'In de ochtendmist met de koeien om de boerderij was het betoverend mooi'
Gelegen in de IJsselvallei

Holtermans

Foto's Indeling Ligging

Holtermans

9
Olst, Overijssel
Maximaal 12 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 10-5-2021
  14-5-2021
  Hemelvaart midweek Holtermans ma-vrij
  € 1.045,00
 • 23-12-2021
  30-12-2021
  Kerstarrangement Holtermans
  € 2.251,00
 • 30-12-2021
  6-1-2022
  Oud en Nieuw arrangement Holtermans
  € 2.251,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

De historische boerderij ‘t Holtermans, vermomd als exclusieve vakantiewoning, ligt op het prachtige landgoed Nijendal bij Olst nabij de IJssel. Bossen, graslanden en akkers wisselen elkaar af.

 

Aan de westzijde van het Nijendal loopt over een lengte van meer dan een kilometer de Zandwetering, een eeuwenoud kanaal dat zorgt voor de watertoevoer van het gebied. In de steile oevers hiervan nestelen ijsvogels.

 

Het bosbeleid is op organische processen gericht: er wordt niet gepland of gekapt en het dode hout blijft zoveel mogelijk liggen. Vochtige weides worden verschraald en alleen nog beweid om verruiging te beperken waardoor bijzondere vegetatie zoals de gagelstruik betere overlevingskansen krijgt. De akkers op de Hooge Kamp worden op ecologisch verantwoorde wijze bebouwd zodat de erbij behorende flora en fauna de kans krijgt zich te herstellen. In de akkerranden worden zelfs zeldzame kruiden als groot spiegelklokje en korensla gevonden.

 

Een prachtig gebied om te wandelen en te fietsen met de indrukwekkende IJssel op geringe afstand.

 

Vakantiehuis ‘t Holtermans is prachtig gelegen, omringd door een ruime tuin. De woning is eigentijds en sfeervol ingericht en bestaat uit twee delen: het Oude Woonhuis en de Schuur. In het Oude Woonhuis situeerden wij zes slaapkamers en drie luxe badkamers. Via een glazen corridor bereikt u de Schuur. Hierin vindt u een ruime woon/eetkamer/keuken (kookeiland, oven, magnetron en vaatwasser), een uiterst comfortabel terras en een prachtige tuin.

 

 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Maximum aantal personen 12
Aantal slaapkamers 6
Kinderbed aanwezig
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Rolstoelvriendelijk
Afwisselend gebied

Landgoed Nijendal

Bossen, graslanden en akkers wisselen elkaar af
3  Beoordelingen, Holtermans
9
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9,1
Schoon, netjes en hygiënisch
8,9
Ligging en omgeving
9,4
L H
Comfortabel ruim verblijf
5-5-2020 Prachtig verbouwde boerderij, die ondanks ruime hoge vertrekken toch prima verwarmd werd. Luxe badkamers en keuken van alle gemakken voorzien. Omgeving prachtig om te wandelen, dus komen graag nog eens terug.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
B.J.D. Munter
Super
14-3-2020 Het was onze 4 e keer dat we een buitenleven huis hebben gehuurd. Dit keer in Olst. Was wederom een heerlijke ervaring. Een prachtig huis, fijne bedden, gezellig ingericht en van alles ruim voorzien. We verheugen ons al op onze volgende vakantie.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
N Donkers
Genoten
1-3-2020 Wat hebben we genoten van een familieweekend weg in dit prachtige huis. Ontzettend ruim, van alle gemakken voorzien en ook aan kleintjes is gedacht. Van een tafeltennistafel tot genoeg haardhout, van vaatwasblokjes tot wc papier. Alles was aanwezig en voldoende ook. De ligging is prachtig, de inrichting is prachtig. Wij komen absoluut nog eens terug.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
8
Meer beoordelingen