'Heerlijk weekend gehad op dit bijzondere eiland.'
Gelegen op bijzondere Tiengemeten in de Haringvliet

Nicolehoeve

Foto's Indeling Ligging

Nicolehoeve

8,6
Tiengemeten, Zuid-Holland
Maximaal 8 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 20-12-2021
  23-12-2021
  Verkorte midweek
  € 761,00
 • 23-5-2022
  27-5-2022
  Hemelvaart midweek Nicolehoeve ma-vrij
  € 758,00
 • 7-6-2022
  10-6-2022
  Pinksteren midweek Nicolehoeve di-vrij
  € 649,00
 • 23-12-2022
  30-12-2022
  Kerstarrangement Nicolehoeve
  € 1.622,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Op Tiengemeten (Goudswaard) in de voormalige polder Brienenswaard, staat de Nicolehoeve, een boerderij uit 1911. Tiengemeten is ontstaan als zandplaat in het Haringvliet, een voormalige zee-arm van de Noordzee (vóór de Deltawerken) en is in de loop van de eeuwen uitgegroeid tot een eiland.

 

Hier krijgt u absoluut het veelbesproken eilandgevoel! De veerdienst over het Vuile Gat (what’s in the name…) vaart het gehele jaar over het Haringvliet tussen Tiengemeten en Nieuwendijk. Aangekomen op het natuureiland Tiengemeten raakt u direct onder de indruk van de rust, de ruimte en de weidsheid.

 

Op dit unieke eiland is het heerlijk wandelen langs en door de graslanden, rietvegetaties, slikken, pioniervegetaties, biezenvelden, moerasvegetaties, ruigtes en vloedbossen. In de voormalige Margueritahoeve vestigde Natuurmonumenten een informatiecentrum, in de schuur van de Helenahoeve is een landbouwmuseum en een museum dat geheel gewijd is aan het werk van de bekende illustrator/schrijver Rien Poortvliet. Speciaal voor kinderen is er op Tiengemeten Speelnatuur: meer dan 4,5 hectare bomen, beekjes, bloemen, blubber en beesten. 

 

De Nicolehoeve ligt op een ruim bemeten perceel, heeft een intieme sfeer en een eigentijdse, bij de stijl van het huis passende, inrichting. Op de begane grond bevindt zich de eetkamer annex open keuken (oven, magnetron en vaatwasser) en het voormalige boenhok is verbouwd tot een comfortabele en ruime woonkamer (met houtkachel). Verder is er één slaapkamer op de begane grond. Op de eerste verdieping zijn er drie slaapkamers en de badkamer (met bad). Buiten is het goed toeven op het comfortabele terras. Verder beschikt de woning over een kapschuur.

 

Tiengemeten is een autoluw eiland. Voor u als gast van Buitenleven Vakanties betekent dit dat u alleen met de auto van de pont naar de woning rijdt. De overtocht op de dag van aankomst is tot 19:00 is voor maximaal 3 auto's in de verhuurprijs opgenomen. Lees hier alle belangrijke informatie over aankomst, verblijf en vertrek. Weten wat er allemaal te doen en te zien is? Lees hier diverse tips voor het eiland. Huisdieren zijn welkom, echter met uitzondering van katten i.v.m bescherming van flora en fauna van het eiland. 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Geen wifi aanwezig
Maximum aantal personen 8
Aantal slaapkamers 4
Kinderbed aanwezig
Rolstoelvriendelijk (Let op, niet aangepast)
Waterrijk gebied

Tiengemeten

Een autoluw eiland
3  Beoordelingen, Nicolehoeve
8,6
Algemene indruk
8,7
Comfort van de woning
8,7
Schoon, netjes en hygiënisch
8,2
Ligging en omgeving
9,3
Anoniem
13-7-2021 terugblik
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9
P.J. de Graaf
Heerlijk verblijf op eiland 7-14 juni 2021
21-6-2021 Een prachtig gelegen hoeve op een nagenoeg "onbewoond" eiland. Wandelaars/vogelaars alleen tussen 10 en 17 uur want dan vaart de pont, weekends tot 19 uur. Hoeve ligt vlak naast Laurettehoeve (totaal geen last van) en de Sluiswoning, aan het eind van het fiets-/wandelpad in het westen van Tiengemeten. Dan begint het wandelgebied. Er zijn 160 Schotse hooglanders op het eiland. Daar moet je vaak langslopen. Er zijn ook reeën op het eiland. En natuurlijk heel veel vogelsoorten. Onder dakpannen (tuinkant) hadden wij de eerste paar dagen 2 jonge kraaien in nest (gezellige drukte). Deze zijn uitgevlogen, was opeens erg stil in de tuin. Op de eerste etage mooi uitzicht op het "vuile gat": scheepvaart en pleziervaart. Tuin ligt beschut. Het is daar heerlijk vertoeven. Wij hadden het mooiste weer van de wereld. Fietsen (of wandelen) naar de oostkant (waar de Herberg en een kleine camping ligt; diner/lunch etc uitsluitend voor eigen gasten geopend) en terug is ca. 10 km. Heerlijk tochtje. Je kunt eindeloos wandelen. Bij de haven ligt een leuk lunch-/koffie/thee-adresje (Gasterij Drie Gezusters). Ook museum Rien Poortvliet en Landbouwmuseum en kinderspeelparadijs. Er zijn géén winkels. Let op: op maandag zijn beide musea en gasterij gesloten. In het huis genoeg vertier: sjoelbak, puzzles, tafelvoetbalspel, tafeltennistafel, tv, cd-speler zijn aanwezig. Geweldig, gezellig huis met nog veel originele elementen (zoals de gang, voordeur) daarin. Keurig verzorgd. Genoeg ruimte voor iedereen. Veel plezier!!!
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
Anoniem
Het einde, van de wereld.
22-5-2021 Het huis is ruim en voorzien van alles wat men nodig heeft om zich helemaal over te geven aan de rust en ruimte op dit punt aan het einde van de mensenwereld en het begin van de allesbeheersende natuur.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen