'Vakantie op een plek waar vroeger edellieden sliepen'
Tussen eeuwen oude beuken en eiken

Van Dongen suite

Foto's Indeling

Van Dongen suite

9,1
Dwingeloo, Drenthe
Maximaal 2 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

  • 20-12-2021
    23-12-2021
    Verkorte midweek
    € 275,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Op Landgoed Oldengaerde komt al het mooie van natuur en erfgoed samen. Wanneer u Oldengaerde wil ontdekken, is de Van Dongen Suite het ideale vertrekpunt van wandelingen en fietstochten. De prachtig gerestaureerde suite op de eerste verdieping van dit Rijksmonument geeft je uitzicht op het landgoed en de omgeving, dat als beschermd dorpsgezicht is aangewezen. Van Dongen is de naam van de vroegere bewoners van havezate Oldengaerde, die er in de 17e en 18e eeuw hebben gewoond.

 

Op het landgoed is een tuin rondom de havezate met een gracht er om heen. De tuin wordt gedeeld, samen met andere gebruikers van de havezate. Achter in de tuin van de havezate grazen schapen. Het landgoed bestaat naast de tuin, ook uit bospercelen, grachten en weides. Naast allerlei soorten vogels zijn hier ook eekhoorns te treffen. Even vroeg opstaan, dan kunt u hier ook reeën ontmoeten. Op het landgoed komen veel monumentale bomen voor, met name eiken en beuken. In het bos van Oldengaerde komen krentenboompjes voor. In het voorjaar zijn deze niet missen, ze bloeien hier uitbundig. Naar verluid zijn deze krentenbomen door professor Munniks, die rond 1800 op Oldengaerde woonde, vanuit Canada naar Dwingeloo gehaald. Via de zandpaden buiten de gracht kunt u heerlijk wandelen. Ga bijvoorbeeld eens naar het bos dat bij het landgoed hoort. Via het bos is het een in korte afstand naar het Nationaal Park Dwingelderveld, het grootste heidegebied van West-Europa. En de omgeving van Landgoed Oldengaerde uitgebreider verkennen? Er loopt een 9 km lange wandelroute rondom het landgoed.

 

Via een korte gang en trap met 2 treden is de Van Dongen suite te betreden. Hier voelt het knus en huiselijk aan. De suite bestaat uit een prachtige woon- en eetkamer, waar door de grote ramen de tuin van het landgoed te zien is. Er is een open keuken, een slaapkamer en een badkamer met douche en toilet. De inrichting bestaat uit een mix van moderne en historische meubels. De vloerdelen, plafonds en schilderijen zijn hier authentiek, net zoals de unieke monumentale trap uit de 18e eeuw, naar de eerste verdieping. De Van Dongen Suite wordt verwarmd middels wandverwarming, gevoed door aardwarmte. Voor kleine kinderen is een inklapbaar kinderbedje en kinderstoel zijn aanwezig. De huidige fietsenstalling is een box. Hier staan fietsen veilig en droog.

 

De suite beschikt over internet. De televisie is voorzien van een Chromecast. Hiermee kunnen programma's, films, nieuws of sport naar de televisie gestreamd worden. Neem een eigen apparaat mee, zoals een tablet of mobiele telefoon, voorzien van apps zoals: NPO gemist, Ziggo GO, Netflix, Youtube. In de suite is een duidelijke instructie aanwezig hoe u een apparaat koppelt aan de tv. 

Hotel Wesseling verzorgt op bestelling een heerlijk diner, die in de suite opgewarmd kan worden.

 

Momenteel vinden er bouwwerkzaamheden plaats op het terrein. Hier kunt u het geluid van horen. De verwachting is dat deze werkzaamheden augustus 2021 afgerond zullen zijn.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 2
Aantal slaapkamers 1
Kinderbed aanwezig
Geen huisdieren toegestaan
Wifi aanwezig

Landgoed Oldengaerde

Een combinatie van natuur en erfgoed
3  Beoordelingen, Van Dongen suite
9,1
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8,8
Schoon, netjes en hygiënisch
9,2
Ligging en omgeving
9,7
Anoniem
Wat een bijzonder verblijf
27-7-2021 Heel bijzonder om op een landgoed met traditie te mogen verblijven. Recent en authentiek omgebouwde vakantiewoning met alle faciliteiten. Heel mooie omgeving en in een prettig dorp gelegen.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
M.H.M. Godijn
Heerlijke rustige woning op een unieke plek
13-7-2021 Compact en compleet ingericht appartement in een uniek gebouw! Prachtige en rustige ligging in het groen en toch vlakbij Dwingeloo! We hebben een heerlijk weekend gehad! Niet te veel spullen meenemen, want je moet deze via een mooie trap naar boven sjouwen😉
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9
M. de Vries
Lekker appartement in een prachtige omgeving
29-6-2021 Mooi en smaakvol ingericht appartement in een statig landhuis. Prachtig gelegen op een erg groen landgoed met veel vogeltjes. Het appartement is van alle gemakken en een perfecte uitvalsbasis. Hoewel het zelf geen buitenruimte heeft, staan er wel bankjes op het landgoed waar je lekker buiten kan zitten. Daarnaast ben je waarschijnlijk toch de hele dag de hort op, want de omgeving is echt prachtig en ideaal voor wandelen en fietsen.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen