'Zo bijzonder, van dit huisje is er geen tweede'
Rust, uitzicht en comfort op Landgoed Heidestein

Theehuis Heidestein

Foto's Indeling Ligging

Theehuis Heidestein

8,7
Driebergen- Zeist, Utrecht
Maximaal 4 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 20-12-2021
  23-12-2021
  Verkorte midweek
  € 1.163,00
 • 23-12-2021
  30-12-2021
  Kerstarrangement Theehuis Heidestein
  € 1.163,00
 • 23-12-2022
  30-12-2022
  Kerstarrangement Theehuis Heidestein
  € 1.163,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Verscholen in de bossen bij Zeist ligt landgoed Heidestein. De omgeving doet sprookjesachtig aan, door de combinatie van vijvers, bos, heidevelden, wandeltunnels en het karakteristieke theehuis. Hier wordt het verhaal verteld van de familie De Wetstein Pfister, die in 1912 het theehuis in chalet-stijl bouwde. Het huis, van oorsprong bestaande uit een tuinhuis, waterreservoir en een ijskelder, staat hoog boven de vijver van het historische landgoed Heidestein. Aanvankelijk torende deze boven alles uit, maar inmiddels ligt het meer verscholen tussen de bomen. Toch is het uitzicht dat je hebt op de omgeving fenomenaal.

 

Landgoed Heidestein is sinds 1974 in het in bezit van Het Utrechts Landschap. Het vormt samen met de landgoederen Bornia en Noordhout een groot natuurgebied tussen Zeist en Driebergen-Rijsenburg op de Utrechtse Heuvelrug. Het meest indrukwekkend zijn hier de uitgestrekte heidevelden. Een kudde Drentse heideschapen begraast er de heide. Landgoed Heidestein is een heel geschikt natuurgebied voor wandelaars. Loop bijvoorbeeld de gemarkeerde wandelroute van 4,5 kilometer. Deze leidt langs de mooiste plekken van de omgeving. Liever met een kenner op pad? Regelmatig zijn er wandelexcursies met als thema de cultuurhistorie van het gebied.

 

Het Theehuis Heidestein is van cultuurhistorische waarde, mede door de unieke architectuur. Tijdens de restauratie zijn authentieke elementen behouden gebleven, zoals de houten roedenvensters en de spiltrap naar de ijskelder. Het voormalige waterreservoir, waar je de vakantiewoning binnenkomt, doet nu dienst als keuken, een badkamer en toilet. Via een trap loop je naar boven richting het voormalige tuinhuis. Hier is nu de woonkamer met aangrenzend een dakterras. Vanaf het terras is er een geweldig uitzicht op de naastgelegen vijver. Via een spiltrap is de voormalige ijskelder t bereiken, waar zich nu een vierpersoonsslaapkamer bevindt met daarin 1 tweepersoonsbed en 2 eenpersoonsbedden. Vanuit de slaapkamer is er een mooie doorkijk via de tunnel naar de vijver. Door de aanwezigheid van de stijle spiltrap, is deze vakantiewoning daarom minder geschikt voor mensen die minder mobiel zijn en hele jonge kinderen.

 

Theehuis Heidestein bezet of vanuit een andere plek de Utrechtse Heuvelrug verkennen? Kijk dan bij vakantiewoning Moersbergen en vakantiewoning 't Veld die beiden ook in de provincie Utrecht zijn gelegen.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 4
Aantal slaapkamers 1
Geen huisdieren toegestaan
Wifi aanwezig
Bos en heidegebied

Landgoed Heidstein

met heidevelden, wandelroutes en een schaapskooi
3  Beoordelingen, Theehuis Heidestein
8,7
Algemene indruk
8,7
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
8,3
Anoniem
Wat een plaatje....
9-2-2021 Wat een plaatje, theehuis Heidestein, van de buitenkant, maar zeker ook aan de binnenkant. Aan alles was gedacht. De inventaris was weer meer dan compleet, de aankleding weer helemaal passend bij het huisje. Wij hadden de enorme mazzel met 10 cm sneeuw. Dat was prachtig. Het huisje was lekker warm, ondanks de gevoelstemperatuur van -12 graden. Het landgoed, maar ook de rest van de omgeving is afwisselend en er is genoeg te wandelen. Het huisje is alleen voor mensen die goed ter been zijn en zonder kleine kinderen ivm de steile trap. Met vier volwassenen is het misschien wat krap, maar met z'n tweeen.... In een woord top!
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
Anoniem
Op grote hoogte in het bos.
13-1-2021 Op avontuur in Corona tijd: In het donker met de fiets door het bos op zoek naar ons nachtverblijf. Sleutels zoeken, codes kraken en je verbazen hoe het is om in een ijskelder te slapen. Dit was gaaf!
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
7
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
8
AE Thiadens
Herfst temidden van historisch dennengroen
29-11-2020 Hoe speciaal is het om de eerste gasten op één van de nieuwste locaties van Buitenleven te zijn en op een koude vrijdagavond de lichtjes van het Theehuis Heidestein in het donkere dennenbos te ontwaren waar de beheerder er ook nog voor heeft gezorgd dat we in voorverwarmd huisje arriveren. Smaakvol en met zorg voor details zoals kaarsen ingericht. In de woonkamer met rondom ramen waan je je in een luxe boomhut en kijk je neer op een verstilde vijver met de weerspiegeling van statige dennen en zie je vogelactiviteiten waarvan je vanaf de grond nooit de kans voor hebt. Vanuit het theehuis zijn de wandelingen over het landgoed heel toegankelijk en de kudde Drentse heideschapen met de schaapskooi nabij leuk om te ontdekken. Alhoewel het landgoed in het weekeinde best wat wandelaars ontvangt, heeft het hoger gelegen Theehuis niet direct inkijk en ligt privé door een omheining. De steile trappen naar de verdiepingen (met name slaapvertrek) in het Theehuis zijn spannend met kleine kinderen en als deze sowieso een uitdaging voor je zijn.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
8
Meer beoordelingen