Zon, zee, strand

Zon, zee, strand

Langs de Nederlandse kust liggen prachtige duin- en bosgebieden. Hier is het eindeloos wandelend of fietsend uitwaaien. In een aantal van deze ‘uitwaai-locaties’ zijn prachtige vakantiewoningen aan zee te vinden. Het ruisen van de zee, de getijden. Kom het zelf ervaren!
Bekijk woningen
Heerlijk je eigen gang gaanOntdek hoe mooi Nederland is al wandelend en fietsendVakantiehuizen op loopafstand van de kust

Vakantiewoningen aan zee

Onze vakantiehuizen aan de zee zijn op loopafstand van het strand, maar toch ook met voldoende rust en privacy. De meeste zijn voormalige boswachterswoningen, waarvan de oorspronkelijke bewoners de duinen en natuurgebieden bewaakten en onderhielden. Zoek hier naar duinbessen, ren mee met de hazen of wandel vanuit je vakantiewoning door de duinen: de kust biedt altijd iets magisch.

Vakantiewoningen aan zee
Vakantiewoningen aan zee

Onze woningen

Bekijk meer woningen
We hebben genoten van de mooiste duinen in Nederland waar dit leuke huis middenin stond. We voelden ons gelijk welkom door de handige attenties. De indeling en inrichting van het huis was mooi en comfortabel.

Op vakantie aan zee

Vakantiewoningen aan zee, waar de branding ruist en de zilte zeelucht je neusvleugels laat trillen. Waar je urenlang slentert op het strand, vervolgens languit in een beschutte duinpan ligt en tot slot op de terugweg geniet van de ondergaande zon. Eenmaal in je vakantiehuis aan zee dein je in je bed nog even na van een heerlijke dag aan de kust.

Waarom een vakantiewoning aan zee?

Tijdens een vakantie aan de Nederlandse kust is het volop genieten! De kans op mooi weer is in de zomer groot, waardoor een heerlijke dagje strand zeer aanlokkelijk is. De stranden in Nederland zijn niet alleen erg schoon, de faciliteiten zijn ook nog eens prima. En het fijne van een vakantiewoning aan zee is dat je zo vanaf het strand bij je verblijfplaats bent. Gezellig met het hele gezin het strand op zoeken: de kinderen lekker banjeren over het strand en door de zee, en zelf kun je lekker tot rust komen op het strand. Waar anderen na een dagje strand weer in de auto terug naar de drukke stad moeten, blijven julie heerlijk in de ruststand. Aan het einde van de dag is het lekker bijkomen in de tuin van het vakantiehuis aan de Nederlandse kust. Je doet bijvoorbeeld even een afzakkertje op de bank, of je aanschouwt de ondergaande zon vanuit de op hout gestookte hot tub. Heerlijk nagenieten van een dagje uitwaaien op het strand. En mocht je na zo’n dagje nog niet genoeg hebben van de zee, dan zoek je het strand na het diner nog even op voor een heerlijke avondwandeling.

Vakantiewoning aan de Waddenzee

Op de Waddeneilanden kun je prima genieten van een dagje strand, maar er is nog veel meer dan alleen dat. Behalve de charmes van een eiland is er namelijk een uitgebreid netwerk te vinden van wandel- en fietsroutes, musea, evenementen en sportieve activiteiten. Dit is de ideale regio om dichter bij de natuur te komen en heerlijk uit te waaien. In vakantiewoning Koekoekspaal, midden in het duin gelegen maar met uitzicht over het bos, is te ontdekken wat Terschelling te bieden heeft. Het Huusje van Hannes is gunstig gelegen in de buurt van het gezellige Texelse dorp de Koog, natuurcentrum Ecomare en strand, bos en duin. Het karakteristieke vakantiehuis Zeemanshuus op Texel biedt een rustige

omgeving. En om deze te bewaren kun je op pad met een boswachter om zo meer te leren over de flora en fauna van het bijzondere Waddengebied.

Vakantiehuisje aan zee in Noord-Holland en Zuid-Holland

Hier vind je prachtige brede en witte stranden waar jong en oud eindeloos kunnen genieten. Bovendien liggen achter de duinen vaak bijzondere bosgebieden. Buitenleven Vakanties heeft in de provincie Noord Holland nog eens 3 vakantiehuizen en in de provincie Zuid Holland maar liefst 6 vakantiehuizen die elk een fantastische plek aan zee hebben verdiend. Er zijn veel populaire badplaatsen in deze regio’s en de strandpaviljoens zijn talrijk. Wil je liever activiteiten ondernemen vanuit je tijdelijke woning aan de zee? Breng dan een bezoekje aan Katwijk. Een beroemd vissersdorp aan de Zuid-Hollandse kust. Hier zie je ook hoe het was om vroeger in Katwijk te leven. Of je gaat vanuit het vakantiehuis aan de zee je hart ophalen bij de Amsterdamse Waterleidingduinen. Gelegen ten zuiden van Zandvoort in een gebied van bossen, duinen en heide. Je vindt de 9 vakantiewoningen aan zee door op deze pagina te selecteren op provincie.

Een vakantie aan zee in Zeeland

Vanuit vakantiewoning 't Uusje in Oostkapelle ben je daar waar de meeste zonuren van Nederland zijn! Tel daarbij  een strand van maar liefst 450 km bij op en je bent verzekerd van voldoende ingrediënten om te kunnen onthaasten. Sfeervolle boulevards zijn er in Cadzand, Oostkapelle, Domburg, Vlissingen, Renesse en Westkapelle. Voor een dagje op pad is een bezoek aan een van de authentieke dorpjes een aanrader, of de vuurtoren van Westkapelle en de stormvloedkering bij Hoek van Holland.

Huisje aan zee online boeken

Een vakantiewoning aan de zee is bij Buitenleven Vakanties eenvoudig online te boeken. Duik dus snel in ons aanbod vakantiehuizen en geniet van een heerlijk verblijf aan de Nederlandse kust. Nog niet gevonden wat je zoekt? Ook in de rest van Nederland zijn er droomlocaties te vinden. Laat je inspireren en ontdek hier het volledige aanbod aan vakantiehuizen midden in de Nederlandse natuur.