'Met de vriendengroep genoten en helemaal onthaast'
Verscholen in boswachterij Ruinen

Keuterij Ghysselte

Foto's Indeling Ligging

Keuterij Ghysselte

8,7
Ruinen, Drenthe
Maximaal 8 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Het boerderijtje Ghysselte is uniek gelegen in boswachterij Ruinen in het zuiden van Drenthe. De vakantiewoning ligt verscholen in het bos vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op de vennen van de Gijsselterkoelen, gelegen  midden in het heidegebied in de boswachterij Ruinen. Vanuit de vakantiewoning kunt u direct prachtige wandelingen en fietstochten maken. Rust, ruimte en natuur komen hier optimaal tot hun recht.

 

Tot ruim 70 jaar geleden was de omgeving van Ruinen onontgonnen terrein. Ontoegankelijk met veen, zand en uitgestrekte heidevelden. In grote delen van Drenthe is in de jaren 30 van de vorige eeuw naaldbos aangelegd. De snel groeiende, rechte stammen van de naaldbomen waren nodig voor de Limburgse mijnbouw. Zo is ook boswachterij Ruinen ontstaan. 1200 hectare, beplant met lariksen, sparren en dennen. Een paar stukjes werden niet beplant. De Gijsselterkoelen is daar een voorbeeld van.

De vakantiewoning Ghysselte is een voormalige keuterij. Keuterboeren bewerkten een stukje grond en hadden wat (klein)vee maar waren meestal niet in staat daarmee volledig in hun eigen onderhoud te voorzien. Ter aanvulling daarvan werkten veel keuterboeren als landarbeider of in fabrieken.

Nabijgelegen zijn het dorp Ruinen (6 km) en de stad Hoogeveen (10km).

 

De vakantiewoning Ghysselte is modern en eigentijds ingericht. De ruime woonkamer heeft een royale zithoek met houtkachel. De keuken is van alle gemakken voorzien en compleet ingericht, inclusief vaatwasser. De woning heeft 4 slaapkamers waarvan er zich twee op de bovenverdieping bevinden (elk met 2-persoons bed). Beneden is er een slaapkamer met een 2-persoonsbed en een slaapkamer met 2 enkele bedden. Er zijn twee badkamers. Rond het huis bevindt zich een heerlijke tuin met twee grote terrassen en een fietsenschuur. Vanaf deze plekken kunt u op alle momenten van de dag genieten van de schoonheid van de natuur.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 8
Aantal slaapkamers 4
Kinderbed aanwezig
Geen huisdieren toegestaan
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Afwisselend gebied

3  Beoordelingen, Keuterij Ghysselte
8,7
Algemene indruk
8,7
Comfort van de woning
8,3
Schoon, netjes en hygiënisch
8,4
Ligging en omgeving
9,4
M. Werneke
Ghysselte
14-7-2020 Heerlijk huis, prachtig gelegen in de natuur. Onder alle weersomstandigheden is het goed vertoeven in het huis. Jammer dat we via de voicemail hoorde dat ze op een ochtend de processierupsen wilden komen verwijderen. Zo'n herinnering wil je niet hebben aan dit huis en hebben wij dan ook niet door laten gaan.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
7
Ligging en omgeving
10
G.R. Leuvenink
weekend in de keuterie
23-6-2020 prima huisje van alles voorzien in mooie omgeving
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9
Caroline
Huis in prachtige natuur
21-6-2020 Prachtig huis, alles aanwezig, netjes en schoon. Daarom opvallen dat er geen kussens voor de tuinstoelen (metaal) aanwezig waren en ook was het vervelend dat er geen horren voor de ramen beneden zaten. Boven wel. Er was een welkoms pakketje bestaande uit 1 filterzakje voor de koffie, een beetje koffie, 2 theezakjes, afwasmachine blokjes en schoonmaakdoekjes. Wat we ook mistten was een matje bij de douche waardoor je in het water op de koude tegels stond als je uit de douche kwam. Verder prima huis met geweldig uitzicht en heerlijk rustig.
Algemene indruk
7
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen