'Doalders plekkie!'
Prachtig plekje bij het glooiende Springendal

Diekel

Foto's Indeling Ligging

Diekel

9,2
Nutter, Overijssel
Maximaal 6 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 6-4-2021
  9-4-2021
  Paasarrangement midweek De Diekel
  € 627,00
 • 10-5-2021
  14-5-2021
  Hemelvaart midweek De Diekel ma-vrij
  € 796,00
 • 23-12-2021
  30-12-2021
  Kerstarrangement Diekel
  € 1.706,00
 • 30-12-2021
  6-1-2022
  Oud en Nieuw arrangement Diekel
  € 1.706,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

 

Alsof u aan het einde van de wereld bent… Dat is natuurlijk niet zo, maar het fraaie Hazelbekke is wel aan het einde van Nederland. Een eeuwenoude stevige fundering en karakteristieke elementen vormden de basis voor een moderne vakantiewoning. De ligging De Diekel is subliem, aan de rand van het bos met een prachtig uitzicht over het glooiende landschap.

 

De Diekel staat in het landelijke beekdal van Hazelbekke, vlakbij Ootmarsum. Het typisch Twentse beekje dankt zijn naam aan de hazelaars die langs het water staan. Geniet in het voorjaar van orchideeën die de graslanden kleuren en staar ’s avonds naar de sterren, want het kan er aardedonker zijn. Een plek waar u zich geen moment hoeft te vervelen omdat u hier in een van de mooiste delen van Twente bent.  Er lopen diverse wandelroutes door dit kleinschalige natuurgebied. Een bezoek aan het Springendal bij Ootmarsum, biedt u een veelzijdig gebied waar bronnen, beken en bossen elkaar afwisselen. Een uitstapje naar het nabije Ootmarsum is zeker de moeite waard. Het heeft sinds 1300 stadrechten en een kunstrijk verleden. Ateliers en gezellige terrasjes bepalen het sfeerbeeld. Naast verschillende musea is de oude Rooms-Katholieke kerk, die nog intact is, te bezichtigen. Maar ook een dagtrip naar Duitsland behoort tot de mogelijkheden.

 

De Diekel is een gerestaureerde oude Saksische boerderij. De woning is sfeervol ingericht en geschikt voor 6 personen. Er is een gezellige woonkamer met keuken die van alle gemakken is voorzien. Op de begane grond bevinden zich tevens 3 slaapkamers met maar liefst 2 badkamers en een apart toilet.

 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 6
Aantal slaapkamers 3
Kinderbed aanwezig
Geen huisdieren toegestaan
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Afwisselend gebied

Hazelbekke

Een zeldzaam stukje Twente
3  Beoordelingen, Diekel
9,2
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9,2
Schoon, netjes en hygiënisch
9,2
Ligging en omgeving
9,6
L.G. Rondeboom
Direct een thuisgevoel!
9-5-2020 De saksische boerderij Diekel is een prachtige vakantiewoning geworden! Na aankomst voel je je direct helemaal thuis. De ligging aan de bosrand is geweldig. Akkers aan de voorzijde en een beekje met een elzenbroekbos achter het huis. Wandelen vanaf huis in de directe omgeving is goed mogelijk. Het coulissenlandschap en het glooiende terrein leveren mooie beelden op. Naast het huis staat een indrukwekkende lindeboom van meer dan 30 meter hoog. Het is er oorverdovend stil. Geen geluiden van drukke provinciale wegen of snelwegen. En ‘s nachts is het echt aardedonker. De inrichting van Diekel is met zorg uitgekozen. Comfortabele banken en stoelen en prima bedden. De keuken is erg praktisch en compleet.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
Frans en Marjan
prima verblijf in Corona tijd
2-4-2020 Vergeleken met de drukke Randstad was het verblijf in de Diekel heel erg rustig. Weinig mensen, ook niet tijdens onze wandelingen. Wat een uitzicht!! We hadden erg geluk met het zonnige weer, dus we hebben veel buiten gezeten. Veel vogels en vooral de roep van de kieviten haalde bij ons jeugdherinneringen boven. Het huis was heerlijk licht en perfect. Wij zijn al in ca 20 buitenlevenwoningen geweest, maar dit was wel één van de mooiste.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
R van Nes
23-3-2020
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen