'Als kers op de taart van ons verblijf liepen de reeen regelmatig langs'
Gelegen in het verrassende Achterhoekse coulisselandschap

Schuttekamp

Foto's Indeling Ligging

Schuttekamp

8,8
Ruurlo, Gelderland
Maximaal 12 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 6-4-2021
  9-4-2021
  Paasarrangement midweek Schuttekamp
  € 808,00
 • 25-5-2021
  28-5-2021
  Pinksteren midweek Schuttekamp di-vrij
  € 808,00
 • 30-12-2021
  6-1-2022
  Oud en Nieuw arrangement Schuttekamp
  € 2.032,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

De groene luiken met een witte lijst en een rood vlak geven aan dat vakantiehuis Schuttekamp destijds hoorde bij landgoed Groot Ruurlo. Dit landgoed met kasteel werd bewoond door de adellijke familie van Heeckeren. Een tijd lang is de gemeente eigenaar geweest, maar nu wordt het verbouw om te dienen als tweede locatie van museum MORE uit Gorssel.

 

Het Achterhoekse landschap wordt gekenmerkt door eikensingels, weilanden en hakhoutbosjes die overlopen in oude essen, de zogenaamde bolle akkers. Deze akkers doen Engels aan. Ze liggen hoger dan de paden omdat boeren hier eeuwenlang schapenmest en heideplaggen op hebben gebracht. Ze worden in de volksmond ook wel kampen genoemd. Deze akkers werden vooral aangelegd op kleine heuvels die dekzandkopjes worden genoemd. Hierdoor lopen de perceelgrenzen soms grillig en niet, saai, kaarsrecht. U bent, mede daardoor,  getuige van een “speels” landschap met bossen, houtwallen, akkers en bloemrijke weilanden met enkele mooie kastelen.

 

Kortom: hier bent u getuige van het typisch Achterhoekse landschap. De gemoedelijke sfeer maken het gevoel van thuiskomen compleet.

 

In deze prachtige omgeving vindt u vakantiehuis Schuttekamp. In deze, eigentijdse gemeubileerde, grondig verbouwde authentieke boerderij waarbij de klassieke elementen zoveel mogelijk intact zijn gehouden, is op de deel de zeer ruime woonkamer (waarin de staldeuren zijn vervangen door grote ramen) en de luxe keuken gesitueerd. In het voorhuis wordt geslapen in drie ruime slaapkamers, waarvan één met de originele schouw. Op de eerste verdieping zijn nog drie slaapkamers. Er zijn twee badkamers, waarvan één met een ligbad. Buiten beschikt u over een ruime tuin met schuur en terras.

 

 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Maximum aantal personen 12
Aantal slaapkamers 6
Kinderbed aanwezig
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Afwisselend gebied

Landgoed Groot Ruurlo

Gelegen in het verrassende Achterhoekse coulisselandschap
3  Beoordelingen, Schuttekamp
8,8
Algemene indruk
8,8
Comfort van de woning
8,8
Schoon, netjes en hygiënisch
8,7
Ligging en omgeving
9,2
H Hop
Een zonnig familieweekend
6-7-2020 Wederom genoten met onze kinderen en kleinkinderen in een prachtige boerderij met een bijzondere ligging in de natuur.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
7
Ligging en omgeving
10
C.M. Gonsalves
4-7-2020 Na vele Buitenlevenwoningen met het gezin, nu voor het eerst met de hele familie. Schuttekamp is een ruimtelijk huis, dankzij de prachtig verbouwde deel van de boerderij. Mooi ver uitzicht rondom. Bij schemering lieten reeën zich meermaals zien. Tijdens wandelingen is het verkeer op de N315 hoorbaar maar niet storend. Kasteel Ruurlo (Carel Willink) en Museum MORE zijn een aanrader. Schuttekamp is rolstoelvriendelijk, maar steunen/grepen in douche en wc ontbreken. Daardoor is het voor mindervaliden minder geschikt. Het zou mooi zijn als deze doelgroep binnen Buitenleven Vakanties ook aandacht krijgt. Dan komen we als familie graag nog eens terug.
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
8
H. Heuven
weekendverblijf Schuttekamp
10-3-2020 prima vakantiewoning
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9
Meer beoordelingen