'Logeren in een Hans en Grietje woning'
Gelegen op Landgoed Schaffelaar

Schaffelaarse Boshuis

Foto's Indeling Ligging

Schaffelaarse Boshuis

8,6
Barneveld, Gelderland
Maximaal 8 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 19-4-2022
  22-4-2022
  Paasarrangement midweek Schaffelaarse Boshuis
  € 649,00
 • 23-5-2022
  27-5-2022
  Hemelvaart midweek Schaffelaarse Boshuis ma-vrij
  € 758,00
 • 7-6-2022
  10-6-2022
  Pinksteren midweek Schaffelaarse Boshuis di-vrij
  € 649,00
 • 23-12-2022
  30-12-2022
  Kerstarrangement Schaffelaarse Boshuis
  € 1.622,00
 • 30-12-2022
  6-1-2023
  Oud en Nieuw arrangement Schaffelaarse Boshuis
  € 1.622,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Midden op Landgoed Schaffelaar staat het Schaffelaarse Boshuis, een rijksmonument uit 1869. Het landgoed bestaat uit een parkbos, lanenster en een grote weide met een gracht eromheen. Er staat een kasteelachtig huis in neogotische stijl en enkele bijgebouwen. Het landgoed is een aantal jaren geleden gerestaureerd met behoud van authentieke elementen.

 

Door het parkbos kun je heerlijk wandelen. Neem je verrekijker vooral mee, want als flora en fauna liefhebber kom je hier prima aan je trekken. Met name vogels voelen zich hier thuis. Er komen dan ook wel 50 soorten broedvogels voor. Spechten, zoals de groene specht, komen hier graag. In de holtes van de bomen huizen diverse soorten vleermuizen. Vroeg opstaan en in de schemering van de ochtend tref je met een beetje geluk reeën die in dit gebied leven. Of je ziet ze juist aan het eind van de dag, tijdens de avondschemer. Ook de zeldzame ringslang en de levendbarende hagedis komen op de heide voor. Op het vochtige heideveld groeien plantensoorten als kleine zonnedauw en veenpluis. In de maanden juli tot en met september zie je tussen de dopheide de klokjesgentiaan met zijn mooie hemelsblauwe bloemen.

 

Op de voormalige deel bevinden zich de woonkamer met houtkachel en een open keuken. In het voorhuis is een televisiekamer, een toilet en een tweepersoonsslaapkamer en een badkamer met douche. Deze oude boerderij is daarom goed toegankelijk voor mensen die minder mobiel zijn of rolstoelafhankelijk. Op de 1e verdieping bevinden zich nog 3 tweepersoonsslaapkamers en een badkamer met 2e toilet. Aan de achterzijde van de woning is een terras waar je heerlijk kunt zitten. Er is een schuur aanwezig waar fietssen droog en achter slot en grendel kunnen staan.

 

De woning is duurzaam gerestaureerd met toepassing van ecologische materialen zoals vlasisolatie. Elektriciteit wordt opgewekt door de aanwezige zonnepanelen. De woning wordt verwarmd middels een pelletkachel.

 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 8
Aantal slaapkamers 4
Kinderbed aanwezig
Geen huisdieren toegestaan
Wifi aanwezig
Bos en heidegebied

Landgoed Schaffelaar

Een parkbos met lanen, weide, een kasteel en vijvers
3  Beoordelingen, Schaffelaarse Boshuis
8,6
Algemene indruk
8,6
Comfort van de woning
8,3
Schoon, netjes en hygiënisch
8,8
Ligging en omgeving
8,8
R L
Regen geen probleem
27-5-2021 Pinksteren in een ruim en comfortabel huis in Schaffelaarse Bos doorgebracht. Veel binnen vanwege de regen, maar geen probleem want verschillende relax plekken op de woon verdiep, zeker voor 6 personen. Ruime voorraad servies en bestek, fijne vloerverwarming en houtkachel. En midden in een soort van privé park, het ontbreken van directe buren brengt dat gevoel. Helemaal prima!
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
Anoniem
Echte buitenleven
24-5-2021 Met recht een fantastisch en prachtig boshuis. Heerlijk rustig gelegen en voorzien van alle gemakken. Ieder moment van de dag het gezang van tal van vogels! Heerlijke tijd gehad. Een persoon in ons gezelschap is rolstoelafhankelijk, maar dat leverde absoluut geen problemen op in en om het huis. Meer dan voldoende ruimte, drempelloos en een prima tegelpad van ingang tuin tot aan het huis. Ook het park/bos waarin het boshuis ligt is met een rolstoel redelijk goed te doen. Voor herhaling vatbaar.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
Anoniem
Barneveld
18-5-2021 Heel leuk huisje voor 8 personen. Mooi gelegen in een bosrijk park. Kamers bovenverdieping zijn ruim, maar alleen voorzien van kleine dakraampjes. Trap niet geschikt voor kleine kinderen.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9
Meer beoordelingen