'Ideale locatie voor familieweekend. Voldoende ruimte maar ook voldoende privacy'
In het oud agrarische landschap van Ruurlo

't Slag

Foto's Indeling Ligging

't Slag

8,8
Ruurlo, Gelderland
Maximaal 11 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

  • 6-4-2021
    9-4-2021
    Paasarrangement midweek 't Slag
    € 753,00
  • 25-5-2021
    28-5-2021
    Pinksteren midweek 't Slag di-vrij
    € 753,00
  • 23-12-2021
    30-12-2021
    Kerstarrangement 't Slag
    € 1.892,00
  • 30-12-2021
    6-1-2022
    Oud en Nieuw arrangement 't Slag
    € 1.892,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Vakantiewoning ’t Slag in Ruurlo ligt in een kleinschalig, oud agrarisch landschap. Tussen de weiden en akkers zie je authentieke Achterhoekse boerderijen, vaak met half rieten en half pannen daken met vrijstaande bakovens, pompen en hooibergen. Imposante eikenlanen, landelijke weggetjes en de Vordense Beek doorsnijden het gebied.

 

De monumentale boerderij ’t Slag staat midden in dit authentieke landschap bij landgoed Vorden. Op bijna alle boerenerven van het landgoed broeden kerkuilen. In de oude loofbossen komen de groene specht en de sperwer voor. In het struikgewas leven veel zangvogelsoorten waaronder de nachtegaal en verder herbergt het gebied enkele tientallen reeën die zich bij schemering laten zien.

 

Het typische Achterhoekse landschap. Weilanden, hakhoutbosjes en eikensingels die overlopen in oude essen, de zogenaamde bolle akkers. Deze akkers doen Engels aan. Ze liggen hoger dan de paden omdat boeren hier eeuwenlang schapenmest en heideplaggen op hebben gekruid. Ze worden in de volksmond ook wel kampen genoemd. Deze akkers werden vooral aangelegd op kleine heuvels die dekzandkopjes worden genoemd. Hierdoor lopen de perceelgrenzen soms grillig en niet, saai, kaarsrecht.

 

U bent, mede daardoor,  getuige van een “speels” landschap met bossen, houtwallen, akkers en bloemrijke weilanden met enkele mooie kastelen. .


Vakantiewoning ’t Slag bestaat uit twee naast elkaar gelegen gebouwen: de Grote Boerderij en het Bijgebouw. De Grote Boerderij (ingericht voor 7 personen) is geheel gelijkvloers. In dit, eigentijdse gemeubileerde, smaakvol gerenoveerde gedeelte, is de keuken (vaatwasser, oven, magnetron) van alle gemakken voorzien. De ruime gecombineerde eet- en woonkamer heeft een speelhoek voor de kinderen en de riante badkamer heeft een ligbad. Verder zijn er vier slaapkamers, waarvan 1- éénpersoons. Buiten kunt u gebruik maken van een het  prachtig gelegen terras en de tuin.

 

Het bijgebouw heeft op de begane grond (ingericht voor 4 personen) een eetkamer/open keuken (oven, magnetron en vaatwasser) die in directe verbinding staat met de ruime woonkamer. Verder zijn op de begane grond twee slaapkamers en een luxe badkamer (met bad) gesitueerd. Op de vide kunnen ook nog twee mensen slapen. Buiten relaxt u op het comfortabele terras met aangrenzende tuin. Verder beschikt u over een carport.

 

 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Maximum aantal personen 11
Aantal slaapkamers 7
Kinderbed aanwezig
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Rolstoelvriendelijk
Afwisselend gebied

De Achterhoek

Bossen, heidevelden en kleine weilanden tussen houtwallen wisselen elkaar af
3  Beoordelingen, 't Slag
8,8
Algemene indruk
8,8
Comfort van de woning
8,6
Schoon, netjes en hygiënisch
8,5
Ligging en omgeving
9,1
Ingrid Meijer
Weekje 't Slag
25-7-2020 Heerlijk groot huis en zeer ruime tuin. Wij hadden prima weer dus veel buiten geleefd. De buitenhaard is 's avonds heerlijk als het afkoelt. Een lichtpunt bij de buitentafel zou makkelijk zijn. In keuken alles aanwezig vwb bestek en pannen. De koelkast is voor 11 volwassen te klein. Zou echt een dubbele moeten zijn. Er staat wsw een kleine koelkast in het andere huisje, maar dat is niet praktisch. Tevens zou een 2e vaatwasser het nog aangenamer maken. De kast met borden etc. staat zeer ongemakkelijk aan de de ander kant van de ruimte en achter een paal. Als deze kast zou aansluiten bij de (koel)kast zou ideaal zijn. Vanuit de woning zo het bos in voor diverse wandelingen. De week van ons verblijf was de provinciale weg afgesloten dus nog meer rust.
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
7
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
A.N. van der Zande
Puur land(goed)leven
9-6-2020 Prachtig ensemble met twee gerenoveerde panden. Erfgoed met een eigentijdse inrichting. Alles op loopafstand. Heikamp was top voor de kleinkinderen en de Oranjerie van Kasteel Ruurlo was top voor iedereen. Heerlijke week gehad. Lekker ruim binnen op een mindere dag en lekker ruim buiten voor een mooie dag.
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
7
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
8
A Henneman-van Beem
Verstopte wc
15-4-2020 Onze wc was verstopt op eerste paasdag. Om half 2 was de loodgieter er en 3 uur later was alles weer in orde.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen