'Een bijzondere hallenhuisboerderij met een geweldig uitzicht'
In het hart van landgoed Rheebruggen

Meijersplaats

Foto's Indeling Ligging

Meijersplaats

8,7
Ansen, Drenthe
Maximaal 8 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 14-4-2020
  17-4-2020
  Paasarrangement 2020
  € 653,00
 • 2-6-2020
  5-6-2020
  Pinksteren midweek Meiersplaats di-vrij
  € 653,00
 • 21-12-2020
  28-12-2020
  Kerstarrangement Meiersplaats
  € 1.576,00
 • 2-4-2021
  6-4-2021
  Paasarrangement 2021
  € 972,00
 • 2-4-2021
  9-4-2021
  Paasarrangement 2021
  € 1.346,00
 • 6-4-2021
  9-4-2021
  Paasarrangement 2021
  € 653,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

In het hart van het eeuwenoude, verstilde landgoed Rheebruggen staat de prachtige hallenhuisboerderij, genaamd Meijersplaats. Onlangs is deze boerderij gerenoveerd en als moderne vakantiewoning ingericht. De van oorsprong 19e eeuwse boerderij biedt veel privacy, prachtige uitzichten en volop ruimte voor 8 personen. U heeft het gehele erf tot uw beschikking. Naast de boerderij met grote schuur vindt u ook een stookhok en een voormalige schuur. In deze laatste is een separate een sfeervolle slaap- en badkamer ingericht. Privacy gegarandeerd!

 

Vanuit de vakantiewoning loopt u direct de natuur in. U vindt er bloemrijke weiden, roggeakkers vol korenbloemen en prachtige loofbossen. Landgoed Rheebruggen is het best bewaarde boerenlandgoed van Drenthe. Bijna duizend jaar geschiedenis valt af te lezen aan het landschap. Op het landgoed bevindt zich onder meer een middeleeuwse motteheuvel, een restant van een middeleeuwse, houten burcht. Ook de statige eikenlanen en de bochtige klinkerwegen dragen bij aan het gevoel dat op Rheebruggen de tijd heeft stil gestaan.

 

In de nabije omgeving vindt u onder meer fraai bewaard gebleven esdorpen als Uffelte, Havelte, Ruinen en Dwingeloo. Ook het naastgelegen dorpje Ansen is bezienswaardig. De Nationale Parken Dwingelderveld en Drents-Friese Wold liggen om de hoek, en nodigen uit tot het maken van wandel- en fietstochten door unieke en afwisselende landschappen. Ook steden als Meppel en Assen, met het buitengewone Drents Museum, zijn in korte tijd bereikbaar.

 

In het voorhuis van de hallenhuisboerderij bevinden zich de woonkamer, met authentieke wandbetimmeringen en balkenplafond. Voor de kinderen is er een aparte speelruimte ingericht. Volwassen kunnen zich terugtrekken in de opkamer om te lezen of naar muziek te luisteren. De goed geoutilleerde keuken met grote eettafel is de plek om samen gezellig de maaltijden te gebruiken. Maar dit kan ook op de deel waar een robuuste tafel uitnodigt om op warme en regenachtige dagen samen te komen. Op de begane grond bevindt zich verder nog een ruime luxe badkamer met ligbad.

 

Op de verdieping van het voorhuis zijn drie comfortabel ingerichte slaapkamers (2 slaapkamers met tweepersoons bed en 1 slaapkamer met twee 1-persoonsbedden) en een tweede badkamer met douche en toilet. In de naast de boerderij gelegen voormalige schuur bevindt zich de vierde slaapkamer met tweepersoonsbed en een eigen badkamer. De boerderij is gelegen op een fraai erf, met veel ruimte en privacy. Een unieke plek in een nog onbekend stuk Drenthe!

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 8
Aantal slaapkamers 4
Kinderbed aanwezig
Huisdieren niet toegestaan
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Bos en heidegebied

3  Beoordelingen, Meiersplaats
8,7
Algemene indruk
8,8
Comfort van de woning
8,5
Schoon, netjes en hygiënisch
8,4
Ligging en omgeving
9,4
P Feb
Rust en ruimte
4-1-2020 Een grote boerderij mét een oude koeienstal. Wel vormt die stal een grote loze ruimte. Bijbehorende varkensstal die tot 2 persoonskamer is omgebouwd, is fris en modern. Jammer dat de douche afvoer verstopt zat (is inmiddels doorgegeven). Keuken is gezellig, beetje krap voor 8. Fijn dat er een combimagnetron in de bijkeuken staat. Omgeving is rustig, veel wandelmogelijkheden.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
9
H. Krijnen
Een wat miskende parel in het Drentse landschap
28-12-2019 Een heerlijke week gehad in Meijersplaats. Ideaal om met 3 generaties het voorbije boerenleven in deze fantastische woning met veel ruimte te ervaren. Een mooie locatie om kleinkinderen te laten zien hoe men vroeger woonde en leefde. Niettemin is het comfort volledig hedendaags.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
H.P. Bosker
Terug in de tijd
3-12-2019 Met onze kinderen en kleinkinderen het jaarlijkse familieweekend gevierd, in deze indrukwekkende oude boerderij waar hard gewerkt is. Steenafslag gevonden bij het holtingerveld dichtbij de grafheuvel. Fijn de extra slaapkamer in het oude varkenskot.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
Meer beoordelingen