Huis van de boswachter

Huis van de boswachter

In een boswachterswoning woonde en werkte vroeger de boswachter waar hij het beheer over had. Hier slaap je echt middenin het bos. Vanuit een boswachterswoning is het groen zover het oog reikt.

Boswachterswoningen

Fenomenale uitzichten vanuit unieke locaties midden in het bos. Slapen waar de natuur al vanuit het slaapkamerraam begint. Wandel en fiets de mooiste routes over de heide, door bossen en langs vennen. Vogels in overvloed. Met een beetje geluk struinen er in de schemering reeën en vossen rond. Geluid van bosuilen in de nacht. Rust, ruimte en vrijheid is wat je beleeft in een boswachterswoning. Kom eens logeren in het voormalige bed van de boswachter en ervaar zelf wat de natuur met je doet.

Boswachterswoningen
Boswachterswoningen
Logeren in het bed van de boswachterWandelen en fietsen in het bosWakker worden door vogeltjes
Waar het gras eindigt, begint het bos. Groen, zo ver het oog rijkt.

Boswachterswoning bij Buitenleven Vakanties

Vroeger woonde de boswachter in het gebied waar hij het beheer over had. Om dichtbij het te onderhouden natuurgebied te kunnen zijn, woonde en werkte de boswachter midden in het bos. Vandaar de naam ‘boswachterswoning’.

Bed van de boswachter

In de natuurgebieden van LandschappenNL, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer staan woningen die hun oorspronkelijke functie inmiddels hebben verloren. Zo kunt u vakantievieren in een voormalige boswachterswoning. Alle boswachterswoningen zijn authentiek en met wat aanpassingen, zijn ze helemaal van deze tijd. Daarbij zijn de voormalige boswachterswoningen van alle gemakken voorzien om u een comfortabele vakantie te laten beleven. Logeren in een boswachterswoning betekent ‘slow living’ bij uitstek. Volledig onthaasten in uw eigen bos; bijna te mooi om waar te zijn in deze tijd! De meeste boswachterswoningen liggen op een eigen bosperceel met optimale privacy. Het meest in het oog springend is de eenheid van natuur en huis. Vanuit een boswachterswoning ziet u overal groen. Met een beetje geluk ziet u in de schemering ook nog reeën en vossen rond het voormalige boswachtershuis struinen. Zij leven hier, net als hazen, eekhoorns en wilde zwijnen. Gaaf, om die laatste ook eens echt tegen te komen!

Wandelen en fietsen in het bos

De omgeving rond een boswachterswoning is de ideale plek om te ontspannen, een boek te lezen in de hangmat of 's avonds een glas wijn bij de houtkachel te drinken. Maar ook een plek waar kinderen zich prima kunnen vermaken met het bouwen van een hut, het vrije spelen en het spotten van dieren. Daarbij is een vakantie in een boswachterswoning voor de kinderen ook nog eens harstikke leerzaam. Genieten van natuur, respect krijgen voor het milieu. Leren ontdekken en verwonderen: de natuur is vol van schoonheid en afleidingen. Mooi of wat minder mooi weer, het bos nodigt in elk geval uit tot wandelen en fietsen. Neem, wanneer u kiest voor een van onze boswachterswoningen, zeker ook een verrekijker mee! En ’s nachts… hoort u - op het geroep van enkel bosuilen na - bijna niets.

Wakker worden door vogeltjes

Vanuit een boswachterswoning wordt u ’s morgens wakker gemaakt door de vogeltjes en andere geluiden uit de natuur. Voor een boswachterswoning midden in de Nederlandse natuur, bent u bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek nu het volledige aanbod en kies het ideale vakantiehuis.