'Vakantie op een plek waar vroeger edellieden sliepen'
Tussen eeuwen oude beuken en eiken

Van Dongen suite

Foto's Indeling

Van Dongen suite

Dwingeloo, Drenthe
Maximaal 2 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Op Landgoed Oldengaerde komt al het mooie van natuur en erfgoed samen. Wanneer je Oldengaerde wil ontdekken, is de Van Dongen Suite het ideale vertrekpunt van wandelingen en fietstochten. De prachtig gerestaureerde suite op de eerste verdieping van dit Rijksmonument geeft je uitzicht op het landgoed en de omgeving, dat als beschermd dorpsgezicht is aangewezen. Van Dongen is de naam van de vroegere bewoners van havezate Oldengaerde, die er in de 17e en 18e eeuw hebben gewoond.

 

Op het landgoed is een tuin rondom de havezate met een gracht er om heen. De tuin wordt gedeeld, samen met andere gebruikers van de havezate. Achter in de tuin van de havezate grazen schapen. Het landgoed bestaat naast de tuin, ook uit bospercelen, grachten en weides. Naast allerlei soorten vogels kun je hier ook eekhoorns treffen. Even vroeg opstaan, dan kun je hier ook reeën ontmoeten. Op het landgoed komen veel monumentale bomen voor, met name eiken en beuken. In het bos van Oldengaerde komen krentenboompjes voor. In het voorjaar kun je deze niet missen, ze bloeien hier uitbundig. Naar verluid zijn deze krentenbomen door professor Munniks, die rond 1800 op Oldengaerde woonde, vanuit Canada naar Dwingeloo gehaald. Via de zandpaden buiten de gracht kun je heerlijk wandelen. Ga bijvoorbeeld eens naar het bos dat bij het landgoed hoort. Via het bos loop je in korte tijd naar het Nationaal Park Dwingelderveld, het grootste heidegebied van West-Europa. En wil je de omgeving van Landgoed Oldengaerde uitgebreider verkennen? Er loopt een 9 km lange wandelroute rondom het landgoed.

 

Via een korte gang en en trap met 2 treden kom je in de Van Dongen suite. Hier voelt het knus en huiselijk aan. De suite bestaat uit een prachtige woon- en eetkamer, waar je door de grote ramen de tuin van het landgoed in kijkt. Er is een open keuken, een slaapkamer en een badkamer met douche en toilet. De inrichting bestaat uit een mix van moderne en historische meubels. De vloerdelen, plafonds en schilderijen zijn hier authentiek, net zoals de unieke monumentale trap uit de 18e eeuw, die je naar de eerste verdieping brengt. De Van Dongen Suite wordt verwarmd middels wandverwarming, gevoed door aardwarmte. Voor kleine kinderen is een inklapbaar kinderbedje en kinderstoel zijn aanwezig.

 

De suite is nieuw. Een uitgebreide fotoreportage van binnen- en buitenzijde volgt.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 2
Aantal slaapkamers 1
Kinderbed aanwezig
Geen huisdieren toegestaan
Wifi aanwezig