'Als kers op de taart van ons verblijf liepen de reeen regelmatig langs'
Gelegen in het verrassende Achterhoekse coulisselandschap

Schuttekamp

Foto's Indeling Ligging

Schuttekamp

8,8
Ruurlo, Gelderland
Maximaal 12 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 3-4-2018
  6-4-2018
  Paasarrangement 2018
  € 745,00
 • 23-4-2018
  26-4-2018
  Koningsdag midweek Schuttekamp ma-do
  € 787,00
 • 22-5-2018
  25-5-2018
  Pinksteren midweek Schuttekamp di-vrij
  € 745,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

De groene luiken met een witte lijst en een rood vlak geven aan dat vakantiehuis Schuttekamp destijds hoorde bij landgoed Groot Ruurlo. Dit landgoed met kasteel werd bewoond door de adellijke familie van Heeckeren en is nu in bezit is van de gemeente. Kasteel Ruurlo is verbouwd tot gemeentehuis.

 

Het Achterhoekse landschap met wordt gekenmerkt door eikensingels, weilanden en hakhoutbosjes die overlopen in oude essen, de zogenaamde bolle akkers. Deze akkers doen Engels aan. Ze liggen hoger dan de paden omdat boeren hier eeuwenlang schapenmest en heideplaggen op hebben gebracht. Ze worden in de volksmond ook wel kampen genoemd. Deze akkers werden vooral aangelegd op kleine heuvels die dekzandkopjes worden genoemd. Hierdoor lopen de perceelgrenzen soms grillig en niet, saai, kaarsrecht. U bent, mede daardoor,  getuige van een “speels” landschap met bossen, houtwallen, akkers en bloemrijke weilanden met enkele mooie kastelen.

 

Kortom: hier bent u getuige van het typisch Achterhoekse landschap. De gemoedelijke sfeer maken het gevoel van thuiskomen compleet.

 

In deze prachtige omgeving vindt u vakantiehuis Schuttekamp. In deze, eigentijdse gemeubileerde, grondig verbouwde authentieke boerderij waarbij de klassieke elementen zoveel mogelijk intact zijn gehouden, is op de deel de zeer ruime woonkamer (waarin de staldeuren zijn vervangen door grote ramen) en de luxe keuken gesitueerd. In het voorhuis wordt geslapen in drie ruime slaapkamers, waarvan één met de originele schouw. Op de eerste verdieping zijn nog drie slaapkamers. Er zijn twee badkamers, waarvan één met een ligbad. Buiten beschikt u over een ruime tuin met schuur en terras.

 

 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Maximum aantal personen 12
Aantal slaapkamers 6
Kinderbed aanwezig
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Afwisselend gebied
3  Beoordelingen, Schuttekamp
8,8
Algemene indruk
8,7
Comfort van de woning
8,8
Schoon, netjes en hygiënisch
8,8
Ligging en omgeving
9,1
D.J.A. van Arnhem
ont-stressen, genietend van rust en natuur!
1-5-2017 Voor de 4e keer naar de Schuttekamp, ditmaal met ons hele gezin: kinderen en kleinkinderen. Genoten van de weidsheid én de bossen, de rust, de natuur, zonsondergang en -opkomst, regenbuien en zon, reeën, hazen en vele vogels. En dat alles in een zeer comfortabele boerderij, sfeervol ingericht, met alle mogelijke benodigdheden. Dit alles delen met je complete gezin geeft ons verblijf in de Schuttekamp een gouden randje.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
F.A.M. Olsthoorn
Een heel fijne ervaring
13-4-2017 Heel ontspannen met ons gezin
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9
AW Bijl
perfecte plek
14-3-2017
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
8
Meer beoordelingen