karakteristiek en sfeervol. Buitenleven Vakanties biedt in acht verschillende provincies buitenbeentjes woningen aan. Geen woning is hetzelfde en de woningen zijn verspreid over de mooiste Nederlandse natuurgebieden. Zo zit er voor iedereen de perfecte vakantiewoning tussen.

Rust, ruimt en privacy

Sta oog in oog met moeder natuur, slaap in het bed van een kasteelheer of barones of kruip in de huid van een molenaarsknecht, veensteker of sluiswachter. Een vakantie in alle rust en met ruimte en privacy boekt u eenvoudig via Buitenleven Vakanties. Nog niet helemaal gevonden wat u zoekt? In heel Nederland zijn er droomlocaties te vinden. Kijk voor inspiratie op onze vakantiethema’s.