'Met de vriendengroep genoten en helemaal onthaast'
Verscholen in boswachterij Ruinen

Keuterij Ghysselte

Foto's Indeling Ligging

Keuterij Ghysselte

8,7
Ruinen, Drenthe
Maximaal 8 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 27-5-2019
  31-5-2019
  Hemelvaart midweek Keuterij Ghijsselte ma-vrij
  € 734,00
 • 11-6-2019
  14-6-2019
  Pinksteren midweek Keuterij Ghijsselte di-vrij
  € 632,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Het boerderijtje Ghysselte is uniek gelegen in boswachterij Ruinen in het zuiden van Drenthe. De vakantiewoning ligt verscholen in het bos vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op de vennen van de Gijsselterkoelen, gelegen  midden in het heidegebied in de boswachterij Ruinen. Vanuit de vakantiewoning kunt u direct prachtige wandelingen en fietstochten maken. Rust, ruimte en natuur komen hier optimaal tot hun recht.

 

Tot ruim 70 jaar geleden was de omgeving van Ruinen onontgonnen terrein. Ontoegankelijk met veen, zand en uitgestrekte heidevelden. In grote delen van Drenthe is in de jaren 30 van de vorige eeuw naaldbos aangelegd. De snel groeiende, rechte stammen van de naaldbomen waren nodig voor de Limburgse mijnbouw. Zo is ook boswachterij Ruinen ontstaan. 1200 hectare, beplant met lariksen, sparren en dennen. Een paar stukjes werden niet beplant. De Gijsselterkoelen is daar een voorbeeld van.

De vakantiewoning Ghysselte is een voormalige keuterij. Keuterboeren bewerkten een stukje grond en hadden wat (klein)vee maar waren meestal niet in staat daarmee volledig in hun eigen onderhoud te voorzien. Ter aanvulling daarvan werkten veel keuterboeren als landarbeider of in fabrieken.

Nabijgelegen zijn het dorp Ruinen (6 km) en de stad Hoogeveen (10km).

 

De vakantiewoning Ghysselte is modern en eigentijds ingericht. De ruime woonkamer heeft een royale zithoek met houtkachel. De keuken is van alle gemakken voorzien en compleet ingericht, inclusief vaatwasser. De woning heeft 4 slaapkamers waarvan er zich twee op de bovenverdieping bevinden (elk met 2-persoons bed). Beneden is er een slaapkamer met een 2-persoonsbed en een slaapkamer met 2 enkele bedden. Er zijn twee badkamers. Rond het huis bevindt zich een heerlijke tuin met twee grote terrassen en een fietsenschuur. Vanaf deze plekken kunt u op alle momenten van de dag genieten van de schoonheid van de natuur.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 8
Aantal slaapkamers 4
Kinderbed aanwezig
Huisdieren niet toegestaan
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Afwisselend gebied
3  Beoordelingen, Keuterij Ghysselte
8,7
Algemene indruk
8,7
Comfort van de woning
8,3
Schoon, netjes en hygiënisch
8,4
Ligging en omgeving
9,4
E.D. Winter-Groen
Ook als het regent
12-3-2019 Voor de tweede keer in deze mooie boerderijwoning, helaas nu met storm en regen. Het tuinmeubilair vloog door de lucht, regen plenste op de ramen...binnen is het warm, de open haard brandt, ons kleinkind Olav speelt op het grote kleed, we nestelen ons op de banken en trekken een fles wijn open, genieten van het uitzicht op het beestachtige weer en gaan vroeg naar bed. Heerlijk gehad op deze prachtige plek.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
10
K Schoneveld
Genieten in de Keuterij
2-3-2019 Fantastische woning op een prachtige locatie!
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
Henriette
Sfeervol weekend in het bos
17-2-2019 Ik heb mij 65e verjaardag gevierd met kinderen en kleinkind in Keuterij Ghijsselte. Op zondag ontvingen we daar ook nog enkele andere familieleden. De keuterij was comfortabel ingericht, er was voor iedereen voldoende ruimte. Iedereen kon er rustig zijn gang gaan. We hebben er heerlijk geslapen, gegeten en spelletjes gedaan. Iedereen wilde wel langer blijven, maar helaas... Kortom een prima adres voor gezelligheid, rust en natuurlijk genieten van de natuur.
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen