'Geweldige locatie voor groot gezelschap: grote gezamenlijke ruimte, maar ook privacy'
Een plek met een historie in het prachtige Leudal

Kloosterhof

Foto's Indeling Ligging

Kloosterhof

8,8
Haelen, Limburg
Maximaal 12 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

  • 28-12-2020
    4-1-2021
    Oud en Nieuw arrangement Kloosterhof
    € 2.084,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Naast een eeuwenoud klooster (overlast zult u er niet van hebben want het is nu in gebruik als rusthuis voor nonnen) staat in het rustige Limburgse plaatsje Haelen de carréhoeve Kloosterhof. De stalvleugel wordt vanuit het woondeel bereikt door de binnenplaats over te steken. Dit type vierkante boerderijen komen in België veel voor en we zien ze in ons land vooral in Brabant en Limburg.

 

De Kloosterhof staat in het prachtige Leudal. De historie van dit gebied is grillig en toont de sporen van de elkaar opvolgende culturen die over het dal heersten. Dit is te zien aan de oude grafheuvels, aan eeuwenoude patronen in het landschap, in houtwallen, voormalige schapendriften, kastelen en boerderijen, wind- en watermolens, kloosters, kerken en kapellen.

 

Qua natuur is het Leudal is een zeer waardevol beekdallandschap. Het kenmerkt zich door een grote variatie; hoogteverschillen, meanderende beken, stukjes heide en afwisselend droge en natte gedeelten.

 

Mensen die houden van rust en natuur kunnen hun hart ophalen met de vele wandel- en fietsroutes die zijn uitgestippeld. Dit kan dwars door natuurgebied Het Leudal of via de aantrekkelijke fiets- en wandelknooppuntenroutes die u laten genieten van de mooiste plekjes in de omgeving.

 

Carréhoeve Kloosterhof bestaat uit twee woningen. Het oorspronkelijke woonhuis als de stalvleugel hebben samen een capaciteit van 12 personen. In beide gedeeltes zijn de keukens, woon- , slaap- en badkamers kamers volledig en luxueus ingericht. Terrassen alsmede een kapschuur waaronder u auto’s kunt stallen ontbreken evenmin.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Maximum aantal personen 12
Aantal slaapkamers 6
Kinderbed aanwezig
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Afwisselend gebied

Leudal

De natuur in Midden-Limburg is nergens hetzelfde
3  Beoordelingen, Kloosterhof
8,8
Algemene indruk
8,8
Comfort van de woning
8,6
Schoon, netjes en hygiënisch
8,3
Ligging en omgeving
9,3
M.A.G.M. van Asperen
Fijn familieweekend
3-12-2019 Fijn huis voor gezelschap van 12 personen. Fijn, ruim huis met bekend interieur. Meer dan Voldoende eetgerei en zo. Fijn dat de bedden al waren opgemaakt. Badkamer was wel erg basic. Misten goede verlichting bij de spiegel. De draaiknoppen aan de deuren vonden we niet zo handig.
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
J Brink
Tijd gaat te snel
26-10-2019 Een heel fijn verblijf gehad met de hele familie! Mooi huis, prachtige omgeving en leuke dingen te doen in de buurt. Een midweek is zomaar om!
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
I. de Boer
15-10-2019
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
Meer beoordelingen