'Geweldige locatie voor groot gezelschap: grote gezamenlijke ruimte, maar ook privacy'
Een plek met een historie in het prachtige Leudal

Kloosterhof

Foto's Indeling Ligging

Kloosterhof

8,7
Haelen, Limburg
Maximaal 12 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

  • 28-12-2020
    4-1-2021
    Oud en Nieuw arrangement Kloosterhof
    € 2.084,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Naast een eeuwenoud klooster (overlast zult u er niet van hebben want het is nu in gebruik als rusthuis voor nonnen) staat in het rustige Limburgse plaatsje Haelen de carréhoeve Kloosterhof. De stalvleugel wordt vanuit het woondeel bereikt door de binnenplaats over te steken. Dit type vierkante boerderijen komen in België veel voor en we zien ze in ons land vooral in Brabant en Limburg.

 

De Kloosterhof staat in het prachtige Leudal. De historie van dit gebied is grillig en toont de sporen van de elkaar opvolgende culturen die over het dal heersten. Dit is te zien aan de oude grafheuvels, aan eeuwenoude patronen in het landschap, in houtwallen, voormalige schapendriften, kastelen en boerderijen, wind- en watermolens, kloosters, kerken en kapellen.

 

Qua natuur is het Leudal is een zeer waardevol beekdallandschap. Het kenmerkt zich door een grote variatie; hoogteverschillen, meanderende beken, stukjes heide en afwisselend droge en natte gedeelten.

 

Mensen die houden van rust en natuur kunnen hun hart ophalen met de vele wandel- en fietsroutes die zijn uitgestippeld. Dit kan dwars door natuurgebied Het Leudal of via de aantrekkelijke fiets- en wandelknooppuntenroutes die u laten genieten van de mooiste plekjes in de omgeving.

 

Carréhoeve Kloosterhof bestaat uit twee woningen. Het oorspronkelijke woonhuis als de stalvleugel hebben samen een capaciteit van 12 personen. In beide gedeeltes zijn de keukens, woon- , slaap- en badkamers kamers volledig en luxueus ingericht. Terrassen alsmede een kapschuur waaronder u auto’s kunt stallen ontbreken evenmin.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Maximum aantal personen 12
Aantal slaapkamers 6
Kinderbed aanwezig
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Afwisselend gebied

Leudal

De natuur in Midden-Limburg is nergens hetzelfde
3  Beoordelingen, Kloosterhof
8,7
Algemene indruk
8,8
Comfort van de woning
8,6
Schoon, netjes en hygiënisch
8,2
Ligging en omgeving
9,3
A.E.M. Asberg
Een prachtige omgeving en heerlijk huis
15-5-2019 We hebben genoten van het verblijf in Kloosterhof. Een heerlijk huis, ruim, schoon, gezellig en rust. Ook de plaats, midden tussen de weilanden en de bossen was heel goed. We gaan zeker op herhaling, waarschijnlijk op een andere locatie.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
B. Frielink
schilderweek met de van Goghjes
14-5-2019 Voor de 4e keer een fijne schilderweek gehad in een prachtig buitenhuis De Kloosterhof. De omgeving is mooi. Aangezien de van Goghjes op leeftijd zijn ,worden er foto`s gemaakt die dan ter plaatste ook uitgewerkt kunnen worden. Het is een mooi ruim huis met voldoende slaapplaatsen. Voor de ouderen missen we alleen in de bafkamer voorzien (handgrepen ) enz om het veilig te maken met douchen. Voor de rest is alles aanwezig. We hopen er nog eens gebruik van te zullen maken en hebben ook in een restaurant vlakbij heerlijk asperges gegeten . Een aanrader voor die omgeving.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
S. Fennema
Een week met een "gouden rand".
30-4-2019 We hebben veel ervaring met Buitenleven huizen, ook dit verblijf was weer heel goed. Het weer werkte mee: een zomerse week. De omgeving is erg mooi en het geluid van de vele vogels een weldaad. De jongsten genoten tot 's avonds laat bij het houtvuur in de tuin. De service is prima: de koffiepot ontbrak en dat is vrijdagavond nog opgelost. De boodschappen konden we laten bezorgen, wat erg handig was. Ik heb meteen de Kloosterhof voor 2020 gehuurd, wat een teken is dat het ons allen heel erg goed bevallen is.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
Meer beoordelingen