'De gevarieerde natuur is ideaal voor een meerdaags natuurbad'
In het Belgische Smeetshof

Smeetshoeve

Foto's Indeling

Smeetshoeve

Bocholt (België), Limburg
Maximaal 7 personen
Comfortlevel: sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 20-12-2021
  23-12-2021
  Verkorte midweek
  € 774,00
 • 3-6-2022
  7-6-2022
  Pinksteren weekend Smeetshoeve vrij-di
  € 1.045,00
 • 3-6-2022
  10-6-2022
  Pinksteren week Smeetshoeve vrij-vrij
  € 1.410,00
 • 7-6-2022
  10-6-2022
  Pinksteren midweek Smeetshoeve di-vrij
  € 693,00
 • 23-12-2022
  30-12-2022
  Kerstarrangement Smeetshoeve
  € 1.735,00
 • 30-12-2022
  6-1-2023
  Oud en Nieuw arrangement Smeetshoeve
  € 1.735,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Midden in grenzeloze natuur staat Smeetshoeve. Het is een typisch Kempische langgevelhoeve uit 1873. Het gebouw is eigendom van het Agentschap Natuur en Bos (Vlaamse overheid) en is sinds een jaar of tien gegeven aan Natuurpunt. Natuurpunt is een vrijwilligersvereniging met als doel het beschermen van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. Smeetshoeve ligt op een paar honderd meter van de grens met Nederland. Een prachtige plek om het buitenleven in België te ontdekken.

 

Smeetshof maakt deel uit van Kempen-Broek, een meer dan 11.000 ha groot netwerk van natuurgebieden, dat letterlijk de grens overschrijdt. Aan de Nederlandse kant loopt het gebied naadloos over in het Wijffelterbroek.

De woning is gelegen in het natuurgebied Smeetshof; hier loop je op de grens van België en Nederland. Hier is het wandelen langs bossen, moerassen, weilanden en beken. Het gebied is rustig en levendig tegelijk: doorstroommoerassen die tjokvol vogels zitten, zoals zilverreigers. Deze vogels vinden het gebied de ideale plaats om op kracht te komen tijdens hun lange tocht naar het zuiden. Andere zeldzame en bedreigde vogelsoorten, zoals roodborsttapuit en blauwborst, vestigen zich er om te broeden.

Uitkijkpunten, vogelkijkhutten en knuppelpaden geven een unieke blik in het verrassende stukje Kempen-Broek. Smeetshof is daardoor goed toegankelijk. Verschillende routes leiden langs de mooiste plekjes in dit gebied. Wie weet tref je er een Exmoor pony’s, Galloway runderen of een ree. In een aantal deelgebieden is bij de ingang aangegeven dat ze vrij toegankelijk zijn. Houd dan wel minimaal 25 meter afstand tot de grote grazers in het natuurgebied.

 

Deze authentieke boerderij bestaat uit 2 delen, waarvan het woongedeelte voor gasten van Buitenleven Vakanties is. Smeetshoeve is een ideale vakantiewoning voor 6 volwassenen, of 4 volwassenen met kinderen. In de volledig uitgeruste keuken bevindt zich een vaatwasser en oven. In de gezellige woonkamer is een houtkachel aanwezig. Smeetshoeve beschikt over 3 slaapkamers, waarvan 1 tweepersoonsslaapkamer met tweepersoonsbed zich op de begane grond bevindt.  Op de eerste verdieping is er aan de voorzijde van de woning een tweepersoonsslaapkamer met tweepersoonsbed. Aan de achterzijde bevindt zich een vierpersoonsslaapkamer met een tweepersoonsbed en 2 enkele bedden en is bij uitstek geschikt voor kinderen. Beide tweepersoonskamers beschikken over een badkamer met douche, de slaapkamer voor 4 personen beschikt over een badkamer met bad. De woning wordt verwarmd door centrale verwarming op basis van een pelletkachel. Denk bij het inapkken ook aan het meenemen van wereldstekkers.

Vrijwilligers van Natuurpunt ontmoeten elkaar in de aangrenzende schuur. Zij werken aan het het beheer van het natuurgebied.

 

Smeetshoeve bezet? Kijk dan bij Kloosterhof en Ursulahof, die in het Nederlandse Limburg zijn gelegen.

 

Deze vakantiewoning is nieuw. Foto’s van het interieur en een plattegrond volgen.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Geen wifi aanwezig
Maximum aantal personen 7
Aantal slaapkamers 3
Kinderbed aanwezig
Geen huisdieren toegestaan

GrensPark Kempen-Broek

Dit gebied vraagt om meer dan een dag struinen