'Zo bijzonder, van dit huisje is er geen tweede'
Rust, uitzicht en comfort op Landgoed Heidestein

Theehuis Heidestein

Foto's Indeling Ligging

Theehuis Heidestein

8,9
Driebergen- Zeist, Utrecht
Maximaal 4 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Verscholen in de bossen bij Zeist ligt landgoed Heidestein. De omgeving doet sprookjesachtig aan, door de combinatie van vijvers, bos, heidevelden, wandeltunnels en het karakteristieke theehuis. Hier wordt het verhaal verteld van de familie De Wetstein Pfister, die in 1912 het theehuis in chalet-stijl bouwde. Het huis, van oorsprong bestaande uit een tuinhuis, waterreservoir en een ijskelder, staat hoog boven de vijver van het historische landgoed Heidestein. Aanvankelijk torende deze boven alles uit, maar inmiddels ligt het meer verscholen tussen de bomen. Toch is het uitzicht dat je hebt op de omgeving fenomenaal.

 

Landgoed Heidestein is sinds 1974 in het in bezit van Het Utrechts Landschap. Het vormt samen met de landgoederen Bornia en Noordhout een groot natuurgebied tussen Zeist en Driebergen-Rijsenburg op de Utrechtse Heuvelrug. Het meest indrukwekkend zijn hier de uitgestrekte heidevelden. Een kudde Drentse heideschapen begraast er de heide. Landgoed Heidestein is een heel geschikt natuurgebied voor wandelaars. Loop bijvoorbeeld de gemarkeerde wandelroute van 4,5 kilometer. Deze leidt langs de mooiste plekken van de omgeving. Liever met een kenner op pad? Regelmatig zijn er wandelexcursies met als thema de cultuurhistorie van het gebied.

 

Het Theehuis Heidestein is van cultuurhistorische waarde, mede door de unieke architectuur. Tijdens de restauratie zijn authentieke elementen behouden gebleven, zoals de houten roedenvensters en de spiltrap naar de ijskelder. Het voormalige waterreservoir, waar je de vakantiewoning binnenkomt, doet nu dienst als keuken, een badkamer en toilet. Via een trap loop je naar boven richting het voormalige tuinhuis. Hier is nu de woonkamer met aangrenzend een dakterras. Vanaf het terras is er een geweldig uitzicht op de naastgelegen vijver. Via een spiltrap is de voormalige ijskelder t bereiken, waar zich nu een vierpersoonsslaapkamer bevindt met daarin 1 tweepersoonsbed en 2 eenpersoonsbedden. Vanuit de slaapkamer is er een mooie doorkijk via de tunnel naar de vijver. Door de aanwezigheid van de steile spiltrap, is deze vakantiewoning daarom minder geschikt voor mensen die minder mobiel zijn en hele jonge kinderen. Buiten is een schuur voor het stallen en opladen van (elektrische) fietsen.

 

Theehuis Heidestein bezet of vanuit een andere plek de Utrechtse Heuvelrug verkennen? Kijk dan bij vakantiewoning Moersbergen en vakantiewoning 't Veld die beiden ook in de provincie Utrecht zijn gelegen.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 4
Aantal slaapkamers 1
Geen huisdieren toegestaan
Wifi aanwezig
Bos en heidegebied

Landgoed Heidestein

met heidevelden, wandelroutes en een schaapskooi
3  Beoordelingen, Theehuis Heidestein
8,9
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8,3
Schoon, netjes en hygiënisch
9,1
Ligging en omgeving
9,3
Anoniem
Nieuwe functie
14-8-2021 De transformatie van het theehuis tot recreatiewoning is bewonderenswaardig opgepakt. Wij hebben met ons gezin een week fijn vakantie gevierd. We hebben veel gewandeld in de natuur. Voor geïnteresseerde gebruikers willen we toch een aantal kanttekeningen benoemen: Zoals door meerdere reeds benoemd is het theehuis, vanwege de steile trappen niet geschikt voor mensen die slecht te been zijn of gezinnen met kleine(onder de 5 jaar) kinderen. Door de nabijheid van de A12 is het zeker niet zo stil als menig andere woningen van ‘buiten leven’. Hoewel getracht is om een privé-buitenruimte te creëren is dit toch lastig als er een wandelpad op 4 meter van de slaapkamer ligt. Het theehuis heeft namelijk veel bekijks. De ijskelder is fraai en ruim ingericht als slaapkamer. Maar het ontbreken van ramen kan een beklemmend gevoel geven.
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
7
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
8
H & B
Zeer karakteristiek vakantiehuis, mooi in het groen.
7-8-2021 Een zeer bijzonder huis, stijlvol gerenoveerd en ingericht. Vanaf het grote terras heb je uitzicht over een mooi meertje (zwemmen niet toegestaan) met een eiland erin. Rondom kijk je uit op bos met vooral reusachtige dennen. Mooie wandelroutes voor je deur. Er komen daardoor weliswaar veel wandelaars voorbij, maar daar heb je eigenlijk geen hinder van. Er is voldoende privacy. De trap van de keukenverdieping naar de slaapruimte eronder is zeer stijl, en heeft vrij smalle treden. Daarom altijd het licht aan doen. Winkelcentrum in Kerckebosch op 10 min. fietsen. Open-lucht zwembad in Driebergen op 15 min. Er is inmiddels ook een fietsenschuurtje bij het huis. Een prachtig huis op een heel mooie locatie.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
7
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
k van Meggelen
Uitgerust
29-7-2021 Een heerlijke week gehad in een wel heel bijzonder huis in een prachtige omgeving. Van alle gemakken voorzien. Alles is ruim aanwezig in het huis. We hebben genoten.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen