'Met de vriendengroep genoten en helemaal onthaast'
Verscholen in boswachterij Ruinen

Keuterij Ghysselte

Foto's Indeling Ligging

Keuterij Ghysselte

8,6
Ruinen, Drenthe
Maximaal 8 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 29-5-2020
  2-6-2020
  Pinksteren weekend Keuterij Ghijsselte vrij-di
  € 930,00
 • 29-5-2020
  5-6-2020
  Pinksteren week Keuterij Ghijsselte vrij-vrij
  € 1.241,00
 • 2-6-2020
  5-6-2020
  Pinksteren midweek Keuterij Ghijsselte di-vrij
  € 644,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Het boerderijtje Ghysselte is uniek gelegen in boswachterij Ruinen in het zuiden van Drenthe. De vakantiewoning ligt verscholen in het bos vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op de vennen van de Gijsselterkoelen, gelegen  midden in het heidegebied in de boswachterij Ruinen. Vanuit de vakantiewoning kunt u direct prachtige wandelingen en fietstochten maken. Rust, ruimte en natuur komen hier optimaal tot hun recht.

 

Tot ruim 70 jaar geleden was de omgeving van Ruinen onontgonnen terrein. Ontoegankelijk met veen, zand en uitgestrekte heidevelden. In grote delen van Drenthe is in de jaren 30 van de vorige eeuw naaldbos aangelegd. De snel groeiende, rechte stammen van de naaldbomen waren nodig voor de Limburgse mijnbouw. Zo is ook boswachterij Ruinen ontstaan. 1200 hectare, beplant met lariksen, sparren en dennen. Een paar stukjes werden niet beplant. De Gijsselterkoelen is daar een voorbeeld van.

De vakantiewoning Ghysselte is een voormalige keuterij. Keuterboeren bewerkten een stukje grond en hadden wat (klein)vee maar waren meestal niet in staat daarmee volledig in hun eigen onderhoud te voorzien. Ter aanvulling daarvan werkten veel keuterboeren als landarbeider of in fabrieken.

Nabijgelegen zijn het dorp Ruinen (6 km) en de stad Hoogeveen (10km).

 

De vakantiewoning Ghysselte is modern en eigentijds ingericht. De ruime woonkamer heeft een royale zithoek met houtkachel. De keuken is van alle gemakken voorzien en compleet ingericht, inclusief vaatwasser. De woning heeft 4 slaapkamers waarvan er zich twee op de bovenverdieping bevinden (elk met 2-persoons bed). Beneden is er een slaapkamer met een 2-persoonsbed en een slaapkamer met 2 enkele bedden. Er zijn twee badkamers. Rond het huis bevindt zich een heerlijke tuin met twee grote terrassen en een fietsenschuur. Vanaf deze plekken kunt u op alle momenten van de dag genieten van de schoonheid van de natuur.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 8
Aantal slaapkamers 4
Kinderbed aanwezig
Huisdieren niet toegestaan
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Afwisselend gebied

3  Beoordelingen, Keuterij Ghysselte
8,6
Algemene indruk
8,7
Comfort van de woning
8,3
Schoon, netjes en hygiënisch
8,4
Ligging en omgeving
9,4
E Pols
Ruimte
20-4-2019 We waren een paar dagen in de keuterij, een goed verzorgd en praktisch ingericht huis waarvan we vooral het ruime uitzicht niet snel zullen vergeten. Aan de horizon de contouren van de Gijsselter Koelen. Dan het uitzicht op de weilanden waar in de paarse gloed van de pinksterbloemen meerdere keren per dag "onze" hertjes grazen en de ganzen kwebbelend af en aan vliegen tussen de koelen en het grasland voor het huis. Af en toe een bedreigende roofvogel speurend naar een lekker hapje. Voor ons precies wat we zoeken. We zaten regelmatig met de kijker in de hand voor het huis. Wel heel erg jammer dat je er met name 's ochtends gratis een zware geluidswolk bij krijgt waarschijnlijk van de snelweg. In de loop van de dag wordt dat minder maar het blijft hoorbaar. En toch hebben we van de plek en de wijdere omgeving ook genoten, gefietst naar het Dwingelderveld en gewandeld langs het riviertje de Reest met z'n fraaie havezaten. Prachtig landschap.
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
6
E.D. Winter-Groen
Ook als het regent
12-3-2019 Voor de tweede keer in deze mooie boerderijwoning, helaas nu met storm en regen. Het tuinmeubilair vloog door de lucht, regen plenste op de ramen...binnen is het warm, de open haard brandt, ons kleinkind Olav speelt op het grote kleed, we nestelen ons op de banken en trekken een fles wijn open, genieten van het uitzicht op het beestachtige weer en gaan vroeg naar bed. Heerlijk gehad op deze prachtige plek.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
10
K Schoneveld
Genieten in de Keuterij
2-3-2019 Fantastische woning op een prachtige locatie!
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen