Wauw, vanuit het huis loop je door het bos en de duinen zo naar de zee!
Het ruisen van de zee, de getijden. Kom het zelf ervaren!

Vakantiewoningen aan zee

Langs de Nederlandse kust liggen prachtige duin- en bosgebieden. In een aantal van deze ‘uitwaai-locaties’ zijn prachtige vakantiewoningen aan zee te vinden. De meeste zijn voormalige boswachterswoningen, waarvan de oorspronkelijke bewoners de duinen en natuurgebieden bewaakten en onderhielden. De vakantiehuizen zijn op loopafstand van het strand, maar toch ook met voldoende rust en privacy. Zoek hier naar duinbessen, ren mee met de hazen of wandel vanuit uw vakantiewoning door de duinen: de kust biedt altijd iets magisch.

13 Gevonden accommodatietypes
Friesland Van de friese meren tot het lauwersmeer

Koekoekspaal

West-Terschelling
4 pers.
Noord-Holland West-friesland, de kust, Amsterdam; diversiteit te over

Huusje van Hannes

Texel
4 pers.

Sylvestris

Schoorl
4 pers.

Blauwe Reiger

Schoorl
4 pers.

Zeemanshuus

Den Burg
4 pers.

Duin en Kruidberg

Santpoort-Noord
6 pers.
Zeeland Zee, strand en een prachtig binnenland

't Uusje

Oostkapelle
4 pers.
Zuid-Holland Beleef de natuur in de randstad.

Duins End

Oostvoorne
4 pers.

Mibreghage

Noordwijk
4 pers.

Meerman

Hellevoetssluis
4 pers.

Pad

Hellevoetssluis
4 pers.

Langeveld

Noordwijk
6 pers.

Duinen 10

Rockanje
7 pers.

Op vakantie aan zee

Vakantiewoningen aan zee, waar de branding ruist en de zilte zeelucht uw neusvleugels laat trillen. Waar u urenlang slentert op het strand, vervolgens languit in een beschutte duinpan ligt en tot slot op de terugweg geniet van de ondergaande zon. Eenmaal in uw vakantiehuis aan zee deint u in uw bed nog even na van een heerlijke dag aan de kust.

 

Waarom een vakantiewoning aan zee?

Tijdens een vakantie aan de Nederlandse kust geniet u volop! De kans op mooi weer is in de zomer groot, waardoor een heerlijke dagje strand zeer aanlokkelijk is. De stranden in Nederland zijn niet alleen erg schoon, de faciliteiten zijn ook nog eens prima. En het fijne van een vakantiewoning aan zee is dat u zo vanaf het strand in uw verblijfplaats bent. Gezellig met uw gezin het strand op zoeken: uw kinderen lekker banjeren door het strand en de zee, en u kunt lekker tot rust komen op het strand. Waar anderen na een dagje strand weer in de auto terug naar de drukke stad moeten, blijft u heerlijk in de ruststand. Aan het einde van de dag lekker bijkomen in de tuin van het vakantiehuis aan de Nederlandse kust. U doet bijvoorbeeld even een afzakkertje op de bank, of u aanschouwt de ondergaande zon vanuit uw hout gestookte hot tub. Heerlijk nagenieten van een dagje uitwaaien op het strand. En mocht u na zo’n dagje nog niet genoeg hebben van de zee, dan zoekt u het strand na het diner nog even op voor een heerlijke avondwandeling.

 

Vakantiewoning aan de Waddenzee

Op de Waddeneilanden kunt u prima genieten van een dagje strand, maar er is nog veel meer dan alleen dat. Behalve de charmes van een eiland is er namelijk een uitgebreid netwerk te vinden van wandel- en fietsroutes, musea, evenementen en sportieve activiteiten. Dit is de ideale regio om dichter bij de natuur te komen en heerlijk uit te waaien. In vakantiewoning Koekoekspaal, midden in het duin gelegen maar met uitzicht over het bos, is te ontdekken wat Terschelling te bieden heeft. Het Huusje van Hannes is gunstig gelegen in de buurt van het gezellige Texelse dorp de Koog, natuurcentrum Ecomare en strand, bos en duin. Het karakteristieke vakantiehuis Zeemanshuus op Texel biedt een rustige omgeving.

En om deze te bewaren kunt u op pad met een boswachter om zo meer te leren over de flora en fauna van het bijzondere Waddengebied.

 

Vakantiehuisje aan zee in Noord-Holland en Zuid-Holland

Hier vindt u prachtige brede en witte stranden waar jong en oud eindeloos kunnen genieten. Bovendien liggen er hier achter de duinen vaak bijzondere bosgebieden. Buitenleven vakanties heeft in de provincie Noord Holland nog eens 3 vakantiehuizen en in de provincie Zuid Holland maar liefst 6 vakantiehuizen die een fantastische plek aan zee hebben verdiend. Er zijn veel populaire badplaatsen in deze regio’s en de strandpaviljoens zijn talrijk. Wilt liever activiteiten ondernemen vanuit uw tijdelijke woning aan de zee? Breng dan een bezoekje aan Katwijk. Een beroemd vissersdorp aan de Zuid-Hollandse kust. Hier ziet u ook hoe het was om vroeger in Katwijk te leven. Of u gaat vanuit uw vakantiehuis aan zee uw hart ophalen bij de Amsterdamse Waterleidingduinen. Gelegen ten zuiden van Zandvoort in een gebied van bossen, duinen en heide. U vindt de 9 vakantiewoningen aan de zee door op deze pagina te selecteren op provincie.

 

Een vakantie aan zee in Zeeland

Vanuit vakantiewoning 't Uusje in Oostkapelle bent u daar waar de meeste zonuren van Nederland is! Tel daarbij  een strand van maar liefst 450 km bij op en u bent verzekerd van voldoende ingrediënten om te kunnen onthaasten. Sfeervolle boulevards zijn er in Cadzand, Oostkapelle, Domburg, Vlissingen, Renesse en Westkapelle. Voor een dagje op pad is een bezoek aan een van de authentieke dorpjes een aanrader, of de vuurtoren van Westkapelle en de stormvloedkering bij Hoek van Holland.

 

Huisje aan zee online boeken

Duik dus snel in ons aanbod vakantiehuizen aan zee en geniet van een heerlijk verblijf aan de Nederlandse kust. Nog niet gevonden van u zoekt? Ook in de rest van Nederland zijn er droomlocaties te vinden. Laat u inspireren en ontdek hier het volledige aanbod aan vakantiehuizen midden in de Nederlandse natuur.