'Ooit domein van padvindersgroep Willem Barentsz: een wereldplek!'
Een plek met een verhaal

Koekoekspaal

Foto's Indeling Ligging

Koekoekspaal

9,5
West-Terschelling, Friesland
Maximaal 4 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 23-12-2021
  30-12-2021
  Kerstarrangement Koekoekspaal
  € 1.634,00
 • 30-12-2021
  6-1-2022
  Oud en Nieuw arrangement Koekoekspaal
  € 1.634,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Vlakbij West-Terschelling ligt de woning Koekoekspaal. Middenin een uniek stukje natuur met vanuit de woonkamer een fenomenaal uitzicht op het bos. De achterkant van de woning ligt in de luwte van een duin. In de 2e wereldoorlog gebouwd door de Duitsers voor spionage doeleinden en na de oorlog het domein van de padvindersgroep Willem Barentsz. Genoeg verhalen om een spannend jongensboek mee te vullen, kortom deze woning ademt geschiedenis.

 

In noordelijke richting liggen de “landjes”, dit zijn voormalige geitenweides die nu als volkstuintje worden gebruikt. Zij zorgen samen met het bos- en duinlandschap voor gevarieerde natuur, een uitstekende basis voor het ontstaan van diversiteit in flora en fauna. Zo vind je er de beschermde blauw vleugel sprinkhaan en soorten als de levendbarende hagedis het duinviooltje en de parelmoervlinder. Vanaf de duin achter de woning is een weids zicht over de Noordzee duinen. Stuivend zand heeft hier de afgelopen jaren wat ruimte gekregen, men kwam erachter dat massa belangrijker is dan hoogte om de zee tegen te houden. Een prachtig gebied voor uitgebreide verkenningstochten. Net als de padvinders ze hielden zo’n 70 jaar geleden.

 

De ruime 4 persoonswoning heeft op de begane grond een slaapkamer met tweepersoonsbed. De woonkamer is een heerlijke plek om ’s avonds bij de kachel te zitten. In de serre staat een ruime 6 persoons eettafel. Overdag is er een spectaculair uitzicht over het nabije bos. De aparte keuken is van alle gemakken voorzien: een grote koelkast, oven, magnetron en vaatwasser. Op de begane grond is een toilet aanwezig.

 

Op de 1e etage bevinden zich een slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden en een badkamer met ligbad. Een hal met uitgebreide kastruimte.

De woning is voorzien van centrale verwarming, televisie en internet. Rondom is een tuin waar het heerlijk toeven is. Bijzonder aan deze woning is “het kraaiennest”. Een houten terras grenzend aan de badkamer op de 1e etage. Het is zowel vanuit de woning als de tuin te bereiken met een houten trap. Een ideale plek om van de middagzon te genieten. Door de ligging is de woning niet rolstoeltoegankelijk.

 

LET OP: Wanneer u deze woning boekt is het raadzaam ook direct de boot te reserveren. Komt u met de auto? Dan mag u naar de woning rijden om de bagage uit te laden. Parkeren van de auto kan op een parkeerterrein op ca 200 m lopen.

Koekoekspaal is goed per fiets bereikbaar. Parkeer de auto in Harlingen en ga over met de boot. Op het eiland zijn diverse mogelijkheden voor het huren van fietsen. Reserveert u via Tijs Knop dan wordt uw bagage naar de woning gebracht en ontvangt u 10% korting op uw fiets-reservering. Klik hier voor de link naar de site van Tijs Knop.

 

Koekoekspaal beschikt over wifi en televisie. Door de ligging van de woning en bepaalde weersomstandigheden (mist, windkracht) kan het zijn dat de ontvangst voor televisie en internet niet optimaal is of soms wegvalt. Dit herstelt vanzelf weer.

 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 4
Aantal slaapkamers 2
Kinderbed aanwezig
Geen huisdieren toegestaan
Wifi aanwezig
Duin en stuifzand gebied

West-Terschelling

Middenin een uniek stukje natuur
3  Beoordelingen, Koekoekspaal
9,5
Algemene indruk
9,7
Comfort van de woning
9,6
Schoon, netjes en hygiënisch
9,6
Ligging en omgeving
9,7
P Schoen
Bevoorrechte plek
23-5-2020 Leuk, comfortabel huisje op een fantastisch plekje - aan één kant in het bos, aan de andere kant tegen het duin. Echt bijzonder!
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
JJI Sprenger
Heerlijk huis in het duin
13-5-2020 Wakker worden als de zon naar binnen schijnt, ontbijten in de lichte sere, wandelen door het donkere bos of langs griltjeplak naar het strand. Dan koken in de goed geoutilleerde keuken en samen de zon zien ondergaan op het duin. Fantastisch. Zie www.hekjesenslootjes.nl voor de wandelroutes
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
MGJ Van Leeuwen
Thuis in de duinen
15-4-2020 Wat een mooi huis en wat een geweldige plek! Middenin de duinen een beetje alleen op de wereld. Smaakvol ingericht huis waar niets ontbreekt.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen