'Met de vriendengroep genoten en helemaal onthaast'
Verscholen in boswachterij Ruinen

Keuterij Ghysselte

Foto's Indeling Ligging

Keuterij Ghysselte

8,7
Ruinen, Drenthe
Maximaal 8 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 20-12-2021
  23-12-2021
  Verkorte midweek
  € 761,00
 • 15-4-2022
  19-4-2022
  Paasarrangement 2022
  € 1.020,00
 • 15-4-2022
  22-4-2022
  Paasarrangement 2022
  € 1.311,00
 • 19-4-2022
  22-4-2022
  Paasarrangement midweek Keuterij Ghijsselte
  € 645,00
 • 7-6-2022
  10-6-2022
  Pinksteren midweek Keuterij Ghijsselte di-vrij
  € 645,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Het boerderijtje Ghysselte is uniek gelegen in boswachterij Ruinen in het zuiden van Drenthe. De vakantiewoning ligt verscholen in het bos vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op de vennen van de Gijsselterkoelen, gelegen  midden in het heidegebied in de boswachterij Ruinen. Vanuit de vakantiewoning kunt u direct prachtige wandelingen en fietstochten maken. Rust, ruimte en natuur komen hier optimaal tot hun recht.

 

Tot ruim 70 jaar geleden was de omgeving van Ruinen onontgonnen terrein. Ontoegankelijk met veen, zand en uitgestrekte heidevelden. In grote delen van Drenthe is in de jaren 30 van de vorige eeuw naaldbos aangelegd. De snel groeiende, rechte stammen van de naaldbomen waren nodig voor de Limburgse mijnbouw. Zo is ook boswachterij Ruinen ontstaan. 1200 hectare, beplant met lariksen, sparren en dennen. Een paar stukjes werden niet beplant. De Gijsselterkoelen is daar een voorbeeld van.

De vakantiewoning Ghysselte is een voormalige keuterij. Keuterboeren bewerkten een stukje grond en hadden wat (klein)vee maar waren meestal niet in staat daarmee volledig in hun eigen onderhoud te voorzien. Ter aanvulling daarvan werkten veel keuterboeren als landarbeider of in fabrieken.

Nabijgelegen zijn het dorp Ruinen (6 km) en de stad Hoogeveen (10km).

 

De vakantiewoning Ghysselte is modern en eigentijds ingericht. De ruime woonkamer heeft een royale zithoek met houtkachel. De keuken is van alle gemakken voorzien en compleet ingericht, inclusief vaatwasser. De woning heeft 4 slaapkamers waarvan er zich twee op de bovenverdieping bevinden (elk met 2-persoons bed). Beneden is er een slaapkamer met een 2-persoonsbed en een slaapkamer met 2 enkele bedden. Er zijn twee badkamers. Rond het huis bevindt zich een heerlijke tuin met twee grote terrassen en een fietsenschuur. Vanaf deze plekken kunt u op alle momenten van de dag genieten van de schoonheid van de natuur.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 8
Aantal slaapkamers 4
Kinderbed aanwezig
Geen huisdieren toegestaan
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Afwisselend gebied

3  Beoordelingen, Keuterij Ghysselte
8,7
Algemene indruk
8,8
Comfort van de woning
8,4
Schoon, netjes en hygiënisch
8,4
Ligging en omgeving
9,5
Anoniem
Vogels, rust, genieten.
6-2-2021 Super fijn huis, het uitzicht formidabel. En om s'avond de uil te horen was een kadotje. De week ging weer te snel voorbij. Wat een gastvrijheid.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
10
S Van Pelt
Heerlijke plek
19-1-2021 Mijn verjaardag gevierd met kinderen en kleinkind in een prachtig huis voorzien van alles wat je nodig hebt midden in de natuur. Een fijne “change of scenery” in deze coronatijd.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
Rene
Geweldig uitzicht!
12-12-2020 Het huis ligt midden in het bos en is bereikbaar via een zandpad. Er zijn geen buren in de directe omgeving, het huis ligt solitair. Het is dan ook aardedonker 's nachts en muisstil. Het uitzicht vanuit de woonkamer is spectaculair. Je kijkt heerlijk ver weg over de velden. We hadden de bank omgedraaid zodat we konden genieten van alles wat er buiten gebeurde. Een grote roofvogel had er zijn jachtterrein en dat was geweldig om te zien. Heerlijk om met je kopje koffie te staren over de weilanden, veel meer heb je niet nodig. Vanuit het huis kan je prima wandelingen maken, erg mooi met die watertjes. En zeker ook het Dwingelderveld is prachtig. Vanuit het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten lopen diverse routes. We hebben daar twee routes gelopen en zijn beide keren een schaapskudde tegen gekomen, erg leuk. Het huis zelf was comfortabel en erg gezellig. De woonkamer was groot en had grote ramen. Wij waren met zijn tweeën en gebruikten de slaapkamer beneden. Jammer dat er voor gekozen is om overal bedden van 1.60 breed neer te zetten. Wij hadden liever een breder bed gehad, daar was ruimte genoeg voor. Gelukkig zijn ze wel extra lang. Er werd gevraagd om je afvalzak in de kliko aan de straat te gooien, dat hebben we gedaan. De rolcontainer naast het schuurtje was overvol. Kortom, een geweldig huis met een schitterend uitzicht in een mooie omgeving.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen