'Op zoveel manieren de omgeving kunnen ontdekken. Wat is het verrassend mooi hier!'
Gelegen aan de Dwarsdijk en omgeven door moeras

Tien

Foto's Indeling Ligging

Tien

8,7
Tienhoven, Utrecht
Maximaal 2 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 10-5-2021
  14-5-2021
  Hemelvaart midweek Tien ma-vrij
  € 570,00
 • 21-5-2021
  25-5-2021
  Pinksteren weekend Tien vrij-di
  € 742,00
 • 21-5-2021
  28-5-2021
  Pinksteren week Tien vrij-vrij
  € 947,00
 • 25-5-2021
  28-5-2021
  Pinksteren midweek Tien di-vrij
  € 489,00
 • 23-12-2021
  30-12-2021
  Kerstarrangement Tien
  € 1.163,00
 • 30-12-2021
  6-1-2022
  Oud en Nieuw arrangement Tien
  € 1.163,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Omgeven door gras en een boomgaard ligt aan de Dwarsdijk vakantiewoning Tien. Beeldbepalend is de Hollandse wipwatermolen, die aan de overkant ligt. Tien, een wit gepleisterd huisje, grenst aan een sloot met directe doorvaart naar de Tienhovense plassen. Dit stukje natuur is gelegen ten zuidoosten van de Loosdrechtse Plassen. In het authentieke landschap van moeras en moerasbos is het oude verveningspatroon nog herkenbaar.

 

De Tienhovense Plassen zijn belangrijk voor weide-, water- en moerasvogels. Zo broeden er zeldzame broedvogels als de roerdomp en zwarte stern. Weidevogels als grutto, tureluur, watersnip bevolken het gebied. En in het bos leven dassen, hermelijnen, en eekhoorntjes. Verder komen er kamsalamanders, waterjuffers en wel 26 soorten libellen voor. Bijzonder zijn de planten die gebonden zijn aan kwelwater zoals krabbescheer, waterviolier, holpijp, waterdrieblad en blaasjeskruid. Maar ook groeit er winterpostelein, pastinaak en dauwbraam. Langs de Kanaaldijk vindt u agrimonie. Al met al is dit een mooi gebied met een rijke vegetatie. De Tienhovense Plassen zijn toegankelijk voor roeiboten en kano's. Neem dan wel een eigen boot mee, want er is geen botenverhuur in Tienhoven. Op de Dwarsdijk kunt u uw boot te water laten. Behalve varen kunt u in deze omgeving heerlijk wandelen. Het Vredevoetpad leidt u langs de mooiste plekjes. Het gebied is ook onderdeel van het Utrechtse Noorderpark, waar er volop mogelijkheden zijn voor fietsen, zoals De hazen van Haarzuilens en Groot Mijdrecht.

 

Vakantiewoning Tien is geschikt voor 2 personen. De complete keuken, voorzien van vloerverwarming, beschikt over een vaatwasser, combimagnetron en een kleine koelkast. De woonkamer is voorzien van een ruime bank, televisie en houtkachel. De badkamer (begane rond) beschikt over een dubbele wastafel en een douche en een separaat toilet. Op de eerste verdieping vindt u een tweepersoonsslaapkamer met eenpersoonsbedden. Buiten is er een beschut terras en een overdekt zitgedeelte grenzend aan de schuur. De schuur heeft een afgesloten deel voor het stallen en opladen van (elektrische) fietsen.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Geen wifi aanwezig
Maximum aantal personen 2
Aantal slaapkamers 1
Kinderbed aanwezig
Geen huisdieren toegestaan
Waterrijk gebied
Afwisselend gebied

De Tienhovense Plassen

Nabij Loosdrechtse plassen, Maarsseveense plassen en Breukelen
3  Beoordelingen, Tien
8,7
Algemene indruk
8,5
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8,6
Ligging en omgeving
9,1
R.L.C.J. Trines
Mooi gelegen klein huis
24-10-2020 Tien is een goede uitvalsbasis voor wandelen en fietsen in het plassengebied boven Utrecht. Het slaapgedeelte is nogal klein met smalle bedden.
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
6
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9
M.C. Schroevers
Heerlijk weekend!
20-10-2020 Het was een prima weekend, leuk huis, prachtige omgeving.
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9
A. Eden
Met de voeten op de grond en het hoofd in de wind
23-8-2020 Genoten van het verblijf in en om het fijne huis met het mooie uitzicht. Heerlijk was de schaduw onder de kastanje en de appelboom. Bijna iedere avond werd de stilte verstoord door enkele uren harde popmuziek van de buren op nr. 6A, en drong het geluid van speedboten vanaf de plassen tot ons door (niet passend bij het formele stiltegebied).
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9
Meer beoordelingen