'Een bezoek naar Tiengemeten is altijd fantastisch, maar om er dan ook nog te mogen logeren...'
Gelegen op natuureiland Tiengemeten in de Haringvliet

Sluiswachterswoning

Foto's Indeling Ligging

Sluiswachterswoning

8,6
Tiengemeten, Zuid-Holland
Maximaal 5 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 20-12-2021
  23-12-2021
  Verkorte midweek
  € 669,00
 • 23-12-2021
  30-12-2021
  Kerstarrangement Sluiswachterswoning
  € 1.137,00
 • 15-4-2022
  19-4-2022
  Paasarrangement 2022
  € 807,00
 • 3-6-2022
  7-6-2022
  Pinksteren weekend Sluiswachterswoning vrij-di
  € 807,00
 • 3-6-2022
  10-6-2022
  Pinksteren week Sluiswachterswoning vrij-vrij
  € 926,00
 • 7-6-2022
  10-6-2022
  Pinksteren midweek Sluiswachterswoning di-vrij
  € 460,00
 • 23-12-2022
  30-12-2022
  Kerstarrangement Sluiswachterswoning
  € 1.137,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

In de haven van Tiengemeten (Goudswaard) staat deze voormalige sluiswachterswoning. Tiengemeten is ontstaan als zandplaat in het Haringvliet, een voormalige zeearm van de Noordzee - vóor de voltooiing van de Deltawerken - en is in de loop van de eeuwen uitgegroeid tot een eiland.

 

De veerdienst vaart het gehele jaar over een deel van het Haringvliet met de illustere naam het Vuile Gat tussen Tiengemeten en Nieuwendijk. Wie de reis naar het natuureiland Tiengemeten maakt, raakt zeker onder de indruk van de rust, de ruimte en de weidsheid. Hier krijgt u het eilandgevoel!

 

Op dit unieke eiland wandelt u langs en door de slikken, pioniervegetaties, riet- en biezenvelden, moerasvegetaties, vloedbossen, graslanden, rietvegetaties en ruigtes. In de voormalige Margueritahoeve vestigde Natuurmonumenten een informatiecentrum, in de schuur van de Helenahoeve is een landbouwmuseum gevestigd en verder is er een museum dat gewijd is aan het werk van de illustrator/schrijver Rien Poortvliet. Speciaal voor kinderen is er op Tiengemeten Speelnatuur: meer dan 4,5 hectare bomen, beekjes, bloemen, blubber en beesten.

 

De Sluiswachterswoning ligt relatief hoog waardoor er een prachtig, weids uitzicht over het eiland en het Haringvliet wordt geboden. Het huis heeft een intieme sfeer en een eigentijdse, bij de stijl van het huis passende, inrichting. Op de begane grond zijn de eetkamer/keuken (oven, magnetron en vaatwasser) en de comfortabele woonkamer met houtkachel gesitueerd. Op de eerste verdieping zijn er 2 tweepersoons- en 1 eenpersoonsslaapkamer en een badkamer met ligbad. Buiten relaxt  u op het comfortabele terras met aangrenzende tuin. Verder beschikt de woning over een schuur.

 

Tiengemeten is een autoluw eiland. Voor u als gast van Buitenleven Vakanties betekent dit dat u alleen met de auto van de pont naar de woning rijdt. De overtocht op de dag van aankomst is tot 19:00 is voor maximaal 2 auto's in de verhuurprijs opgenomen. Lees hier alle belangrijke informatie over aankomst, verblijf en vertrek. Weten wat er allemaal te doen en te zien is? Lees hier diverse tips voor het eiland. Huisdieren zijn welkom, echter met uitzondering van katten i.v.m bescherming van flora en fauna van het eiland. 

 

Meer zien van de Sluiswchterswoning? Bekijk de video:

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Geen wifi aanwezig
Maximum aantal personen 5
Aantal slaapkamers 3
Kinderbed aanwezig
Waterrijk gebied

Tiengemeten

Een autoluw eiland
3  Beoordelingen, Sluiswachterswoning
8,6
Algemene indruk
8,8
Comfort van de woning
8,5
Schoon, netjes en hygiënisch
8,2
Ligging en omgeving
9,7
Gert & Susan
Vogelparadijs
15-5-2021 Bruine kiekendief, Blauwborst, Witte kwikstaart, Sperwer, Rietzanger, Braamsluiper, Middelste Zaagbek, Fuut, Lepelaar, Veldleeuwerik, Bergeend, Grauwe gans, Cetti's zanger, Grasmus, Slobeend, Ringmus, Fazant, Putter, Blauwe reiger, etc. etc. etc.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
Monique
Prachtige plek
11-5-2021 Heerlijk huisje, lekker licht met aan alle kanten een prachtig uitzicht.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
10
M.F. van Santen de Hoog
Een heel bijzondere plek
4-5-2021 Een week lang mochten wij verblijven in de Sluiswachterswoning op Tiengemeten. De week is voorbij gevlogen. Wat een prachtige plek! Vanuit de achtertuin heb je wijds uitzicht over de moerassige velden waarin de hooglanders grazen, diverse watervogels neerstrijken en waarboven roofvogels zoals de bruine kiekendief, sperwer maar ook de zeearend zijn te zien! En in de tuin zelf komen ook nog eens allerlei zangvogels langs zoals gele kwikstaarten, rietzangers, tapuiten en blauwborsten. Een paradijsje voor vogelliefhebbers. En 's avonds zagen wij in de brede sloot naast het huisje, zo net na zonsondergang... twee bevers zwemmen. Geweldig! Het huisje zelf, daar hebben we ook van genoten. Tijdens ons verblijf in april was het af en toe nog best koud en gewone radiatoren kregen we niet goed warm. Maar de fijne houtkachel beneden was een mooie compensatie. Tiengemeten is een unieke plek in Nederland. Ik hoop dit huisje snel weer te boeken.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
7
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen