'Op zoveel manieren de omgeving kunnen ontdekken. Wat is het verrassend mooi hier!'
Gelegen aan de Dwarsdijk en omgeven door moeras

Tien

Foto's Indeling Ligging

Tien

8,7
Tienhoven, Utrecht
Maximaal 2 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 15-4-2022
  19-4-2022
  Paasarrangement 2022
  € 742,00
 • 23-5-2022
  27-5-2022
  Hemelvaart midweek Tien ma-vrij
  € 570,00
 • 3-6-2022
  7-6-2022
  Pinksteren weekend Tien vrij-di
  € 742,00
 • 3-6-2022
  10-6-2022
  Pinksteren week Tien vrij-vrij
  € 947,00
 • 7-6-2022
  10-6-2022
  Pinksteren midweek Tien di-vrij
  € 489,00
 • 23-12-2022
  30-12-2022
  Kerstarrangement Tien
  € 1.163,00
 • 30-12-2022
  6-1-2023
  Oud en Nieuw arrangement Tien
  € 1.163,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Omgeven door gras en een boomgaard ligt aan de Dwarsdijk vakantiewoning Tien. Beeldbepalend is de Hollandse wipwatermolen, die aan de overkant ligt. Tien, een wit gepleisterd huisje, grenst aan een sloot met directe doorvaart naar de Tienhovense plassen. Dit stukje natuur is gelegen ten zuidoosten van de Loosdrechtse Plassen. In het authentieke landschap van moeras en moerasbos is het oude verveningspatroon nog herkenbaar.

 

De Tienhovense Plassen zijn belangrijk voor weide-, water- en moerasvogels. Zo broeden er zeldzame broedvogels als de roerdomp en zwarte stern. Weidevogels als grutto, tureluur, watersnip bevolken het gebied. En in het bos leven dassen, hermelijnen, en eekhoorntjes. Verder komen er kamsalamanders, waterjuffers en wel 26 soorten libellen voor. Bijzonder zijn de planten die gebonden zijn aan kwelwater zoals krabbescheer, waterviolier, holpijp, waterdrieblad en blaasjeskruid. Maar ook groeit er winterpostelein, pastinaak en dauwbraam. Langs de Kanaaldijk vindt u agrimonie. Al met al is dit een mooi gebied met een rijke vegetatie. De Tienhovense Plassen zijn toegankelijk voor roeiboten en kano's. Neem dan wel een eigen boot mee, want er is geen botenverhuur in Tienhoven. Leg de kano in de sloot schuin achter het huisje en vaar zo de Tienhovense Plassen op. Behalve varen kunt u in deze omgeving heerlijk wandelen. Het Vredevoetpad leidt u langs de mooiste plekjes. Het gebied is ook onderdeel van het Utrechtse Noorderpark, waar er volop mogelijkheden zijn voor fietsen, zoals De hazen van Haarzuilens en Groot Mijdrecht.

 

Vakantiewoning Tien is geschikt voor 2 personen. De complete keuken, voorzien van vloerverwarming, beschikt over een vaatwasser, combimagnetron en een kleine koelkast. De woonkamer is voorzien van een ruime bank, televisie en houtkachel. De badkamer (begane rond) beschikt over een dubbele wastafel en een douche en een separaat toilet. Een steile trap leidt u naar de eerste verdieping. Daar bevindt zich een tweepersoonsslaapkamer met eenpersoonsbedden. Buiten is er een beschut terras en een overdekt zitgedeelte grenzend aan de schuur. De schuur heeft een afgesloten deel voor het stallen en opladen van (elektrische) fietsen.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Geen wifi aanwezig
Maximum aantal personen 2
Aantal slaapkamers 1
Kinderbed aanwezig
Geen huisdieren toegestaan
Waterrijk gebied
Afwisselend gebied

De Tienhovense Plassen

Nabij Loosdrechtse plassen, Maarsseveense plassen en Breukelen
3  Beoordelingen, Tien
8,7
Algemene indruk
8,6
Comfort van de woning
8,1
Schoon, netjes en hygiënisch
8,6
Ligging en omgeving
9
Jan-Willem de Wit
Een unieke plek om nog eens terug te komen
15-10-2021 Een leuke & rustige plek, tegenover de molen. Niet héél afgelegen, je hebt wat fietsers en auto's die langskomen. Het autoverkeer beperkt zich tot een enkele bewoner of een wandelaar die bij de molen parkeert. De woning is klein maar gezellig en van alle gemakken voorzien. Wel een steile trap en de slaapkamer heeft een wat laag plafond. Heel fijn is de tuin, met een grote kastanje en wat appelbomen. Heel veel vogels en af en toe scharrelen de kippen van de molenaar er rond. 's avonds kwamen ook de reeën kijkje nemen. De omgeving biedt mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Wij hadden onze kano mee die naast het huis zo het water in kan. Al met al een unieke plek om nog eens terug te komen!
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9
Anoniem
comfortabel huis op een rustige plek
7-10-2021 Het huisje ligt heerlijk rustig in een prachtig gebied. Het gebied rondom is zeer divers door de plassen, moeras- en veengebied en iets verderop een bosrijk gebied. Het huisje is zeer comfortabel uitgerust, zoals de keuken, knusse woonkamer en diverse stoelen om lekker buiten te kunnen zitten. 's Ochtends aan de ene kant een prachtig zicht op de opkomende zon en 's avonds aan de andere zijde de ondergaande zon. In de slaapkamer de bedden wel iets verschoven ivm het lage plafond
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
Anoniem
29-8-2021 De gezellige en knusse vakantiewoning ligt in een stiltegebied, dus we hebben veel (avond)wandelingen gemaakt, oa naar het prachtige uitzicht bij de Taartpunt. Uitstapjes gemaakt naar buitenplaatsen bij Hilversum en de Ster van Loosdrecht. En elke keer was daar weer de molen als we terugkwamen :)
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
Meer beoordelingen