'Prachtig, de combinatie van nieuw en authentiek'
Vernoemd naar de laatste bewoner

Boerderij van Dreesje

Foto's Indeling Ligging

Boerderij van Dreesje

8,7
Ermelo, Gelderland
Maximaal 7 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

  • 23-12-2022
    30-12-2022
    Kerstarrangement Dreesje
    € 1.429,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Verstopt in de bossen tussen Putten, Ermelo en Drie, ligt op het kleine maar bijzondere landgoed Oud Groevenbeek de Boerderij van Dreesje. Dit gemeentelijk monument stamt uit het midden van de 19e eeuw. De boerderij is vernoemd naar de laatste bewoner: Dreesje van de Kamp is hier geboren en getogen.

 

Op het unieke landgoed Oud Groevenbeek ligt een netwerk van prachtige paden: langs het landhuis, de Volenbeek, de sprengkop en de grafheuvels op de Groevenbeekse heide. Hier iets actiefs doen? Neem dan vooral wandelschoenen en fietsen mee, want hier kun je heerlijk wandelen en fietsen langs bossen, bloemenveldjes, druivenkassen en houtstruwelen. Wie weet spot je hier buizerds, haviken, reeën, wilde zwijnen, vossen, dassen, groene, zwarte & middelste bonte spechten en ijsvogels, want die leven op dit landgoed. Hier adem je behalve natuur ook cultuur: Naast de woning staat nog een bakhuis, washuis en het koetshuis. Het voormalige bakhuis is het nemen van het kijkje waard.

Op het terrein van de vakantiewoning, staat een werkschuur van Natuurmonumenten van waaruit gewerkt wordt. Je krijgt meteen een kijkje in het tuinonderhoud op het landgoed; het kan er druk zijn met werkzaamheden. Dit is met name geconcentreerd op woensdagen. Voor deze werkzaamheden lopen medewerkers over het terrein van de boerderij.

 

De vakantieboerderij zelf is recentelijk gerenoveerd en geïsoleerd met natuurlijke materialen. Om zoveel mogelijk authentieke elementen te bewaren is terughoudend omgegaan met modernisering. De boerderij heeft een grote deel die in originele staat verkeert. Vanuit de deel krijg je een kijkje in de voormalige knechtenkamer. Deze is nog volledig in tact. Onder de hildes hangt een draad langs de balken. Deze werd vroeger gebruikt om de staarten van de koeien aan op te hangen tijdens het melken. Even bukken, dan kun je het draad zien hangen vanuit de oude stal. Onder de authentieke schouw staat nu een houtkachel. Verder op de begane grond bevinden zich een gezellige woonkamer, 2 slaapkamers, een badkamer met ligbad en een separaat toilet. De eetkeuken is geheel nieuw en van alle gemakken voorzien. Hier is ook een lange tafel waar uitgebreid getafeld kan worden. Op de eerste verdieping bevinden zich 2 tweepersoonsslaapkamers, een badkamer met douche en een toilet. Buiten kun je comfortabel en beschut zitten op het terras naast het bakhuis.

 

Let op: Vanaf 4 tot en met 18 oktober vinden er in de bossen rondom de woning werkzaamheden plaats. Deze werkzaamheden worden verricht  in het kader van natuurbeheer. Dit betreft ook manueel zaagwerk (met een motorzaag) waarvan u tijdens uw verblijf enige hinder kunt ervaren. De werkzaamheden vinden plaats van maandag t/m vrijdag tussen 7.30 en 16.30 uur.

 

Met een groter gezelschap dan 7 personen op vakantie? Kijk dan eens naar de suites van Villa Oud Groevenbeek. Deze zijn gelegen op hezelfde landgoed.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 7
Aantal slaapkamers 4
Kinderbed aanwezig
Geen huisdieren toegestaan
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Bos en heidegebied

Landgoed Oud Groevenbeek

De sfeer van 100 jaar geleden
3  Beoordelingen, Boerderij van Dreesje
8,7
Algemene indruk
8,9
Comfort van de woning
8,7
Schoon, netjes en hygiënisch
8,2
Ligging en omgeving
9,2
Anoniem
Fantastisch
14-9-2021 Heel mooi huisje, goed geschikt voor een familie weekend. Lekkere grote tafel om met z'n allen aan te eten. Omgeving prachtig, om te wandelen of te fietsen.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
Louis van der Lichte
Mooie authenthieke boerderij.
28-8-2021 We hebben met genoegen in de Boerderij van Dreesje in Ermelo gezeten. Een goede uitvalbasis voor zowel fietsen, wandelen als Harderwijk bezoeken. Wel waren er zaken die volgens ons -zeker gezien de prijs- beter kunnen, te weten: De verlichting. Het huis is van zichzelf donker en een goede verlichting is dus noodzakelijk. De keuken inventaris. Schalen en opscheplepels ontbraken. Afwerking buitenzijde. Schijnbaar is het niet gelukt om de nieuwe dakgoot te plaatsen.
Algemene indruk
7
Comfort van de woning
6
Schoon, netjes en hygiënisch
6
Ligging en omgeving
9
Anoniem
Bij Dreesje
10-7-2021 De wereld van de boerendochter is zichtbaar gebleven.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9
Meer beoordelingen