'De locatie met vrij uitzicht over het Hijkerveld is uniek. Elke dag reeën gespot'
Een karakteristieke plek in een prachtige natuurgebied

Hertenhuisje

Foto's Indeling Ligging

Hertenhuisje

8,8
Hooghalen, Drenthe
Maximaal 4 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 23-12-2021
  30-12-2021
  Kerstarrangement Hertenhuisje
  € 996,00
 • 30-12-2021
  6-1-2022
  Oud en Nieuw arrangement Hertenhuisje
  € 996,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Eén van de mooiste uitvalpunten voor wandelen en fietsen in de Drentse natuur is zonder twijfel het prachtig gelegen en karakteristieke Hertenhuisje. Een huisje met veel privacy, een besloten tuin en een eigen fietsschuurtje. Deze woning ligt midden in het mooie natuurgebied Hijkerveld. Vanuit uw vakantiewoning kunt u afwisselende wandelingen en fietstochten maken. Om daarna lekker na te genieten bij de houtkachel.

 

Het Hertenhuisje maakt deel uit van het Landgoed Hooghalen dat onderdeel is van het weidse Hijkerveld, één van de vier grootste heidevelden van Drenthe. U verblijft hier op een plek waar duizenden jaren geleden al mensen woonden. De oude grafheuvels zijn de stille getuigen van dit verleden... Tijdens uw vakantie ontmoet u vast ook de schaapsherder en zijn kudde van 700 Schoonebeker heideschapen, een zeldzaam ras.

 

Het Hijkerveld is nog een van de spaarzame plekken in ons land met een onbedorven horizon. Heidevelden en bossen worden afgewisseld met vennetjes en stuifzanden. Door het naastgelegen natuurgebied Diependal is het gebied zeer vogelrijk. Hier bevindt zich één van de meest spannende vogelkijkhutten van Nederland, te bereiken via een 167 meter lange ondergrondse tunnel!

 

Naast de prachtige natuur biedt het Hertenhuisje vanwege de strategische ligging ook een snelle toegang tot mooie plaatsen als Hooghalen en Westerbork en leuke uitstapjes naar het uitdagende Drents Museum in Assen en het Museumdorp Orvelte. 

 

De vakantiewoning is comfortabel ingericht. Op de begane grond bevinden zich woonkamer, keuken, de moderne badkamer en apart toilet en wasmachine. Boven zijn twee slaapkamers. Een ultieme natuurervaring is natuurlijk als u vanuit de (slaap)kamer of het intieme terras de Schotse Hooglanders en reeën langs ziet lopen.

 

 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Kinderbed aanwezig
Geen huisdieren toegestaan
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Bos en heidegebied

3  Beoordelingen, Hertenhuisje
8,8
Algemene indruk
8,7
Comfort van de woning
8,3
Schoon, netjes en hygiënisch
8,9
Ligging en omgeving
9,5
J.A. Pot
23-8-2020 Wat een super leuk (herten)huisje. Rustig gelegen en voldoende uitgerust. Volop mogelijkheden voor wandelen en fietsen. Terug thuis weer aan de drukte moeten wennen
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
8
Marcel Blok
18-8-2020
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
Liesbeth Zon
Prachtig huisje
18-7-2020 Dat het Hertenhuisje een schattig huisje is in een prachtige omgeving mag duidelijk zijn. Wat ik ook heel fijn vond: van 's morgens vroeg tot 's avonds laat staat de zon op het terras. Het Hijkerveld is bijzonder, fijn om dat van zo dichtbij te kunnen ervaren.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
7
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen