'In de ochtendmist met de kooien om de boerderij was het betoverend mooi'
Gelegen in de IJsselvallei

Holtermans

Foto's Indeling Ligging

Holtermans

8,9
Olst, Overijssel
Maximaal 12 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 3-4-2018
  6-4-2018
  Paasarrangement 2018
  € 815,00
 • 23-4-2018
  26-4-2018
  Koningsdag midweek Holtermans ma-do
  € 860,00
 • 22-5-2018
  25-5-2018
  Pinksteren midweek Holtermans di-vrij
  € 815,00
 • 21-12-2018
  28-12-2018
  Kerstarrangement Holtermans
  € 1.988,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

De historische boerderij ‘t Holtermans, vermomd als exclusieve vakantiewoning, ligt op het prachtige landgoed Nijendal bij Olst nabij de IJssel. Bossen, graslanden en akkers wisselen elkaar af.

 

Aan de westzijde van het Nijendal loopt over een lengte van meer dan een kilometer de Zandwetering, een eeuwenoud kanaal dat zorgt voor de watertoevoer van het gebied. In de steile oevers hiervan nestelen ijsvogels.

 

Het bosbeleid is op organische processen gericht: er wordt niet gepland of gekapt en het dode hout blijft zoveel mogelijk liggen. Vochtige weides worden verschraald en alleen nog beweid om verruiging te beperken waardoor bijzondere vegetatie zoals de gagelstruik betere overlevingskansen krijgt. De akkers op de Hooge Kamp worden op ecologisch verantwoorde wijze bebouwd zodat de erbij behorende flora en fauna de kans krijgt zich te herstellen. In de akkerranden worden zelfs zeldzame kruiden als groot spiegelklokje en korensla gevonden.

 

Een prachtig gebied om te wandelen en te fietsen met de indrukwekkende IJssel op geringe afstand.

 

Vakantiehuis ‘t Holtermans is prachtig gelegen, omringd door een ruime tuin. De woning is eigentijds en sfeervol ingericht en bestaat uit twee delen: het Oude Woonhuis en de Schuur. In het Oude Woonhuis situeerden wij zes slaapkamers en drie luxe badkamers. Via een glazen corridor bereikt u de Schuur. Hierin vindt u een ruime woon/eetkamer/keuken (kookeiland, oven, magnetron en vaatwasser), een uiterst comfortabel terras en een prachtige tuin.

 

 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Maximum aantal personen 12
Aantal slaapkamers 6
Kinderbed aanwezig
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Rolstoelvriendelijk
Afwisselend gebied
3  Beoordelingen, Holtermans
8,9
Algemene indruk
8,9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
8,8
Ligging en omgeving
9,3
A.T.H. ter Huurne
Rust en ruimte
19-8-2017 Heerlijke week gehad in de boerenhoeve Holtermans. Genoten van de ruimte in het huis en de omgeving. We hebben voor volgend jaar weer een andere ruime boerderij geboekt bij Buitenleven.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
J. Buiter
Midweek rondom Hemelvaartsdag
27-5-2017 Een fantastische midweek gehad in deze ruime boerderij op een prachtige plek. Alles was voorhanden; we kwamen niet toe aan de open haard; het was uitgelezen zomerweer ! Wel een tweetal opmerkingen: We misten een buitenkraan en Twee toiletten voor 12 personen is wel erg weinig
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
G.C. Boef
Heerlijke midweek
14-5-2017 Met onze elf-koppige vriendengroep hebben we de Holtermans boerderij in Olst als een uitstekende en prachtige accomodatie ervaren! Mooi, royaal en van goede kwaliteit. Niet op de laatste plaats de schitterende lokatie in dit beschermde natuurgebied waar we tijdens deze mooie voorjaars midweek erg van genoten hebben ! Voor onze wandel- en fietstochtjes was deze lokatie ook een prima uitvalbasis. Kortom zeer geslaagd !!
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen