'Even wonen in je eigen bos, fantastisch!'
Onderdompelen in adembenemende natuur

Huis Landweer

Foto's Indeling Ligging

Huis Landweer

8,8
Roderesch, Drenthe
Maximaal 5 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 10-4-2020
  14-4-2020
  Paasarrangement 2020
  € 889,00
 • 10-4-2020
  17-4-2020
  Paasarrangement 2020
  € 993,00
 • 14-4-2020
  17-4-2020
  Paasarrangement 2020
  € 499,00
 • 21-12-2020
  28-12-2020
  Kerstarrangement Huis Landweer
  € 1.159,00
 • 28-12-2020
  4-1-2021
  Oud en Nieuw arrangement Huis Landweer
  € 1.159,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Vlakbij het Drentse dorpje Roderesch staat dit prachtige huis in chaletstijl. En wat zo bijzonder is, is dat het bos er om heen privé is. U huurt de woning mét eigen bos. Heerlijk om ’s ochtends na het ontbijt in rond te dwalen, genietend van ongekend mooie natuur. De Groningse familie Landweer liet het buitenverblijf in 1924 bouwen, wat voor die tijd redelijk uniek was. Het is nu één van de laatst overgebleven vakantiehuizen in deze bouwstijl.

 

Het bosgebied waarin Huis Landweer is gelegen wordt op de topografische kaart aangeduid als Noorderduinen. Het gebied is van oorsprong een uit stuifduinen bestaand heideterrein dat, deels als gevolg van aanplant maar deels ook spontaan, tot een fraai bosgebied ontwikkeld is. Naast vele vogelsoorten kunt u ook eekhoorns en reeën tegen komen. En ga tijdens een wandeling op zoek naar een dassenburcht, want ze zijn er. Overdag slapen de dassen graag maar misschien kunt u, bij het vallen van een avond, een familie spotten. Ook een bezoek aan het nabij gelegen hunebed is zeker de moeite waard.

 

Middels een nalatenschap is het huis overgedragen aan de goede zorgen van Het Drentse Landschap. Het huis is op een duurzame en ecologische wijze gerestaureerd. Zo wordt de woning verwarmd met warmtepompen en zonnepanelen zorgen voor de opwekking van elektriciteit. Om de ziel van het pand te bewaren is aan de bestaande gevel een glazen compartiment van de grond tot de nok aangebouwd. Hiermee is de oude buitengevel een binnengevel geworden. Deze gevel is geheel in oude luister hersteld. Dat geeft de ruimte karakter en laat de sfeer van vervlogen tijden herleven.

 

De 5 persoons woning beschikt over een ruime woonkeuken (van alle gemakken voorzien) met sfeervolle eettafel. Vanwege de enorme glaspui is er een fenomenaal uitzicht op het bos. Op de begane grond bevinden zich tevens de woonkamer, een tweepersoons slaapkamer (let op, 2 persoons dekbedden) en de badkamer. Deze is ingericht met toilet, dubbele wastafel, bad en inloop douche. Er is tevens een separaat toilet. Op de 1e etage bevinden zich een tweepersoonsslaapkamer en een eenpersoonsslaapkamer.

 

Momenteel werkt de televisie het niet. Wel kunt u via een chromecast met uw eigen laptop, telefoon of tablet bijvoorbeerbeeld Netflix kijken.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 5
Aantal slaapkamers 3
Huisdieren niet toegestaan
Wifi aanwezig
Bos en heidegebied

Boswachter voor even...

Bekijk de foto's
2  Beoordelingen, Huis Landweer
8,8
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
9,5
Ligging en omgeving
10
R.G.J.M. van der Lans
Uniek
2-7-2019 Het 'eigen' bos, de aanbouw/keuken, de privacy, de 'schoolbel' en de schuifdeuren zijn bijzonder. Prima en volledige badkamer. Fietsknooppunten vlakbij. Hoewel niet ver van de weg is er nauwelijks 'inkijk' en vooral in de aanbouw zit je volledig alleen in het bos. Er zijn natuurlijk ook mindere punten: het huis is donker (kleine ramen, in het bos) en de verlichting onvoldoende (één leeslamp in de kleine woonkamer (voor 5) en de lamp boven het kookeiland), bij geopende schuifpui is de aanbouw een insectenval, het bos is danig omgewoeld door onderhoudswerkzaamheden (twee bomen over het 'pad'), de beperkte opbergruimte. Maar dat kon bij ons de pret niet drukken.
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
K van Ravesteijn
Wonen in het bos.
23-6-2019 De geslaagde aanbouw van de woonkeuken, geeft het tijdelijk wonen in het bos een extra dimensie. Door de hoge ramen ervaar je de wind, hoosbuien en ondergaande zon intens.
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen