'Buiten is de wind in de bomen en het fluiten van de vogels het enige wat je hoort. Heerlijk!'
Midden in het duinengebied van Schoorl

't Boshuis Hopman

't Boshuis Hopman

9,1
Schoorl, Noord-Holland
Maximaal 4 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 19-4-2022
  22-4-2022
  Paasarrangement midweek 't Boshuis Hopman
  € 708,00
 • 23-12-2022
  30-12-2022
  Kerstarrangement 't Boshuis Hopman
  € 1.706,00
 • 11-4-2023
  14-4-2023
  Paasarrangement midweek 't Boshuis Hopman
  € 750,00
 • 30-5-2023
  2-6-2023
  Pinksteren midweek 't Boshuis Hopman
  € 750,00
 • 22-12-2023
  29-12-2023
  Kerstarrangement 't Boshuis Hopman
  € 1.808,00
 • 29-12-2023
  5-1-2024
  Oud en Nieuw arrangement 't Boshuis Hopman
  € 1.808,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Dit huis, vernoemd naar de familie Hopman die er tot 2015 heeft gewoond, heeft lange tijd gediend als voermanshuis. De bewoner Jaap Hopman, in dienst van Staatsbosbeheer, sleepte met een paard het gekapte hout uit het bos. Zoon Rinus nam later deze taak van zijn vader over. Het paard stond dan in de stal naast het huis. De stal is in de vorige eeuw afgebrand. Nu is ‘t Boshuis Hopman waar nodig verbouwd en opgeknapt tot een vierpersoonsvakantiewoning.

 

Het is hier prachtig en rustig vakantievieren. De rust is hier bijna voelbaar, alhoewel vogels zoals de roodborst, merel, zanglijster, winterkoning, putter, heggemus ‘de longen uit hun lijf’ zingen. Ook zijn hier de havik en de buizerd te spotten. De Schoorlse Duinen, sinds 1900 als een van de eerste natuurgebieden in beheer van Staatsbosbeheer, is zo een paradijs voor vogelliefhebbers. Maar ook kinderen kunnen hier hun hart ophalen. Niet alleen is er het breedste duin van Nederland te vinden, ook het hoogste duin van ons land ligt hier. Het Klimduin van Schoorl is 51 meter hoog. Ook uniek aan dit duingebied zijn de heidevelden die aan het eind van de zomer prachtig paars bloeien. In de periode daarvoor, in juni en juli ontstaat er een wit tapijt: er staan dan tienduizenden dennenorchissen in de bloei.

Het nabij gelegen Buitencentrum Schoorlse Duinen heeft een schat aan informatie over het gebied in de vorm van kaarten, boeken en brochures. Iets actiefs doen? Er starten vanaf hier prachtige wandel- en fietsroutes. Liever zelf ronddwalen? Op enkele plekken is het mogelijk om van de paden af te gaan om zelf op avontuur te gaan. Of volg de struinroute en begin onderweg zelf een dwaalroute.

 

Deze vakantiewoning is geschikt voor 4 personen. Na binnenkomst in de hal is er de woonkamer en badkamer met douche en ligbad en separaat een toilet. De woonkamer die huiselijk is ingericht is te verwarmen door de houtkachel. De keuken is voorzien is van een inductiekookplaat, oven en magnetron. Op de eerste verdieping is er een slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden, een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een toilet. In de woning is een kinderbed aanwezig.

Buiten is het fris douchen onder de buitendouche. De tuin beschikt over een vlonder met een tafel en verstelbare stoelen. In de schuur kunnen (elektrische) fietsen gestald en opgeladen worden.

 

‘t Boshuis Hopman bezet of met een groter gezelschap de kust verkennen? Kijk dan bij Sylvestris en Blauwe Reiger, die ook gelegen zijn in de Schoorlse Duinen.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 4
Kinderbed aanwezig
Geen huisdieren toegestaan
Wifi aanwezig
Duin en stuifzand gebied

Schoorlse Duinen

In alle seizoenen een heerlijke vakantie
3  Beoordelingen, 't Boshuis Hopman
9,1
Algemene indruk
9,3
Comfort van de woning
8,7
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9,3
Jan Roelofsen
Genoten in Schoorlse duinen
13-11-2021 Heerlijk om in de herfst te genieten van alle prachtige kleuren in het Schoorlse duinengebied!
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
Anoniem
Aangenaam verblijven
2-11-2021 Mooie accommodatie in een prachtige omgeving. Volop herfstkleuren, paddenstoelen en kastanjes.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
Anoniem
Prachtig huisje, zeer rustig gelegen in hele mooie natuur
7-9-2021 Deze prachtige woning - net nieuw in het pakket - voldeed aan onze verwachtingen. De ligging aan een niet-doorgaand fietspad/wandelpad leverde extra rust op, ondanks het drukke recreatieve weekend in de duinen. Comfort in huis was als verwacht. Jammer dat de TV-ontvangst zeer slecht was - maar een paar zenders te ontvangen. De routebeschrijving had ook nauwkeuriger gekund. Verder niets dan lof.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
7
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
Meer beoordelingen