'Met de vriendengroep genoten en helemaal onthaast'
Verscholen in boswachterij Ruinen

Keuterij Ghysselte

Foto's Indeling Ligging

Keuterij Ghysselte

8,6
Ruinen, Drenthe
Maximaal 8 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 3-4-2018
  6-4-2018
  Paasarrangement 2018
  € 615,00
 • 22-5-2018
  25-5-2018
  Pinksteren midweek Keuterij Ghijsselte di-vrij
  € 615,00
 • 21-12-2018
  28-12-2018
  Kerstarrangement Keuterij Ghijsselte
  € 1.425,00
 • 28-12-2018
  4-1-2019
  Oud en Nieuw arrangement Keuterij Ghijsselte
  € 1.425,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Het boerderijtje Ghysselte is uniek gelegen in boswachterij Ruinen in het zuiden van Drenthe. De vakantiewoning ligt verscholen in het bos vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op de vennen van de Gijsselterkoelen, gelegen  midden in het heidegebied in de boswachterij Ruinen. Vanuit de vakantiewoning kunt u direct prachtige wandelingen en fietstochten maken. Rust, ruimte en natuur komen hier optimaal tot hun recht.

 

Tot ruim 70 jaar geleden was de omgeving van Ruinen onontgonnen terrein. Ontoegankelijk met veen, zand en uitgestrekte heidevelden. In grote delen van Drenthe is in de jaren 30 van de vorige eeuw naaldbos aangelegd. De snel groeiende, rechte stammen van de naaldbomen waren nodig voor de Limburgse mijnbouw. Zo is ook boswachterij Ruinen ontstaan. 1200 hectare, beplant met lariksen, sparren en dennen. Een paar stukjes werden niet beplant. De Gijsselterkoelen is daar een voorbeeld van.

De vakantiewoning Ghysselte is een voormalige keuterij. Keuterboeren bewerkten een stukje grond en hadden wat (klein)vee maar waren meestal niet in staat daarmee volledig in hun eigen onderhoud te voorzien. Ter aanvulling daarvan werkten veel keuterboeren als landarbeider of in fabrieken.

Nabijgelegen zijn het dorp Ruinen (6 km) en de stad Hoogeveen (10km).

 

De vakantiewoning Ghysselte is modern en eigentijds ingericht. De ruime woonkamer heeft een royale zithoek met houtkachel. De keuken is van alle gemakken voorzien en compleet ingericht, inclusief vaatwasser. De woning heeft 4 slaapkamers waarvan er zich twee op de bovenverdieping bevinden (elk met 2-persoons bed). Beneden is er een slaapkamer met een 2-persoonsbed en een slaapkamer met 2 enkele bedden. Er zijn twee badkamers. Rond het huis bevindt zich een heerlijke tuin met twee grote terrassen en een fietsenschuur. Vanaf deze plekken kunt u op alle momenten van de dag genieten van de schoonheid van de natuur.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 8
Aantal slaapkamers 4
Kinderbed aanwezig
Huisdieren niet toegestaan
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Afwisselend gebied
3  Beoordelingen, Keuterij Ghysselte
8,6
Algemene indruk
8,7
Comfort van de woning
8,2
Schoon, netjes en hygiënisch
8,3
Ligging en omgeving
9,5
Henk Hendrix
Mooi huis, prachtig gelegen
30-5-2017 Keuterij Ghysselte is een mooi gerestaureerd huis, prachtig en zeer rustig gelegen in de bossen bij Ruinen. Wij verbleven er met 6 volwassenen en 2 kinderen, maar 8 volwassenen zou ook prima passen. Echt een plek voor wandelaars of fietsers.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
10
Familie WinterGroen
Een bospad inrijden met de auto en dan bij een huis aankomen op een droomlocatie...
4-4-2017 Een heerlijk huis waar je aan alle kanten omheen kan zitten en kunt genieten van de vogels en het uitzicht. Binnen is het ruim genoeg om te kunnen gitaarspelen en zingen voor je vader en moeder, je kunt heerlijk onderuit op de bank als je je niet helemaal top voelt, bij de open haard zitten...het was genieten! Inderdaad deed de code het niet, was er geen licht in de badkamer, waren er boven geen kasten...maar ach, dit ongemak valt geheel in het niet als je geniet van wat er allemaal wel is. We hopen er nog eens naar terug te gaan!
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
10
Miriam and friends
Knusse keuterboerderij met uitzicht naar de vennen en bosrand
4-3-2017 Met gezin en vrienden met kinderen een heerlijke vakantie gehad. Door andere reviewers wel geattendeerd op de weinig verlichting in het huis. We hadden daarom een tafellampje meegenomen en daar waren we erg blij mee. Tip voor buitenlevenvakanties; een kleine restyling van het huis mag best; alle lampen eruit en vervangen voor door spots en designverlichting die je kunt dimmen. Een of twee nieuwe banken zijn zeer gewenst. De volwassenen kregen pijn in hun rug als ze op de huidige bank zaten. Vergeet in de winter geen sloffen mee te nemen. Als je 's avonds of 's ochtends naar het toilet moet is het erg koud op de tegelvloeren.
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
6
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
8
Meer beoordelingen