'In de ochtendmist met de koeien om de boerderij was het betoverend mooi'
Gelegen in de IJsselvallei

Holtermans

Foto's Indeling Ligging

Holtermans

9
Olst, Overijssel
Maximaal 12 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 18-5-2020
  22-5-2020
  Hemelvaart midweek Holtermans ma-vrij
  € 998,00
 • 2-6-2020
  5-6-2020
  Pinksteren midweek Holtermans di-vrij
  € 853,00
 • 28-12-2020
  4-1-2021
  Oud en Nieuw arrangement Holtermans
  € 2.084,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

De historische boerderij ‘t Holtermans, vermomd als exclusieve vakantiewoning, ligt op het prachtige landgoed Nijendal bij Olst nabij de IJssel. Bossen, graslanden en akkers wisselen elkaar af.

 

Aan de westzijde van het Nijendal loopt over een lengte van meer dan een kilometer de Zandwetering, een eeuwenoud kanaal dat zorgt voor de watertoevoer van het gebied. In de steile oevers hiervan nestelen ijsvogels.

 

Het bosbeleid is op organische processen gericht: er wordt niet gepland of gekapt en het dode hout blijft zoveel mogelijk liggen. Vochtige weides worden verschraald en alleen nog beweid om verruiging te beperken waardoor bijzondere vegetatie zoals de gagelstruik betere overlevingskansen krijgt. De akkers op de Hooge Kamp worden op ecologisch verantwoorde wijze bebouwd zodat de erbij behorende flora en fauna de kans krijgt zich te herstellen. In de akkerranden worden zelfs zeldzame kruiden als groot spiegelklokje en korensla gevonden.

 

Een prachtig gebied om te wandelen en te fietsen met de indrukwekkende IJssel op geringe afstand.

 

Vakantiehuis ‘t Holtermans is prachtig gelegen, omringd door een ruime tuin. De woning is eigentijds en sfeervol ingericht en bestaat uit twee delen: het Oude Woonhuis en de Schuur. In het Oude Woonhuis situeerden wij zes slaapkamers en drie luxe badkamers. Via een glazen corridor bereikt u de Schuur. Hierin vindt u een ruime woon/eetkamer/keuken (kookeiland, oven, magnetron en vaatwasser), een uiterst comfortabel terras en een prachtige tuin.

 

 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Maximum aantal personen 12
Aantal slaapkamers 6
Kinderbed aanwezig
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Rolstoelvriendelijk
Afwisselend gebied

Landgoed Nijendal

Bossen, graslanden en akkers wisselen elkaar af
3  Beoordelingen, Holtermans
9
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9,1
Schoon, netjes en hygiënisch
8,9
Ligging en omgeving
9,4
P. van den Doel
Een paradijsje
21-5-2019 We hebben een weekend lang genoten van de rust en de ruimte in en om dit fraai gelegen huis. De natuur is er zo mooi en het is er zo rustig. We hebben er heerlijk kunnen wandelen en fietsen.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
HAP. De Jongh
zeer genoten in stilte en prachtige natuur
5-4-2019
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
C. van Zanten
grandioos
27-3-2019 de aankomst via een prachtige laan naar het boerenhoeve was al veelbelovend. maar het verblijf zelf, een tweedelige boerderij was heel bijzonder qua inrichting, voorzieningen en sfeer. Sober van stijl, maar hoog van kwaliteit is de gehele inrichting, Hollandse Luxe, noem ik het. Ook in de slaapkamers, met bijzondere ramen en invallend licht, prachtig verwerkte horren en houten lamellen, en dat in een steeds andere prachtige kleur op de wanden. Dat is in alle opzichten genieten! De omgeving voor een stadsbewoner als ik al heel bijzonder bleek bij nadere kennismaking mooier & verrassender dan ik dacht. en dan de rondvliegende ooievaars in de uiterwaarden van de Ijssel. Alles in een woord: fantastisch.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
Meer beoordelingen