'In de ochtendmist met de koeien om de boerderij was het betoverend mooi'
Gelegen in de IJsselvallei

Holtermans

Foto's Indeling Ligging

Holtermans

9
Olst, Overijssel
Maximaal 12 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

  • 30-12-2021
    6-1-2022
    Oud en Nieuw arrangement Holtermans
    € 2.251,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

De historische boerderij ‘t Holtermans, vermomd als exclusieve vakantiewoning, ligt op het prachtige landgoed Nijendal bij Olst nabij de IJssel. Bossen, graslanden en akkers wisselen elkaar af.

 

Aan de westzijde van het Nijendal loopt over een lengte van meer dan een kilometer de Zandwetering, een eeuwenoud kanaal dat zorgt voor de watertoevoer van het gebied. In de steile oevers hiervan nestelen ijsvogels.

 

Het bosbeleid is op organische processen gericht: er wordt niet gepland of gekapt en het dode hout blijft zoveel mogelijk liggen. Vochtige weides worden verschraald en alleen nog beweid om verruiging te beperken waardoor bijzondere vegetatie zoals de gagelstruik betere overlevingskansen krijgt. De akkers op de Hooge Kamp worden op ecologisch verantwoorde wijze bebouwd zodat de erbij behorende flora en fauna de kans krijgt zich te herstellen. In de akkerranden worden zelfs zeldzame kruiden als groot spiegelklokje en korensla gevonden.

 

Een prachtig gebied om te wandelen en te fietsen met de indrukwekkende IJssel op geringe afstand.

 

Vakantiehuis ‘t Holtermans is prachtig gelegen, omringd door een ruime tuin. De woning is eigentijds en sfeervol ingericht en bestaat uit twee delen: het Oude Woonhuis en de Schuur. In het Oude Woonhuis situeerden wij zes slaapkamers en drie luxe badkamers. Via een glazen corridor bereikt u de Schuur. Hierin vindt u een ruime woon/eetkamer/keuken (kookeiland, oven, magnetron en vaatwasser), een uiterst comfortabel terras en een prachtige tuin.

 

 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Maximum aantal personen 12
Aantal slaapkamers 6
Kinderbed aanwezig
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Rolstoelvriendelijk (Let op, niet aangepast)
Afwisselend gebied

Landgoed Nijendal

Bossen, graslanden en akkers wisselen elkaar af
3  Beoordelingen, Holtermans
9
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9,1
Schoon, netjes en hygiënisch
8,9
Ligging en omgeving
9,4
Dick de Wit
60 jaar getrouwd
22-8-2020 Ruime vakantie woning mooi gelegen in het IJseldal, vierde wij met de kinderen en kleinkinderen ons 60 jarig huwelijk Deden Jeu de boules, tafeltennis, darten konden nog laat buitenzitte Kortom om in besloten kring dit jubileum te vieren Vanwege onze hoge leeftijd was dit waarschijnlijk de laatste maal dat wij bij Buitenleven te gast waren
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
Anton den Boer
Een fantastisch verblijf met familie
17-8-2020 Zwemmen in de 'sloot' Kleinkinderen op speurtocht Genieten van de natuur Fietsen in de 'hitte' maar toch in de schaduw van veel bomen
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
FJP van Liempt
8-8-2020
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
Meer beoordelingen