'Geweldige locatie voor groot gezelschap: grote gezamenlijke ruimte, maar ook privacy'
Een plek met een historie in het prachtige Leudal

Kloosterhof

Foto's Indeling Ligging

Kloosterhof

8,7
Haelen, Limburg
Maximaal 12 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 11-6-2019
  14-6-2019
  Pinksteren midweek Kloosterhof di-vrij
  € 831,00
 • 20-12-2019
  27-12-2019
  Kerstarrangement Kloosterhof
  € 2.043,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Naast een eeuwenoud klooster (overlast zult u er niet van hebben want het is nu in gebruik als rusthuis voor nonnen) staat in het rustige Limburgse plaatsje Haelen de carréhoeve Kloosterhof. De stalvleugel wordt vanuit het woondeel bereikt door de binnenplaats over te steken. Dit type vierkante boerderijen komen in België veel voor en we zien ze in ons land vooral in Brabant en Limburg.

 

De Kloosterhof staat in het prachtige Leudal. De historie van dit gebied is grillig en toont de sporen van de elkaar opvolgende culturen die over het dal heersten. Dit is te zien aan de oude grafheuvels, aan eeuwenoude patronen in het landschap, in houtwallen, voormalige schapendriften, kastelen en boerderijen, wind- en watermolens, kloosters, kerken en kapellen.

 

Qua natuur is het Leudal is een zeer waardevol beekdallandschap. Het kenmerkt zich door een grote variatie; hoogteverschillen, meanderende beken, stukjes heide en afwisselend droge en natte gedeelten.

 

Mensen die houden van rust en natuur kunnen hun hart ophalen met de vele wandel- en fietsroutes die zijn uitgestippeld. Dit kan dwars door natuurgebied Het Leudal of via de aantrekkelijke fiets- en wandelknooppuntenroutes die u laten genieten van de mooiste plekjes in de omgeving.

 

Carréhoeve Kloosterhof bestaat uit twee woningen. Het oorspronkelijke woonhuis als de stalvleugel hebben samen een capaciteit van 12 personen. In beide gedeeltes zijn de keukens, woon- , slaap- en badkamers kamers volledig en luxueus ingericht. Terrassen alsmede een kapschuur waaronder u auto’s kunt stallen ontbreken evenmin.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Maximum aantal personen 12
Aantal slaapkamers 6
Kinderbed aanwezig
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Afwisselend gebied
3  Beoordelingen, Kloosterhof
8,7
Algemene indruk
8,7
Comfort van de woning
8,5
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9,2
M Claessens-Arts
29-5-2018 Een prachtig huis in een prachtige omgeving! En dan hadden we ook nog zomers weer. Mooier kon het niet.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
JR van van Ginneken
Buiten leven met Buitenleven
26-5-2018 Geweldige week doorgebracht met kinderen en kleinkinderen in het Kloosterhof. Genoten van de wijdse natuur en de vele mogelijkheden van het Kloosterhof. A~llemaal blije koppies om ons heen. Het weer hielp 100% bij aan ons fantastische verblijf.
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
10
Miranda Felix- van Wely
Droomboerderij op een droomplek
15-5-2018 Wat een geweldige locatie! Wij hebben samen met onze kinderen genoten van een heerlijk lang weekend in de Kloosterhof. Onze buren waren een groepje runderen die onze activiteiten met verwondering bekeken (we hadden een mobile hottub mee). Wel wat vliegen, muggen ect maar dat was eigelijk het enige nadeel. Enorm veel ruimte in het huis en de tuin schonk erg veel privacy. De binnenplaats in helemaal geweldig ( ik had deze in gedachten al helemaal ingericht met veel bloemen en planten in potten). Kortom: aanrader!
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
7
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen