'Geweldige locatie voor groot gezelschap: grote gezamenlijke ruimte, maar ook privacy'
Een plek met een historie in het prachtige Leudal

Kloosterhof

Foto's Indeling Ligging

Kloosterhof

8,8
Haelen, Limburg
Maximaal 12 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

  • 28-12-2020
    4-1-2021
    Oud en Nieuw arrangement Kloosterhof
    € 2.084,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Naast een eeuwenoud klooster (overlast zult u er niet van hebben want het is nu in gebruik als rusthuis voor nonnen) staat in het rustige Limburgse plaatsje Haelen de carréhoeve Kloosterhof. De stalvleugel wordt vanuit het woondeel bereikt door de binnenplaats over te steken. Dit type vierkante boerderijen komen in België veel voor en we zien ze in ons land vooral in Brabant en Limburg.

 

De Kloosterhof staat in het prachtige Leudal. De historie van dit gebied is grillig en toont de sporen van de elkaar opvolgende culturen die over het dal heersten. Dit is te zien aan de oude grafheuvels, aan eeuwenoude patronen in het landschap, in houtwallen, voormalige schapendriften, kastelen en boerderijen, wind- en watermolens, kloosters, kerken en kapellen.

 

Qua natuur is het Leudal is een zeer waardevol beekdallandschap. Het kenmerkt zich door een grote variatie; hoogteverschillen, meanderende beken, stukjes heide en afwisselend droge en natte gedeelten.

 

Mensen die houden van rust en natuur kunnen hun hart ophalen met de vele wandel- en fietsroutes die zijn uitgestippeld. Dit kan dwars door natuurgebied Het Leudal of via de aantrekkelijke fiets- en wandelknooppuntenroutes die u laten genieten van de mooiste plekjes in de omgeving.

 

Carréhoeve Kloosterhof bestaat uit twee woningen. Het oorspronkelijke woonhuis als de stalvleugel hebben samen een capaciteit van 12 personen. In beide gedeeltes zijn de keukens, woon- , slaap- en badkamers kamers volledig en luxueus ingericht. Terrassen alsmede een kapschuur waaronder u auto’s kunt stallen ontbreken evenmin.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Maximum aantal personen 12
Aantal slaapkamers 6
Kinderbed aanwezig
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Afwisselend gebied

Leudal

De natuur in Midden-Limburg is nergens hetzelfde
3  Beoordelingen, Kloosterhof
8,8
Algemene indruk
8,8
Comfort van de woning
8,6
Schoon, netjes en hygiënisch
8,3
Ligging en omgeving
9,3
Rob
Op de grens van natuur en bewoonde wereld
3-9-2019 De bewoonde wereld liet zich, met het hete weer (en 475 jaar schuttersvereniging), merken door het doorbreken van de stilte. De natuur strekte zich vlak voor het huis uit met bloeiende heide en 'boomhutten' voor de kinderen. De tuin is voornamelijk een groot grasveld, waar goed allerlei spellen kunnen worden gedaan. Er is schaduw, maar niet veel op het heetst van de dag. De poel naast de tuin met mestende Galloways waren het gesprek van iedere dag. Activiteiten voor jonge kinderen in de directe omgeving vielen overigens wat tegen. Doordat de woonkeuken oorspronkelijk voor 8 personen was bedoeld, is deze gezelliger (compacter) dan van de andere grote huizen. Het 'kleine' huis (voor 6, met grote kamers, met eigen keuken, voordeur en achterdeur, 2 badkamers en heerlijk koel tijdens onze week 22 versus 27 °C) is zeer geschikt voor wat afstand. Wel erg gehorig. Prettig is de overkapping voor de auto's bij zulk heet weer. Aan de voorzijde van het huis bij het bakkershuisje is vaak wat te doen tot en met brood bakken toe (1x/maand). Wij hebben het zeer naar ons zin gehad.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9
Peter Jonkers c.s.
Leudal Avontuur
17-8-2019 Noord-west van het Limburgse Haelen vlakbij Roermond ligt temidden van een klein prachtig bos en heidegebied de Kloosterhof, een historische carré-boerderij die twee weken lang een perfect uitgangspunt was voor ontdekkings-tochten tijdens onze familieretraite.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
B.W. Lever-Kersbergen
28-7-2019 Iets te warm en last van rupsenhaartjes
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
Meer beoordelingen