'Geweldige locatie voor groot gezelschap: grote gezamenlijke ruimte, maar ook privacy'
Een plek met een historie in het prachtige Leudal

Kloosterhof

Foto's Indeling Ligging

Kloosterhof

8,7
Haelen, Limburg
Maximaal 12 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

  • 11-6-2019
    14-6-2019
    Pinksteren midweek Kloosterhof di-vrij
    € 837,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Naast een eeuwenoud klooster (overlast zult u er niet van hebben want het is nu in gebruik als rusthuis voor nonnen) staat in het rustige Limburgse plaatsje Haelen de carréhoeve Kloosterhof. De stalvleugel wordt vanuit het woondeel bereikt door de binnenplaats over te steken. Dit type vierkante boerderijen komen in België veel voor en we zien ze in ons land vooral in Brabant en Limburg.

 

De Kloosterhof staat in het prachtige Leudal. De historie van dit gebied is grillig en toont de sporen van de elkaar opvolgende culturen die over het dal heersten. Dit is te zien aan de oude grafheuvels, aan eeuwenoude patronen in het landschap, in houtwallen, voormalige schapendriften, kastelen en boerderijen, wind- en watermolens, kloosters, kerken en kapellen.

 

Qua natuur is het Leudal is een zeer waardevol beekdallandschap. Het kenmerkt zich door een grote variatie; hoogteverschillen, meanderende beken, stukjes heide en afwisselend droge en natte gedeelten.

 

Mensen die houden van rust en natuur kunnen hun hart ophalen met de vele wandel- en fietsroutes die zijn uitgestippeld. Dit kan dwars door natuurgebied Het Leudal of via de aantrekkelijke fiets- en wandelknooppuntenroutes die u laten genieten van de mooiste plekjes in de omgeving.

 

Carréhoeve Kloosterhof bestaat uit twee woningen. Het oorspronkelijke woonhuis als de stalvleugel hebben samen een capaciteit van 12 personen. In beide gedeeltes zijn de keukens, woon- , slaap- en badkamers kamers volledig en luxueus ingericht. Terrassen alsmede een kapschuur waaronder u auto’s kunt stallen ontbreken evenmin.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Maximum aantal personen 12
Aantal slaapkamers 6
Kinderbed aanwezig
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Afwisselend gebied
3  Beoordelingen, Kloosterhof
8,7
Algemene indruk
8,8
Comfort van de woning
8,6
Schoon, netjes en hygiënisch
8,2
Ligging en omgeving
9,3
Fm Jansen
Functioneel en comfortabel
14-11-2018 Fijne streek, geweldige eetkeuken , ruime kamers, mooie ligging, heerlijk huis
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
margreeth poutsma raven
genieten!
6-11-2018 We hebben onze veertigjarige echt mogen vieren op een prachtige plek in een geweldig huis. Fijn dat de bedden opgemaakt waren, alles in de keuken was aanwezig. Openhaard brandde s avonds als een tierelier, kortom: daardoor heel veel sfeer Al met al een aanrader deze prachtige plek!
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
JMR Jansen
Heerlijk wandel- en fietsweekend
9-10-2018 Bij aankomst waren we, 11 mannen en vrouwen zeer aangenaam verrast door de prachtige ligging van het grote huis. Toen we naar binnen gingen gingen de kreten van bewondering door het hele huis. Het weer was geweldig, alles was in huis aanwezig en vanuit het huis heerlijk gewandeld en gefietst. Over twee jaar gaan we weer en het wordt een huis van Buitenleven!
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen