'Zo bijzonder, van dit huisje is er geen tweede'
Rust, uitzicht en comfort op Landgoed Heidestein

Theehuis Heidestein

Foto's Indeling Ligging

Theehuis Heidestein

8,7
Driebergen- Zeist, Utrecht
Maximaal 4 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Verscholen in de bossen bij Zeist ligt landgoed Heidestein. De omgeving doet sprookjesachtig aan, door de combinatie van vijvers, bos, heidevelden, wandeltunnels en het karakteristieke theehuis. Hier wordt het verhaal verteld van de familie De Wetstein Pfister, die in 1912 het theehuis in chalet-stijl bouwde. Het huis, van oorsprong bestaande uit een tuinhuis, waterreservoir en een ijskelder, staat hoog boven de vijver van het historische landgoed Heidestein. Aanvankelijk torende deze boven alles uit, maar inmiddels ligt het meer verscholen tussen de bomen. Toch is het uitzicht dat je hebt op de omgeving fenomenaal.

 

Landgoed Heidestein is sinds 1974 in het in bezit van Het Utrechts Landschap. Het vormt samen met de landgoederen Bornia en Noordhout een groot natuurgebied tussen Zeist en Driebergen-Rijsenburg op de Utrechtse Heuvelrug. Het meest indrukwekkend zijn hier de uitgestrekte heidevelden. Een kudde Drentse heideschapen begraast er de heide. Landgoed Heidestein is een heel geschikt natuurgebied voor wandelaars. Loop bijvoorbeeld de gemarkeerde wandelroute van 4,5 kilometer. Deze leidt langs de mooiste plekken van de omgeving. Liever met een kenner op pad? Regelmatig zijn er wandelexcursies met als thema de cultuurhistorie van het gebied.

 

Het Theehuis Heidestein is van cultuurhistorische waarde, mede door de unieke architectuur. Tijdens de restauratie zijn authentieke elementen behouden gebleven, zoals de houten roedenvensters en de spiltrap naar de ijskelder. Het voormalige waterreservoir, waar je de vakantiewoning binnenkomt, doet nu dienst als keuken, een badkamer en toilet. Via een trap loop je naar boven richting het voormalige tuinhuis. Hier is nu de woonkamer met aangrenzend een dakterras. Vanaf het terras is er een geweldig uitzicht op de naastgelegen vijver. Via een spiltrap is de voormalige ijskelder t bereiken, waar zich nu een vierpersoonsslaapkamer bevindt met daarin 1 tweepersoonsbed en 2 eenpersoonsbedden. Vanuit de slaapkamer is er een mooie doorkijk via de tunnel naar de vijver. Door de aanwezigheid van de stijle spiltrap, is deze vakantiewoning daarom minder geschikt voor mensen die minder mobiel zijn en hele jonge kinderen. Buiten is een schuur voor het stallen en opladen van (electrische) fietsen.

 

Theehuis Heidestein bezet of vanuit een andere plek de Utrechtse Heuvelrug verkennen? Kijk dan bij vakantiewoning Moersbergen en vakantiewoning 't Veld die beiden ook in de provincie Utrecht zijn gelegen.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 4
Aantal slaapkamers 1
Geen huisdieren toegestaan
Wifi aanwezig
Bos en heidegebied

Landgoed Heidstein

met heidevelden, wandelroutes en een schaapskooi
3  Beoordelingen, Theehuis Heidestein
8,7
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8,8
Ligging en omgeving
9
Anoniem
boomhut vakantie
4-5-2021 Theehuis Heidestein is net een luxe boomhut met een sprookjesachtig uitzicht op bos en een meertje. Wat een droom van een vakantiehuisje.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
Anoniem
Uniek huis op prachtige plek
13-4-2021 Hoewel niet ver van huis, wel een fijn weekend op een prachtige plek, aan de wandelroute Heidestein/Bornia, en nabij mtb fietsen te huur voor die route. Zoals gebruikelijk bij Buitenleven is ook dit een heel mooi en compleet huis. Elke keer de slagboom zelf open doen geeft de extra ervaring van een heel bijzonder verblijf...
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
7
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
10
E.R. van Kesteren
Uniek theehuis
6-3-2021 Het meest bijzondere huis van buitenleven, net als de ligging op een heuvel met prachtig uitzicht op de vijver. Een auto is niet nodig alles is op fiets/loopafstand, natuur, winkels en station.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9
Meer beoordelingen